vrijdag 22 oktober 2021

Shoppen bij: MAC

winkelen bij MAC
Ik ben dol op make up shopping. Het leek me daarom leuk om jullie mijn ervaringen te delen met mijn favoriete make up winkels. Ik begin deze reeks met een winkel die ik recentelijk ontdekt heb en gelijk een favoriet van mij geworden is: de MAC Pro Store op de Leidsestraat in Amsterdam. Winkel je gezellig mee?

winkelen bij MAC
MAC
is een geliefd merk bij vele beauty lovers. Nu moet ik bekennen dat ik tot voorkort maar twee MAC producten in mijn collectie had: de lipsticks Ruby Woo en Chili. Toen ik in Amsterdam de MAC Pro Store tegen kwam, vond ik het hoog tijd om deze te bezoeken, want MAC heeft veel producten die echte kassiers zijn! Sinds ik de winkel ontdekt heb, ga ik elke keer als ik in Amsterdam ben eventjes langs!

MAC kan je natuurlijk ook online kopen of bij Douglas of de Bijenkorf. Online kopen ben ik over het algemeen geen liefhebber van. Ik vind het leuk om naar een winkel te gaan, beetje rond neuzen. 

winkelen bij MAC
Maar goed, terug naar de winkel! In Amsterdam zitten twee MAC winkels waarvan ik altijd naar de winkel op de Leidsestraat ga. De winkel zit in een prachtig historisch hoekpand met meerdere verdiepingen. Op de begane grond vind je alle make up voor de lippen (en dat is aardig wat: als echte lipstick junkie wist ik niet waar ik moest kijken), de ogen, tijdelijke collecties en de best sellers. In de kelder kan je alle producten vinden je voor jouw gezicht: foundations, conclears, blush en bronzers. Ook kan je hier opgemaakt worden (maar daar later meer over). Op de eerste verdieping is de kassa en kan je nog meer producten vinden voor de ogen (vooral losse oogschaduw pans en palettes) en alle mini MAC lipsticks. Er is nog een verdieping; daar worden de masterclass en content voor de sociale media opgenomen.

winkelen bij MAC
Wat ik altijd belangrijk vind als ik een winkel binnen stap, is dat ik prettig geholpen word door deskundig personeel. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Bij een andere niet nader te noemen winkel, word ik nooit fijn geholpen en als ik advies vraagt, kunnen ze dat nooit geven. Niet erg klantvriendelijk als je het mij vraagt. Bij de MAC PRO Store is dat gelukkig heel anders! Elke keer als ik daar ben, voel ik me als klant heel erg welkom en word ik prettig geholpen. En niet geheel onbelangrijk: alle MUA's geven kundig en passend advies. Zo was ik de eerste keer opzoek naar de lipstick Velvet Teddy. Toen ik dat zei, ging ze gelijk opzoek en vroeg ze of ik de lipstick ook wilde testen. Natuurlijk wilde ik dat. In de kelder van het pand maakte ze mijn lippen op met Velvet Teddy en een bijpassende lipliner terwijl ze me allerlei tips en adviezen gaf. De keer erna was ik opzoek naar een blush, maar ik wist niet goed welke kleur ik wilde. Ze nam uitgebreid de tijd om te kijken welke van de kleuren mooi bij mijn huid staan. Ook werd de blush bij mij opgebracht om te kijken hoe deze bij mij staat. Echt super service vind ik dat.  Hetzelfde was toen ik opzoek was naar een mooie bronzer. Er werd  gevraagd voor welk doel ik de bronzer wil gebruiken (contouren of mijn gezicht kleur geven) en uitgebreid gekeken welke tinten geschikt zijn voor mijn huidtint en wens. 

winkelen bij MAC
Je kunt niet alleen alle MAC producten in de winkel kopen, ze bieden ook verschillende make up services aan. Waaronder een uur durende privé les. Deze wil ik zeker nog een keer volgen!

Shop jij wel eens bij MAC?

16 opmerkingen:

  1. Het lijkt me ideaal voor mensen die dol zijn op dit make-up merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je goed geholpen wordt en dat ze weten waar ze het over hebben. Service vind ik ook altijd erg belangrijk in winkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed geholpen worden is zeker erg belangrijk, voor mij ook een goede reden om er een keer terug te komen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hmmmm, nee ik heb nog nooit bij de MAC geshopt, maar ik slenter graag door de Leidse straat, telt dat ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is lang geleden dat ik bij MAC heb geshopt. Misschien binnenkort maar weer eens op het programma zetten 😇

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat moet de ideale winkel zijn voor mensen die een speciaal make-up product zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. die winkel ziet er wel ontzettend mooi en ruim uit. het lijkt me prettig winkelen !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jaaaa, MAC heeft zulke fijne MUA's in dienst die je graag willen helpen. Ik vind goed en vriendelijk advies ook belangrijk, zeker bij een high end merk als MAC.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De keuze is reuze en dat lijkt me fijn, vooral als je zo goed geholpen wordt om de keuze te bepalen die goed bij je past. Dat blijft toch lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als je eens wist hoeveel MAC lipstick ik heb haha! Ik ben een grote van van MAC!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niet goed geholpen worde is zo vervelend. Overigens vind ik het ook niet zo fijn om wel heel vriendelijk geholpen te worden maar dat men zelf geen flauw benul heeft waar ze het over heeft... Dat je dan eigenlijk voor piet snot in zo'n winkel staat. Maar wat een mooie winkel is dit zeg. kun je als make-up liefhebber je hartje in ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind hulp en begeleiding ook altijd fijn. Anders loop ik steeds verloren in de ruime keuze 😶

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik ben gek op mac...vind het alleen soms best prijzig...maar vooral de lipstick is mijn favoriet en met mijn bruiloft had ik ook concealer en foundation

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja, ik shop regelmatig make-up producten bij de MAC store!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. M.A.C. is mijn favoriete make-up merk! Niet alleen de lippenstift maar werkelijk alles wat zij hebben ben ik echt helemaal gek op!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hee wat leuk om te lezen! Ik ken Mac nog niet, maar het klinkt echt goed! Dan is een beetje hulp een advies echt fijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: International Woman's Day met By Dash Beauty

Op vrijdag 8 maart wordt elk jaar internationale vrouwen dag georganiseerd. Op deze dag wordt de vooruitgang op economische, politieke en so...