dinsdag 4 januari 2022

Review: Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palette

Review Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palette

Vaste lezers weten het denk ik wel: ik ben dol op het Britse merk Iconic London. Toen ik vorig jaar de LOOKFANTASTIC x ICONIC London Limited Edition Beauty Box kocht, was ik echt super blij dat er ook een oogschaduw palette in zat: het Soft & Smokey Eyeshadow Palette. Benieuwd hoe ik dit palette vind? Dat lees je in deze review.


Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palette 

Ik heb al een oogschaduw palette van Iconic London die ik erg graag gebruik. Dus ik was erg blij met een andere (klein) oogschaduw palette van dit merk. Op website van Iconic London is het volgende te lezen over het Soft & Smokey Eyeshadow Palette: With 4 of our fave soft and smokey shades, this handy eyeshadow palette can be mixed and matched for subtle or bold looks.
Review Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow PaletteBij de beauty box zat ook een boekje met informatie over de producten en tips hoe je ze kunt gebruiken. De tip voor dit oogschaduw palette is: Lightly dampen you shadow brush with our Prep Set Glow spray for an even more intense creamy colour pay off.

Het palette is langwerpig en goudkleurig. Het ziet er echt prachtig uit, maar is erg lastig te Swatch Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palettefotograferen! Wanneer je het palette open maakt, zie je vier prachtige bruine tinten. Twee matte tinten en twee shimmers. Ook zit er een kleine smalle spiegel in dit palette. Persoonlijk vind ik dit geen toevoeging, want ik vind deze spiegel te smal en te klein om je gebruiken tijdens het opmaken. De pigmentatie van de oogschaduw is erg goed. Alleen de lichtste kleur, Marshmallow, valt een beetje weg. Maar dat is vaker bij zulke lichte tinten. De kleuren blenden erg prettig in elkaar over. De houdbaarheid van de kleuren is ook erg goed.


Mijn mening

Ik vind het Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palette een erg fijn palette dat perfect is om mee te nemen op vakantie vanwege de compactheid.  Dit kan voor sommige ook een nadeel zijn: je hebt 'maar' 4 kleuren. Hiermee ben je best beperkt in de hoeveelheid looks die je kunt maken.
Gebruik jij wel eens zo'n klein compact oogschaduw palette?


Verkrijgbaarheid

Het Iconic London Soft & Smokey Eyeshadow Palette  is te koop op de website van Iconic London voor 15 pond. Ook is dit palette te koop bij Boots.

17 opmerkingen:

 1. Nee, maar het lijkt me wel heel handig! Juist om dat het zo klein en compact is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb er eentje die ik mee neem op vakantie. Echt ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw de verpakking vind ik er wel heel chique uitzien.
  Zelf is het mij nooit gelukt om smokey eyes te creëren. Ik zou dit eigenlijk eens moeten laten doen door iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehh! Dit zijn mijn lievelings kleuren. Die wil ik wel hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kleuren! Staan je ook heel goed!

  Ik ben zelf niet zo van de make-up en als ik me al eens opmaak dan doe ik dat thuis en neem ik niks mee onder weg. Behalve dan misschien een lipgloss.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi oogpalet in een leuke verpakking, een goede tip

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel af en toe gebruik ik wat oogschaduw. En dan meestal een lichte.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een mooi doosje ! dat gebruik je toch met plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee zelf gebruik ik geen oogpalet maar het lijkt me ideaal om mee te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit zijn kleurtjes die ik nu ook wel zou kopen alhoewel ik de laatste tijd wel even buiten mijn comfortzone ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken het palette niet, maar het zijn zeker kleuren die ik zou gebruiken. Ik houd van die warme kleuren en een beetje glitter.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De branding is super!! Alleen daarvoor zou ik het al willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kleuren zeg! Ik heb een groot palette van Iconic London en ben erg tevreden daarover. Ik vind zulke kleine paletten soms wel lastig doordat ze zo beperkt zijn, maar tegelijkertijd is het ook weer makkelijk omdat je niet echt hoeft te kiezen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit is wel een palette die ik zou kopen, want die kleuren vind ik echt super mooi en dat het zo'n klein compact doosje is, vind ik echt een enorm voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja! Ik heb een palette van UNG van 4 kleurtjes (waarvan ik er 3 gebruik en 1 het meest). Ik vind dit Iconic palette heel mooi, ik ben wel van de shimmers. Nu moet ik zeggen dat ik wel onlangs een ooglidontsteking heb gehad en ik nu even extra voorzichtig ben. Ik merk namelijk dat die glitters soms wel ín mijn oog terecht komen en dat is misschien niet zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja! Ik heb een palette van UNG van 4 kleurtjes (waarvan ik er 3 gebruik en 1 het meest). Ik vind dit Iconic palette heel mooi, ik ben wel van de shimmers. Nu moet ik zeggen dat ik wel onlangs een ooglidontsteking heb gehad en ik nu even extra voorzichtig ben. Ik merk namelijk dat die glitters soms wel ín mijn oog terecht komen en dat is misschien niet zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik gebruik het niet maar vind compacte dingen toch altijd wel fijn

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Eye Glam Set

Mijn favoriete Nederlandse beauty merk Olcay Gulsen Beauty heeft weer een nieuw product ontwikkeld! De Eye Glam set . Een set met een oogsc...