vrijdag 23 juni 2023

Masterclass: Olcay Gulsen Beauty Summer Skin

Met enige regelmaat organiseert mijn favoriete Nederlandse beauty merk Olcay Gulsen Beauty een online masterclass. Zo is er een masterclass geweest over zonbescherming, glowy spring look en over exfolieren van de huid.  Ik vind ze altijd erg interessant en met veel plezier meld ik mezelf elke keer aan. Zo ook voor de masterclass Summer Skin. Deze werd vorige week donderdag georganiseerd. En ik kan je vertellen, ik heb weer erg veel geleerd.


Tijdens de masterclass werden er ook gelijk nieuwe producten gelanceerd: travel size formaten van drie populaire serums. Je kunt nu het Rescue Serum, Magic Hyaluron Serum en Multi Vitamin Shot Serum in een 10 ml flesje kopen. Ik ben dol op travel size producten. Ze zijn niet alleen erg handig om mee te nemen op vakantie, maar het is ook de perfecte manier om te testen of een product voor je werkt. Je kunt de serums los kopen of in een setje met een make up bag er bij. Ik heb zelf het Rescue Serum besteld, omdat ik benieuwd ben wat deze voor mijn huid doet voordat ik een full size ga kopen. Binnenkort komt er natuurlijk een uitgebreide review online met mijn ervaringen met het serum.


Maar goed, terug naar de masterclass. Ik vind het altijd erg gezellig om met andere OGB liefhebbers online bij elkaar te komen en meer te leren over het merk. Ook de tips die er altijd gegeven worden vind ik erg waardevol.


Omdat de zomer voor de deur staat, kregen we daar veel handige tips voor. Een paar tips vond ik erg handig en wil ik graag met jullie delen:

- SPF breng je als laatste aan, dus na jouw dagcreme. Ook als deze al een SPF heeft. De SPF in je dagcreme beschertm jouw huid wel iets, maar lang niet zo goed als een losse SPF.

- exfolieren in de zomer klinkt eng, maar het is juist goed voor de huid. Maar vergeet de volgende dag absoluut de SPF niet te smeren!

- Kies in huidverzorging voor lichterere texturen zoals een gel en breng jouw huidverzorging aan in dunne aagjes.

- Jouw huid hydrateren in de zomer is ook erg belangrijk. Je kan dat doen door goed te drinken (water), maar ook door vochtinbrengende cremes te gebruiken of het Hyaluron Serum.

- Een setting spray zorgt voor verfrissing en een hydratatie boost gedurende de dag.

- Wil je met het warme weer make up dragen? Gebruik dan de blur, deze matteert de huid en gebruik een matterende poeder. Gebruik liever geen cream producten. Deze zorgen er voor dat jouw talgklieren verstopt raken met alle vervelende gevolgen van dien (hallo puistjes!). Kies voor een poeder verariant. Ga ook voor lichtere producten, dus een dekkende foundation, maar ga voor een CC Cream of de Body Foundation. Beide hebben ook een SPF in zich. Voor mascara kan je dan het beste kiezen voor een waterproof variant.

- Bewaar jouw producten NIET in de koelkast, tenzij het op de verpakking staat dat het wel kan zoals een gezichtsmasker, oogmasker of beauty tool. Tot 30 graden is er niets aan de hand. Het beste kan je jouw kostbare (huidverzorings) producten het beste in de oorspronkelijke verpakking en in een donkere koele ruimte bewaren.

Benieuwd naar de andere tips? Op de website van Olcay staan nog veel meer tips.

Wil je de travel size serums bestellen of iets anders? Als je via deze link wat besteld, dan krijg je maar liefst €5 korting op jouw eerste bestelling

10 opmerkingen:

  1. Yup, goede tip van de SPF! Inderdaad het zonnebeschermingsproduct als laatste. Heel belangrijk. Dat gezegd hebbende moet ik mijzelf zo nog even insmeren. Ik ga maar kort het dorpje in de buurt in, maar moet mijzelf wel beschermen tegen de zon. Fijn dat je zoveel leert tijdens deze online masterclasses.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yup, goede tip van de SPF! Inderdaad het zonnebeschermingsproduct als laatste. Heel belangrijk. Dat gezegd hebbende moet ik mijzelf zo nog even insmeren. Ik ga maar kort het dorpje in de buurt in, maar moet mijzelf wel beschermen tegen de zon. Fijn dat je zoveel leert tijdens deze online masterclasses.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vocht brengende cremes voor de zomer vind ik een goede tip

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een goede tips zo leer je nog eens wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie verpakkingen! Ik gebruik altijd trouw spf, zowel in mijn gezicht als de rest van mijn lichaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wist niet dat ze online masterclasses organiseert! In de zomer gebruik ik vaak CC cream ipv FDT

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ken het merk alleen van jouw posts. Maar de travel sizes maken me wel nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat goed dat je door zo'n masterclass meer over de producten leert.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Grappig, een collega heeft deze masterclass ook gevolgd en toen ze het vertelde, moest ik direct aan jou denken!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo'n masterclass lijkt me zowel leerzaam als een fijne belevenis!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...