vrijdag 31 december 2021

Terugblik 2021

Het jaar 2021 zit er over een paar uurtjes al weer op. Om maar even een cliché aan te halen: de tijd is echt voorbij gevlogen! Het leek mij daarom leuk om terug te blikken op 2021: wat zijn mijn make up
ontdekkingen geweest? Wat zijn mijn favoriete producten van het jaar?  Dat en meer lees je in dit artikel!

Nieuw ontdekt

Dit jaar heb ik een aantal merken ontdekt. Voor vele zullen het geen nieuwe merken zijn, maar voor mij waren het merken die ik wel kende, maar niet echt gebruikt had. Om te beginnen
iconisch merk MAC. In augustus leerde ik dit merk echt goed kennen en sindsdien behoort het ook tot mijn favorieten. En ander merk waar ik twee producten van had, maar dit jaar echt beter heb leren kennen is het Nederlands merk UNG. Echt een top merk die ik zeker aanraad! Komend jaar komen er diverse reviews online over onder meer oogschaduw, blush en (hoe kan het ook anders) lip producten!  Natuurlijk heb ik ook producten gekocht van merken waar ik nog niets van had: N-Beauty en Charlotte Tilbury.  Ook twee merken waar ik fan van ben geworden!

Oude bekende

Olcay Gulsen Beauty
en NYX Professional Makeup blijven twee merken die ik nog steeds met veel plezier en liefde gebruik! Doordat ik het laatste jaar kennis heb gemaakt met diverse duurdere merken, merkte ik dat sommige budget vriendelijke merken niet meer heel erg bij mij passen. Misschien was dit jullie ook opgevallen? Er is totaal niets mis met budget vriendelijke merken, de prijs/kwaliteit verhouding is vaak goed. Maar ik merk toch dat ik die producten minder snel pakte. Ik heb daarom mijn hele make up collectie goed doorgenomen en alle producten die ik meer dan een halfjaar niet meer gebruikt had of waar ik niet blij van werd, heb ik weg gedaan. Niet weg gegooid (tenzij het echt oud was of de geur/textuur was veranderd), maar weg gegeven aan andere beauty lovers.

Events

Dit jaar heb ik twee hele toffe prijzen gewonnen: make up advies bij zowel MAC als bij UNG. En ik heb ook nog eens de Fashion Week masterclass van MAC bijgewoond in augustus. Alle drie de events waren echt super tof en erg leerzaam. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en veel tips en tricks gekregen.

Mijn favoriete producten van 2021

Primer

Als er een product is dat ik dit jaar veel getest heb, zijn dat wel primers!  Ondanks dat ik veel primers heb getest, kom ik toch altijd weer uit bij één favoriet: de Hydratouch van, hoe kan het ook anders, NYX Professional Makeup! Que oogschaduw primers vind ik die van P.Louise erg fijn.

Oogschaduw

Ik ben nog steeds erg dol op oogschaduw paletten. Dit jaar heb ik er dan ook behoorlijk wat aan mijn collectie kunnen toevoegen. Nu moet ik er ook wel even bij vermelden dat ik er ook erg veel weg gegeven heb. Het is lastig om te zeggen welk nu echt mijn favoriet is. Elk palette past weer bij een andere mood. Een van mijn favoriete van dit jaar is het Art Library Nude Model van MAC. Maar ook Naked Honey van Urban Decay is een goede aanwinst geweest dit jaar. Allebei mooie bruin/nude tinten en van een geweldige kwaliteit.


Mascara

Ook dit jaar heb ik weer verschillende mascara's getest. Dit  is iets wat ik ook erg leuk vind om te doen. Elke 3 maanden kies ik weer een nieuwe mascara uit om te testen. De Iconic London mascara is dit jaar echt wel een favoriet. Het lijkt net alsof ik nep wimpers draag als ik deze mascara gebruik.

Foundation

Dit jaar heb ik een aan foundations getest. Mijn favoriet is de CC Cream van Olcay Gulsen Beauty. Het dekt genoeg om de roodheid te verdoezelen, maar de textuur van mijn huid is nog wel zichtbaar.

Bronzer

Ik heb niet veel bronzers in mijn collectie, maar vier stuks. Een van Benefit, een van Mac, een van NYX Professional Makeup en eentje van Olcay Gulsen Beauty. Die van MAC gebruik ik in de winter vooral, omdat de andere drie dan net iets te donker zijn.

Blush

 De liefde voor blush is er nog steeds! Het is daarom ook erg lastig om een favoriet te kiezen. Maar als ik echt moet kiezen, dan kies voor het blush palette van Olcay Gulsen Beauty. Al heeft Morphe ook fijne blush! 

Lipstick

Ook weer zo'n categorie waarbij ik echt niet één favoriet kan noemen: lipsticks! Ik heb er dit jaar zo veel getest van verschillende merken en met verschillende finishes. Dat is appels met peren vergelijken. Al moet ik zeggen dat ik heel goed de hype rondom de lipsticks van Charlotte Tilbury begrijp!


Setting spray

Vorig jaar was ik dol op de All Nighter Setting Spray van Urban Decay. Dit jaar greep ik vaak naar die van Olcay Gulsen Beauty en die van MAC.

Vooruitblik

Sinds het begin van mijn blog plaatste ik elke week drie artikelen: op maandag, woensdag en vrijdag om 8 uur in de ochtend. Sinds dit jaar is dit naar twee artikelen per week gegaan: dinsdag en vrijdag, dit omdat ik één keer per week naar school ga om verpleegkundige te worden. Op Instagram ben ik actiever en plaats ik ook regelmatig achter de schermen foto's. 

Wat was jouw make up ontdekking van 2021?

19 opmerkingen:

  1. Ik had eigenlijk geen make up ontdekking in 2021 was het niet dat ik wel na jaren mijn make up weer tevoorschijn heb gehaald. Mijn make up is dan welgeteld 1 mascara, 1 oogpotlood en 1 lipstick maar zelfs dat droeg ik al lange tijd niet meer en nu weer wel regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, gaaf dat je dat hebt gewonnnen... lijkt ne als beautyaddict toch iets vet...ik plaats ook elke ma wo en vrijdag een blog online

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk overzicht! Ik heb ook eindelijk iets van MAC aangeschaft. Een lippenstift, maar hij valt me wel wat tegen met hoe lang hij blijft zitten..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De prachtige palettes en de waanzinnige mascara en lipstick van SHAB. Bij een event ontdekt (en Shabnam ken ik natuurlijk al) en wow, wat een kwaliteit! Prachtig. Leuk trouwens, dit artikel met terugblik en tips over de producten die jij te gek vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De prachtige palettes en de waanzinnige mascara en lipstick van SHAB. Bij een event ontdekt (en Shabnam ken ik natuurlijk al) en wow, wat een kwaliteit! Prachtig. Leuk trouwens, dit artikel met terugblik en tips over de producten die jij te gek vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb dit jaar eigenlijk geen make-up ontdekkingen gedaan, maar dat ligt aan mij vrees ik. Het jaar ging inderdaad snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het jaar is desondanks corona snel voorbij gegaan, hopelijk wordt 2022 een mooier jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk en fijn overzicht!! Super gaaf om al die nieuwe kleuren en producten te zien!! Ik ben zelf altijd best wel saai, omdat ik al jaren dezelfde merken gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als mascara zweer ik al paar jaar bij Essence I love Extreme in de roze uitvoering. Tot op heden nog geen betere gevonden en wat ben ik blij dat hij spot goedkoop is. Op naar het volgende jaar. Mijn beste wensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik gebruikte vrij weinig make-up, dus ik heb geen ontdekkingen gedaan. Ik blijf oogschaduw paletten echt te gek vinden, vooral met lekkere warme kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De tijd gaat inderdaad snel voorbij merk ik! Leuk dat je een aantal merken dit jaar hebt ontdekt, die je nog niet eerder kon. En ik snap dat MAC je favoriete merk is! Olcay Gulsen beauty ken ik niet. Leuk dat je twee toffe prijzen hebt gewonnen! En wat je favorieten producten zijn. Succes met je vooruitblik❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben op vlak van make up heel basic, oogpotlood, mascara and that’s it… dus geen nieuwe ontdekkingen gedaan op dat vlak 🙃

    BeantwoordenVerwijderen
  13. I love Mac dus goed dat je die ontdekt hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke terugblik, ik vind het altijd leuk om dit soort blogs te lezen. Veel succes met je opleiding!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk overzicht zo! Hier geen ontdekking, heb juist erg weinig make-up gedragen voor mijn doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Olcay heeft echt de mooiste producten, prachtige lijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat leuk dat je ondanks de coronamaatregelen toch nog bijzondere events hebt kunnen bijwonen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk persoonlijk overzichtje.
    Ik heb weinig make up gedragen dit jaar. We zitten veel thuis, he.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Die Iconic London Mascara ga ik zeker proberen! Klinkt echt fantastisch. Clay and Glow heb ik in 2021 ontdekt en heeft echt hele fijne producten en de Laura Mercier Loose Setting Powder is echt een van mijn favorieten van afgelopen jaar. Heb eigenlijk best wel wat favorieten vorig jaar ontdekt, moeilijk om te kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...