vrijdag 29 september 2023

Make Up Zuster: basic look

Op sommige dagen heb ik geen zin om uitgebreid mijn make up te doen met foundation en allerlei poeders. Dan kies ik meestal voor een simpele look met verschillende oogschaduw tinten en lipstick. Maar daar heb ik ook niet altijd even veel zin in. Helemaal niet als ik op vakantie ben. Op die momenten kies ik voor een zeer basic look. Benieuwd welke producten ik gebruik voor zo'n basic look? Dat lees je in dit artikel!


Huidverzorging

Elke look begint met goede huidverzorging. In dit artikel kan je uitgebreid lezen hoe mijn huidverzorgingsroutine er uitziet. Ik begin de dag met mijn gezicht te reinigen. Dit doe ik om de talg, het zweet en de viezigheid van mijn gezicht te halen. En daarbij: dagcrème wordt beter opgenomen door een schone huid. En ook niet geheel onbelangrijk: het voorkomt onzuiverheden. Daarna breng ik een oog crème aan en tot slot mijn dagcrème


Make Up

Nu mijn gezicht gereinigd en verzorgd is, is het tijd om mijn make up aan te brengen. Wanneer ik kies voor de basic look, wil ik zo min mogelijk producten gebruiken. Ik kies er daarom altijd voor om een oogschaduw potlood te gebruiken. Bijvoorbeeld de Kohl Eyeshadow Liner van Olcay Gulsen Beauty, een oogschaduw potlood van N Beauty of de Endless Shadow Stick van Pixi. Doordat een oogschaduw potlood een cream-achtige textuur heeft, hoef ik er geen oogschaduw primer onder te doen. Iets wat ik altijd wel gebruik bij een poeder oogschaduw. 


Na mijn oogschaduw breng ik een concealer aan onder mijn ogen. Welke dat is, is afhankelijk van hoe erg mijn wallen zijn. Heb ik last van meer zichtbare wallen, dan kies ik voor de Studio Fix Every-Wear All-Over Face Pen van MAC. Deze heeft namelijk een hoge dekking. Een full coverage zoals we dat in de make up wereld noemen. Op dagen dat mijn wallen minder opzichtig zijn, dan kies ik voor de concealer van Olcay Gulsen Beauty of de Studio Fix Concealer van MAC.  


Om mijn ooglook af te maken, breng ik wat mascara aan. Momenteel is dat de MAC STAC mascara. Ik heb niet een mascara die ik telkens op nieuw koop. Elke drie maanden verwissel ik mijn mascara.


Nadat mijn ooglook compleet is, doe ik lipstick of lipgloss op. Wil ik mijn hele look simpel houden, dan kies ik voor een nude tint. Heb ik zin in wat meer opvallends, dan kies ik vaak voor een rode lipstick.

Zo zie je maar, met 3 producten kan je al een mooie look maken.


Meer uitgebreidere basic look

Natuurlijk kan je deze basic look ook wat uitbreiden met bijvoorbeeld een eyeliner of wenkbrauw producten als je minder volle wenkbrauwen hebt. Ik gebruik bij dit soort looks graag een transpartante wenkbrauwgel.
Toen ik in Parijs was, gebruikte ik ook Blurring Stick van Olcay Gulsen Beauty. Deze maakt jouw huid wat egaler en vermindert de roodheid in jouw gezicht. En daar overheen een subtiele blush.
12 opmerkingen:

 1. Oog crème gebruik ik niet , wel dagelijks gezichtscreme. Leuk om te lezen hoe je je opmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe regelmatig een basis look met alleen mascara, clubbing oogpotlood en een lippenstift. Soms ga ik nog even de deur uit en dan doe ik een bronzer (dat probeer ik dan op mijn manier) en even wat meer aan mijn ogen (oogschaduw, extra mascara). En soms ga ik helemaal los.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe regelmatig een basis look met alleen mascara, clubbing oogpotlood en een lippenstift. Soms ga ik nog even de deur uit en dan doe ik een bronzer (dat probeer ik dan op mijn manier) en even wat meer aan mijn ogen (oogschaduw, extra mascara). En soms ga ik helemaal los.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mijn snelle basic look doe ik altijd wat bronzer op, highlighter en evt. een lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig dat je dan een basic look achter de hand hebt voor momenten waarop je geen zin hebt in een uitgebreide make-up.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb vaak een simpele natuurlijke uitstraling qua make-up, dat vind ik het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk om te lezen hoe je je looks creëert en welke producten je hiervoor gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik bijna alle make-up. Voor mijn ogen gebruik ik altijd oogschaduw, eyeliner en mascara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind inderdaad de basic vaak het mooiste bij iemand, anders wordt het in mijn ogen al vaak te veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik reinig in de avond mijn gezicht, maar de ochtend sla ik over.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben niet al te handig met make-up. Wat leuk dat je je geheimen deelt om een frisse en natuurlijke uitstraling te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik houd zelf van basic. Ik heb zelf dan ook bijna geen make up op.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...