vrijdag 28 april 2023

Make Up Zuster: Nude Lipstick

Op sommige dagen wil je gewoon een simpele niet al te opvallende look. Een nude lipstick is dan perfect voor zulke dagen. Maar er zijn zo veel verschillende nude lipsticks. Welke moet je nemen? Ik ben zelf dol op de lipsticks van Mac en heb er ook een flink aantal in mijn collectie. Het leek me daarom een goed idee om mijn nude Mac lipsticks op een rijtje te zetten. Lees je mee?


Hug Me

Hug Me is een blushed nude lipstick uit de Lusterglass lijn. Deze lipstick geeft ondanks de glossy finish toch genoeg coverage. Daarbij bevat het allemaal fijne ingrediënten zoals jojoba-, frambozenzaad-, kokosnoot- en biologische extra vierge olijfolie. Deze ingrediënten zorgen er voor dat jouw lippen gevoed worden. Ook bevat deze lipstick sheaboter (voor verzorging) en hyaluronzuur voor hydratie. Wat fijn is aan deze lipstick is dat je de kleurintensiteit goed kunt opbouwen terwijl je lippen er stralend uit zien.


Taupe

De matte lipstick Taupe wordt omschreven als een muted reddish-taupe brown.  De lipstick is langhoudend en heeft een volledig matte afwerking. Daarbij is dit type lipstick qua pigmentatie is deze lipstick zeer dekkend. Dit type lipstick is de klassieke lipstick finish. 


Mull It Over!  

Mull It Over! is een diry peach lipstick uit de Powder Kiss lijn. Dit type lipstick is hydraterend en vervaagt de lijntjes van de lippen en maakt de lippen zacht. Het is een matte lipsick, maar dan een moderne variant. De lipstick is mat, lichtgewicht en hydraterend.


Velvet Teddy

Velvet Teddy is de meest iconische nude lipstick van Mac. Het is een deep-tone beige met een matte finish. Wat zo fijn is aan deze lipstick is dat deze tint vrijwel mooi staat bij elke huidtint.


Mehr

Mehr is ook een matte lipstick die een gematigede paars/roze tint heeft. Niet echt helemaal een nude kleur, maar wel heel mooi subtiel.



Alle lipstick zijn goed gepigmenteerd en hebben een goede houdbaarheid. Waarbij de matte lipstick de houdbaarheid net wat beter is dan bij de andere afwerkingen. De swatches komen overeen met de volgorde van waarin de lipsticks besproken zijn.


Welke tint spreekt jouw het meeste aan?


9 opmerkingen:

  1. De onderste (Mehr) en de bovenste (Hug Me). Mooie kleuren hoor. MAC is natuurlijk een fantastisch merk. Mooi om zoveel lipsticks te hebben van dit mooie merk (en al die kleurschakeringen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De onderste (Mehr) en de bovenste (Hug Me). Mooie kleuren hoor. MAC is natuurlijk een fantastisch merk. Mooi om zoveel lipsticks te hebben van dit mooie merk (en al die kleurschakeringen!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben dol op oranje en dan met name perzikachtige kleur. Mull it over lijkt mij een hele mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben dol op nude lipstick kleuren! En die namen; daar wordt je direct blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De onderste tint spreekt me het meest aan. Ik houd wel van dat dieproze/rode.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb Mehr ook en vind dat ook de mooiste uit dit rijtje. Mijn andere favorieten van MAC zijn Twig en de Love me lipstick - Hey, Frenchie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie kleuren, ik vind mijzelf nude niet echt staan maar bij andere dames vind ik het erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb geen van Mac, maar weet dat velvet teddy wel een goede tip is altijd 😀 liefs Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben gek op oranje, dus de derde. De kleur past bijna bij elke outfit

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...