dinsdag 28 december 2021

Review: MAC Prep and Prime Lip

Review MAC Prep and Prime Lip
Ik heb het al eerder gehad over het belang van een primer bij het dragen van foundation. Maar wist je dat er ook een lip primer bestaat? Ik had hier nog niet van gehoord, maar toen ik de voordelen van een lip primer hoorde, was ik om! Waarom? Dat lees je in deze review!

MAC Prep and Prime Lip

Toen ik voor het eerst bij de MAC Pro Store was in Amsterdam om de lipstick Velvet Teddy te kopen, adviseerde de MUA om ook een lip primer aan te schaffen. Als ik eerlijk ben, zag ik de meerwaarde hier niet van in. Totdat ze de lipstick met de lip primer bij mij aanbracht en de voordelen uitlegde.

Op de website van MAC staat het volgende te lezen over de Prep and Prime Lip primer: Een kleurloze basis voor onder de lippenstift. Brengt vocht in, egaliseert en verfijnt de lippen. Zorgt ervoor dat de aangebrachte lipproducten beter voor de dag komen.

Volgens MAC heeft de lip primer de volgende voordelen:
 • Voorkomt het uitlopen van de lippenstift
 • Onmiddellijke hydratatie
 • Zonder parfum
 • Talgvrij
 • Dermatologisch getest

Maar hoe gebruik je de lip primer? Dat wordt ook op de website van MAC uitgelegd:  Bedek de gehele lippen en de rand van de lippen met een dun laagje. Breng vervolgens je favoriete lipkleur aan. Je kunt de lippen ook omlijnen.

Review MAC Prep and Prime Lip
Ik gebruik de lip primer vooral onder matte lipsticks. Maar voordat ik de lip primer aan brengt, scrub ik mijn lippen eerst om er voor te zorgen dat er helemaal geen losse velletjes aan mijn lippen zitten. Nadat ik mijn lippen gescrubd heb, breng ik de Prep and Prime Lip aan van MAC. Vervolgens teken ik een lijntje op mijn liplijn met een lip potlood. Daarna kleur ik mijn lippen in met het lip potlood om daarna de lipstick aan te brengen.

Als ik de lip primer gebruik, merk ik dat ik mijn lipstick gemakkelijker aan te brengen is én dat mijn lipstick netter blijft zitten. Ook verlengt de lip primer de houdbaarheid van mijn lipstick. En ook niet geheel onbelangrijk: mijn lippen voelen gehydrateerd aan.

Mijn mening 

Ik was eerst wat sceptisch over het gebruik van een lip primer, maar nu ik hem eenmaal gebruikt heb, wil ik niet meer zonder! De Prep and Prime Lip van MAC zorgt er voor dat mijn lipstick langer en netter blijft zitten zonder dat mijn lippen uitgedroogd aanvoelen.

Gebruik jij wel eens een lip primer?

Verkrijgbaarheid: de MAC Prep and Prime Lip kost €19,50 en is te koop bij de winkels van MAC (en op hun website). Maar de lip primer is ook (online) te koop bij geselecteerde filialen van Douglas en de Bijenkorf.

17 opmerkingen:

 1. Ik kende dit helemaal niet, maar wat goed zeg. Ik gebruik voornamelijk lippaint omdat die wel blijft zitten. Misschien dat ik dit eens ga gebruiken en dan mijn lipstick er weer bij pak

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een primer draag ik nooit eigenlijk. Ik heb het wel eens gedragen hoor! En ik had over een looproute nog niet gehoord. Goede voordelen volgend MAC. Duidelijk ook omschreven hoe je de lip liner gebruikt. Ik snap dat je eerste sceptisch was, aangezien het toch soort van nieuw is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als geen lipstick draagt, is een primer ook echt niet nodig! Ik gebruik alleen blistex
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind lipstick ontzettend mooi.
  Het straalt een zekere klasse uit.
  Toch draag ik het persoonlijk niet omdat ik dan steeds onwennig rondloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat er ook een lip primer bestond. Zo te zien kan ik die wel goed gebruiken. Heb snel last van droge lippen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dit is wel echt een uitkomst zeg bij matte lipsticks. Het voelt anders echt zo droog aan inderdaad! Zal ook eens op zoek gaan naar deze want ik gebruik nu een lippenbalsem ervoor, maar dat is eigenlijk zonde. Fijne jaarwisseling xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken het niet, ik gebruik alleen lippenstick voor mijn lippen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, maar ik gebruik ook geen lippenstift dus dat zegt niet veel. Ik vind het wel indrukwekkend dat je niet meer zonder zou willen. Dan is het dus wel een goed product.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een lipprimer, dat kende ik nog niet. Bij deze dus wel. Met de mondmaskers draag ik eigenlijk nog heel weinig lippenstift.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Interessant. Toevallig gebruik ik een fijne lipolie van Abysk (een olie geschikt voor onder je ogen en op je lippen) als basis voordat ik lippenstift aanbreng. Op de een of andere manier heb ik dan het gevoel dat mijn lippen ook verzorgd zijn onder de lippenstift. En inderdaad is dat met een matte lippenstift wel extra fijn. Een olie is alleen wat gladder dus ik ben zeker benieuwd naar de lip primer. En MAC is natuurlijk een fantastisch merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Interessant. Toevallig gebruik ik een fijne lipolie van Abysk (een olie geschikt voor onder je ogen en op je lippen) als basis voordat ik lippenstift aanbreng. Op de een of andere manier heb ik dan het gevoel dat mijn lippen ook verzorgd zijn onder de lippenstift. En inderdaad is dat met een matte lippenstift wel extra fijn. Een olie is alleen wat gladder dus ik ben zeker benieuwd naar de lip primer. En MAC is natuurlijk een fantastisch merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wist niet eens dat dit bestond joh... maar ik gebruik ook hooguit wat lipgloss, dus ik denk dat het voor mij ook niet echt nodig zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oehh! Hier ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik gebruik wel vaak lippenstift

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit bestond vroeger toch niet? Zeg maar jaren 90 enzo? Volgens mij had ik dit soort dingen niet. Of ik weet er gewoon te weinig vanaf, dat kan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik wist wel dat het er was maar zelf gebruiken doe ik het niet. ben gek op primers dus dan zal deze ook wel heel fijn zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb dit nog nooit gebruikt. Maar wel interessant artikel . Groetjes gea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo'n lipprimer lijkt me echt een uitkomst, voelt toch wat beter dan direct er op aanbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Kisses & Bows lipset

Jaren geleden in de trein naar Manchester zag ik een dame zitten met paarse lipstick. Dat vond ik zo mooi staan, dat ik ook een paarse lipst...