vrijdag 11 september 2020

Product in de spotlight: Bronzers

Hoola bronzer
Nu de zomer echt voorbij is, wil je natuurlijk zo lang mogelijk jouw mooie sun kissed skin behouden. Helaas lukt dat niet altijd. Maar gelukkig hebben we daarvoor een oplossing: bronzers. In dit artikel vertel ik wat meer over dit geweldig product en deel ik mijn top 3 favoriete bronzers met je.


Vroeger was het schoonheids ideaal: hoe bleker, hoe mooier. Wanneer je een sunkissed skin had, betekende dat dat je een arbeider was die de hele dag buiten, op het land aan het werk was. Dus dat je arm was. Wanneer je een bleke huid had, betekende het dat je niet buiten hoefde te werken en dat je rijk bent. 

Tegenwoordig vinden we een sunkissed skin mooi. Maar dan moet het wel een natuurlijke sunkissed skin zijn! De eerste bronzers zijn ontwikkeld door Guerlain zo'n 30 jaar geleden. Sindsdien zijn bronzers niet meer weg te denken uit mening beauty routine! Tegenwoordig vind je ontzettend veel soorten bronzers: poeder of creme, met shimmers of glitters en matte bronzers. Deze laatste geeft het meest natuurlijke effect. En die heeft ook mijn voorkeur. Al is een bronzer met een subtiele shimmer er in ook erg mooi voor in de zomer als jouw huid al een mooie tint heeft.

De goede bronzer kiezen kan nog al een uitdaging zijn. Je moet echt de goede kleur kiezen om het mooiste effect te bereiken. Je wilt echt niet een te donker, te bruine of een te oranje bronzers hebben! Mij is dat wel eens overkomen. Ik had van een goede vriendin een bronzer gekregen, maar we wisten niet zeker of het mijn kleur wel was. Helaas was het niet zo. Toen ik de bronzer had aangebracht leek ik net een deelnemer van zo'n Britse reality tv serie dat letterlijk en figuurlijk weinig om het lijf heeft! Het beste is om één tint donkerder dan jouw eigen huid te kiezen. Zelf ga ik het liefste naar een beauty store om advies te vragen en verschillende tinten uit te testen.


Maar waar breng je de bronzer aan? Ik maakte de klassieke beginnersfout: overal op mijn gezicht. Dat moet je juist niet doen. Tenzij je voor de onnatuurlijke look wilt gaan. Als je voor de natuurlijke sunkissed look wilt gaan, dan breng je de bronzer aan op de delen van jouw gezicht waar je het snelste bruin wordt. Dus je voorhoofd, jukbeenderen, kaaklijn en het puntje van je neus. Of te wel: je brengt de bronzer aan in de vorm van een 3. Je kunt het beste een grote brede poederkwast van echte haren gebruiken om jouw bronzer aan te brengen. Dit soort kwasten geven het mooiste en subtielste effect. En vergeet vooral niet jouw kwast af te tikken om zo het overtollige poeder van jouw kwast te halen. Blaas nooit, want dan krijg je een lelijk, streperig effect op jouw huid als je de bronzer aanbrengt. Oh ja, ook goed om te weten. Het gebruik van bronzer is niet hetzelfde als contouren. Het zijn twee gehele verschillende takken in de beauty wereld! Over contouren komt er in de toekomst nog een uitgebreider artikel online.

Maar nu zijn jullie vast benieuwd naar welke bronzers er in mijn top 3 staan? Hier komen ze, in alfabetische volgorde:

Benefit, Hoola Bronzer
Benefit HoolaIk denk dat iedereen wel de Hoola kent van Benefit. Het is echt een cult icoon. Tegenwoordig zijn er verschillende tinten verkrijgbaar. Wat ik fijn vind aan deze bronzer is dat je de kleur goed kan opbouwen en uitblenden. Maar wat ik ook fijn vind is dat er een klein kwastje en spiegeltje in het doosje zit, zodat je Hoola makkelijk mee kunt nemen. Hoola wordt ook wel vakantie in een doosje genoemd. Dat zegt wel genoeg denk ik zo?!

Deborah Milano, 24Ore Bronze 
Deborah Milano 24 Ore BronzeDeze bronzer heb ik recentelijk ontdekt. Deze bronzer is subtiel en kan je goed opbouwen. Ook is deze bronzer waterproof en zit er SPF15 in. Hierdoor is deze bronzer van Deborah Milano de perfecte partner voor strandvakanties!

NYX, Matte Bronzer
Dit was mijn eerste bronzer. Het is een mooie matte bronzer die mij een prachtige, natuurlijke sunkissed skin geeft.

Gebruik jij wel eens een bronzer? Zo ja, wat is jouw favoriet?

34 opmerkingen:

 1. Ik durfde jaren geen bronzer te gebruiken, ook precies om wat je zegt, ik zag dit bij anderen en dacht, het staat heel raar, nu weet ik dat ze het helemaal verkeerd op deden. Ik heb zelf altijd al een kleurtje en heb nu een bronzer van Sleek make up, daar ben ik heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bronzer aanbrengen én de juiste kleur vinden is altijd een echte uitdaging!

   Verwijderen
 2. Jaren geleden kocht ik een bronzer met een glimmertje erin van Dior en ik gebruik 'm nog steeds, mooie kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ik vind dat altijd zo grappig: vroeger was wit /bleek zijn mooi. Zo zien we maar weer dat wat we mooi vinden ook heeeel veel met status te maken heeft...Wie bruin is kan op lekkere lange vakanties en is rijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Dat vind ik altijd zo leuk aan beauty: iets wat we nu helemaal geweldig en mooi vinden, kan zo maar over een paar jaar totaal anders zijn

   Verwijderen
 4. Ik heb van mezelf al een bruine huid ook in de winter, dus extra poeder is niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is fijn. Zonde bronzer heb ik echt casper het spookje HaHaHa

   Verwijderen
 5. Wat een mooie bronzer ik gebruik ze af en toe maar heb niet echt een favoriet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die bronzing pebbles zien er leuk uit! Mijn favoriete bronzer op het moment is er een van MAC uit de LE Bronzing collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Ik weet alleen niet hoe handig die zijn HaHaHa Mac heeft altijd mooie producten

   Verwijderen
 7. Ik moet eigenlijk ook eens iets van een bronzer aanschaffen, haha. Ben trouwens wel echt fan van MAC.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha ja dat er zo'n verschil in zit he. Vroeger was een zo'm blanke huid het mooiste mode beeld. Nu willen we allemaal toch wat meer kleur in ons gezicht. En erg fijn voor de mensen die dat willen, dat het kan zonder uren in de zon te hoeven zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn daar nog veel tinten van te vinden! Handig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn inderdaad veel tinten te vinden, al schijnt Hoola bij iedere huidstint te passen

   Verwijderen
 10. Een vakantie in een doosje. Dat klinkt leuk. Ik gebruik de Hoola ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vind een goede bronzer wel altijd lastig kiezen hoor. Vaak is de kleur te oranje of te bruin en vooral in de winkel kan ik het slecht zien met het licht van de lampen. Mij klinkt de Hoola wel wat, ga ik eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoola kan ik je echt aanrader. Ik heb ook een artikel over Hoola geschreven

   Verwijderen
 12. hier een fan van bronzers :D, hoola is een hele fijne maar die van dior ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Dior bronzer heb ik nog gebruikt, die ligt een beetje boven mijn budget

   Verwijderen
 13. Ik gebruik een bronzer meestal alleen met een fotoshoot. Maar ik vind ze dan wel erg prettig in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik nooit een bronzer, maar het gebruik lijkt mij een hele kunst. Je wil wat kleur op je gezicht, maar geen hele vlekken, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie bronzers, niets is zo zomers qua make-up als dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die van Deborah Milano is echt een favoriet van me!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Vintage Beauty: Myrurgia Parfum

Ik verzamel vintage beauty producten, niet alleen make up producten, maar ook parfums. De kringloopwinkel is voor mij de perfecte plek om ou...