vrijdag 23 juli 2021

Make Up Zuster: Rode Lipstick

Rode lipstick
Als er een kleur lipstick is die ik graag draag, dan is het wel rode lipstick. Rode lipstick is een echte (Hollywood) klassieker. Rode lipstick is krachtig. Elke look wordt geüpgraded als er een rode lipstick wordt gedragen. Het leek mij daarom leuk om mijn favoriete rode lipsticks met jullie te delen. Lezen jullie mee?Rode lipstick
Als je denkt dat een rode lipstick, een rode lipstick is. Dan heb je het mis. Op het eerste gezicht lijken rode tinten op elkaar, maar er zitten toch subtiele kleur nuances in. Dit heeft vooral te maken met de ondertoon. Zo hebben sommige lipsticks een oranje ondertoon (perfect voor beauty lovers die een warme ondertoon in hun huid hebben) of een blauwe ondertoon (ideaal voor beauty lovers die een koele ondertoon in hun huid hebben). Wist je dat een rode lipstick met blauwe ondertoon jouw tanden witter doet laat lijken? Nog een leuk weetje: Marilyn Monroe gebruikte maar liefst zeven verschillende rode lipsticks om tot haar iconische look te komen! Als je een (matte) rode lipstick aanbrengt, is het aan te raden om een lippotlood te gebruiken. Hierdoor kan je jouw lipstick netjes en nauwkeurig aanbrengen. Ook gebruik ik altijd een lipprimer. Zeker als ik een matte lipstick op doe. Een primer zorgt er voor dat jouw lippen mooi glad en opgevuld zijn, waardoor de lipstick beter en mooier blijft zitten.  Wat ik ook vaak doe, is de avond er voor mijn lippen voorzichtig scrubben zodat er geen losse velletjes meer aan mijn lippen zitten.

Rode lipstick
Ik heb diverse rode lipsticks die ik met veel plezier draag. Ik heb twee lijstjes met favoriete gemaakt. Op het ene lijstje staan rode lipsticks die in Nederland verkrijgbaar zijn, op het andere lijstje staan rode lipsticks die ik in het buitenland gekocht heb (voornamelijk Engeland) en die niet (of lastig) in Nederland verkrijgbaar zijn.

Top vier Nederland
Rode lipstick
Ik heb vijf rode lipsticks die ik graag gebruik en gemakkelijk in Nederland te koop zijn. Laat ik beginnen met de meest iconische rode lipstick die er is: Ruby Woo van MAC. Dit is een retro matte lipstick met een blauwe ondertoon. Vrijwel elke beauty lover heeft dit icoon wel in de collectie zitten. Het is een mooie rode tint en als die op de lippen zit, gaat die ook nergens heen! Mijn andere drie favorieten zijn van mijn favoriete merk NYX Professional Makeup: Suede Matte Lipstick in de kleur Spicy. Deze lipstick heeft een powdery-matte finish. En andere grote favoriet is de Soft Matte Lip Cream in de kleur Monte Carlo. Dit type crème matte en hydraterende lippenstift. En tot slot ben ik dol op de Shoud Lout Satin Lipstick in de kleur Red Haute. Dit is een satijnen lipstick.

Top drie Engeland
Rode lipstick
Ik koop altijd lipsticks als ik in Engeland ben. Barry M, Soap &Glory  en Revlon zijn daarbij mijn favorieten: Bombshell Matte van Barry M (een matte rode lipstick), Ultra HD Matte Lip Mouse van Revlon (een veeg vaste lip mouse) en Sexy Mother Pucker
Satin Tom & Cherry van Soap & Glory (met een satin finish). 

Wat is jouw favoriete rode lipstick?

14 opmerkingen:

 1. Ik draag heel soms rode lipstick maar ik vind het vaak te knallend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de naam van dit merk meteen al erg leuk. En de kleur lippenstift is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De naam klinkt in ieder geval veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik draag het zelf nooit maar mijn dochter draagt altijd rode lipstick, gaat de deur niet uit zonder. Ze heeft er eentje van Chanel. Rouge passion geloof ik zo uit mijn hoofd. Erg mooi is die.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt dol op rode lipsticks! Je kunt er niet genoeg hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik zelf alleen een lipgloss en zal ook zeker niet snel een rode lipstick gebruiken, dat vind ik bij mezelf totaal niet passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag zelf nooit lippenstift maar wat een keuzestress kan het opleveren voordat je weet wat goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel af en toe draag ik weleens rode lippenstift, maar iedereen zegt dat het me zo 'streng' maakt. Ik kies daarom meestal een dieprode in plaats van fel rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rood is inderdaad niet alleen maar rood. Leuk die foto met alle verschillende favo rode lippenstiften. Dan zie je toch echt het verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook meestal rode lipstick op. Gebruik vaak die van Jeffree Star. Wist je dat Dior 999 ook een iconische rode kleur is? Nog bekender dan Ruby Woo!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt in ieder geval genoeg rode lipsticks ;) Mijn favoriet is Ruby Woo van MAC.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ben dol op rode lipstift, maar nu ik over de zestig ben, vind ik hem vaak te fel om nog te flateren

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Poeh, ik heb er vele. Die van Estée Lauder die ik heb is prachtig maar wel erg fel (maar mijn naam is in de hoes ingegraveerd dus die bewaar ik eeuwig, hahaha). Van UNG heb ik diverse mini-lipsticks in verschillende kleuren rood en van MAC heb ik ook een hele mooie, maar die is weer mat. Wij vrouwen horen verschillende kleuren rode lipsticks te hebben (ofzo)... hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh, ik heb er vele. Die van Estée Lauder die ik heb is prachtig maar wel erg fel (maar mijn naam is in de hoes ingegraveerd dus die bewaar ik eeuwig, hahaha). Van UNG heb ik diverse mini-lipsticks in verschillende kleuren rood en van MAC heb ik ook een hele mooie, maar die is weer mat. Wij vrouwen horen verschillende kleuren rode lipsticks te hebben (ofzo)... hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...