woensdag 12 april 2023

Masterclass: Olcay Gulsen Beauty zonbescherming

Vorige week organiseerde Olcay Gulsen Beauty weer een skincare masterclass. Deze keer ging het over zonbescherming en werd het nieuwste OGB product gelanceerd. Benieuwd welk product dit is en wat ik allemaal over zonbescherming geleerd heb? Lees dan snel verder!


Olcay Gulsen Beauty SPF Drops

Zonbescherming komt in verschillende texturen: cream, gel, stick of in sprayvorm. En nu is er een nieuwe vorm van zonbescherming bijgekomen: SPF Drops in factor 30. Deze drops kan je los gebruiken, maar ook mixen met jouw dagcrème. Je hebt slechts 3 tot 5 druppels nodig voor voldoende bescherming. Dankzij de handige pipet kan je de drops gemakkelijk doseren. Wat fijn is aan deze drops, is dat ze kleurloos zijn, gemakkelijk is uit te smeren én geen witte waas achterlaat. Daarbij bevatten de SPF Drops ook verschillende huidverzorging ingrediënten waardoor jouw huid niet alleen een mooie glow krijgt, maar ook nog eens extra verzorgd wordt terwijl het jouw huid beschermt tegen de schadelijke straling van de zon.


UVA en UVB straling

We weten allemaal dat de zon veel schade kan aanrichten op de huid. Maar wist je dat er twee soorten straling zijn? Zo is er UVA en UVB straling. De eerst veroorzaakt huidveroudering en veroorzaakt huidkanker. UVB is het directe zonlicht en zorgt er voor dat jouw huid verkleurt en kan ook huidkanker veroorzaken. De UVA straling is aanwezig op bewolkte dagen en dan door glas. Daarom is het belangrijk om elke dag een SPF te dragen. Wanneer je op een bewolkte dag thuis blijft, dan is een dagcrème met SPF voldoende, maar ga je naar buiten, dan is een echte zonnebrand aan te raden. Omdat in de dagcrème maar een heel klein beetje SPF zit. Te weinig om jouw huid goed te beschermen. Als je buiten bent op een zonnige dag, dan moet je elke 2 uur opnieuw SPF aanbrengen.


Factor 30 versus factor 50

Een aantal fabeltjes over SPF 30 en SPF 50:
- hoe hoger de SPF, hoe beter je beschermt bent tegen de zon
- bij SPF 30 ben je 30 minuten beschermt tegen de zon, bij SPF 50 is dan 50 minuten
- je kunt SPF stapelen: als je dagcrème SPF 15 heeft en de zonnebescherming die je aanbrengt SPF 30 heeft. Dan heb je een SPF van 45


Dit is dus allemaal niet waar. Maar wat is dan het verschil? SPF 30 beschermt voor 97% tegen schadelijke straling en SPF 50 beschermt voor 98% tegen schadelijke straling. Een minimaal verschil dus. Maar als je op zonvakantie gaat, dan is het aan te raden om SPF 50 te gebruiken, omdat de zonkracht in warme landen sterker is dan in Nederland.


Als je SPF aanbrengt, dan heb je 3 vingers aan zonbescherming nodig om voldoende beschermt te zijn tegen de zon. En vergeet natuurlijk ook niet jouw hals en oren mee te nemen als je jouw gezicht insmeert met zonbescherming!


Minerale versus chemische filter

In zonbescherming zit een filter die jouw huid beschermt tegen de schadelijke straling van de zon. Zo is er een minerale filter. Deze legt een laagje op jouw huid (en zorgt voor de witte waas) en weerkaatst het zonlicht. En dan is er een chemische filter. Deze voelt lichter aan en is meer transparant. Deze dringt in jouw huid en absorbeert daar de schadelijke stralingen.


Draag jij dagelijks een SPF?


Verkrijgbaarheid

De Olcay Gulsen Beauty SPF Drops zijn te koop via de website van Olcay Gulsen zelf en in Glow Institute in Rotterdam. De SPF Drops kosten €18,95

Als je via deze link wat besteld, dan krijg je maar liefst €5 korting op jouw eerste bestelling.


Alle afbeeldingen uit dit artikel komen van de website van Olcay Gulsen.

7 opmerkingen:

  1. Ik heb een dagcrème van Kruidvat speciaal voor zonnebescherming, het houdt iets tegen maar voor mijn gevoel nog te weinig. Ik ga de tip meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt als een hele leerzame en inspirerende masterclass! Leuk dat je het hebt bijgewoond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik draag niet dagelijks een SPF nee. Maar straks in de zomer kan ik niet zonder mijn factor 50. En inderdaad die oren... die vergeet ik toch nog wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja die drops zijn top he? Lekker om met je normale dagverzorging te kunnen mengen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah het wordt ook weer tijd voor die zon bescherming!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat fijn dat Olcay naast make up ook skincare heeft ontwikkeld! Love it. Ik heb nu een goed serum, maar het pipetje is niet handig gemaakt. Die van Olcay ziet er een stuk beter uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een super fijn artikel is dit! Goede informatie waarvoor mijn dank!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: SLA PARIS Sunlit Liquid Contouring Skin Touch Cappuccino

Het contouren van jouw gezicht kan je met vele verschillende producten doen, zoals met poeders of met een stick . Maar je kunt ook een vlo...