dinsdag 30 november 2021

Make Up Zuter: Make Up Tag

Op Instagram kwam ik deze beauty tag tegen. Het leek me leuk om al deze vragen op mijn blog te beantwoorden, zodat jullie mijn beauty-wise wat beter leren kennen. Lees je gezellig mee?

Eerste make up item
Een ijsblauwe lipstick en blauw oogschaduw potlood van Miss Helen. Ik heb deze make up nog steeds en heb er een artikel aan gewijd die hier terug te vinden is.

Favoriete High End merk
De meningen onder beauty lovers verschillen over welke merken high end zijn. Voor mij zijn high end merken, merken die bij winkels als
Douglas, Ici Paris, de Bijenkorf en exclusieve boetieks verkocht worden. Merken zoals Chanel en Dior (beide merken kocht ik in mijn studententijd veel), maar ook merken als Too Faced, Benefit, Iconic London, Nars, MAC, Charlotte Tilbury. Mijn favoriete van deze merken zijn 
MAC, Iconic London en Charlotte Tilbury. Al deze merken hebben prachtige producten, mooie verpakkingen en goede kwalitatieve make up.

Welk merk altijd al willen proberen
Daar hoef ik niet over na te denken: Doll Beauty! Dit is een Brits merk met super mooie producten.

Nep wimpers
Nee, draag ik nooit. Hoofdzakelijk omdat ik ze niet kan aanbrengen.

Favoriete plek om make up te shoppen
Dat was altijd bij de NYX Professional Makeup winkel in Rotterdam. Maar deze is helaas gesloten. Winkels waar ik graag make up koop zijn de MAC winkel op de Leidsestraat in Amsterdam en bij Morphe op de Kalverstraat in Amsterdam. Online koop ik graag bij Olcay Gulsen Beauty.

Welk merk beste verpakking
Er zijn een paar merken wiens verpakkingen ik mooi vind:
Too Faced en Benefit hebben mooie kleurrijke verpakkingen, terwijl Olcay Gulsen Beauty en Iconic London een mooie classy en luxe verpakkingen hebben.

Hoe veel lipstick heb je
Ik zeg altijd maar zo: één te weinig!

Op welke leeftijd begonnen met make up
Daar heb ik een heel artikel over geschreven. Deze kan je hier lezen.
In groep 8 kocht ik mijn eerste make up. Als student was ik dol op make up, maar dat verminderde toen ik huidproblemen kreeg. Toen die problemen over waren, kwam mijn liefde voor make up weer terug en jaartje later begon ik met deze blog.

Favoriete oogschaduw kleur
Makkelijk: bruin/nude en roze tinten. Ik heb wel eens andere tinten geprobeerd, maar op een of andere manier kom ik toch altijd weer terug bij bruin/nude en roze tinten.

Welk product koop ik vaak
Lipstick, gevolgd door oogschaduw paletten en blush.

Matte lipstick of lipgloss
Matte lipstick. Heel soms draag ik lipgloss. Dat is meestal in de zomer.



Favoriete eyeliner
Ik gebruik nooit eyeliner. Het lukt mij nooit om het netjes aan te brengen.

Favoriete drugstore merk
Ik koop eigenlijk geen drugstore merken meer. De goedkoopste merken die ik koop zijn NYX Professional Makeup en Morphe.

19 opmerkingen:

  1. IJsblauwe lipstick... Kreeg je daarmee dan blauwe lippen? Daar ben ik wel benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik ook nooit nep wimpers. Ooit toen ik ging trouwen hebben ze dat bij mij gezet wat wel heel erg mooi was, maar om gewoon doordeweeks nep wimpers te zetten zie ik niet zitten. Haha moet wel lachen om je antwoord hoeveel Lipstick je hebt. Ik ook altijd 1 te weinig haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk overzicht, zo leer je de persoon achter het geschreven blog meer kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb sinds kort ook Olcay Gulsen ontdekt en ben erg tevreden over haar concealer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk! Mijn dochter is 4 en die is al bezig met make up. Het liefst wil ze zich elke dag opmaken, maar ik geef haar alleen een labelo. Dat is voor haar lippenstift 🤣🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik koop graag lipsticks, maar sinds ik beter let op de houdbaarheid wil ik er eigenlijk niet teveel hebben (en daadwerkelijk ooit een lipstick gehad die niet zo oud was, maar wel 'bultjes' kreeg en een rare groene waas. Raar, en weg geknikkerd). Eyeliner kan ik (nog) niet aanbrengen, helaas. Want bij anderen lijkt het zo makkelijk. Ik heb wimpers van Ardell ontvangen en die wil ik toch echt heel graag gaan aanbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik koop graag lipsticks, maar sinds ik beter let op de houdbaarheid wil ik er eigenlijk niet teveel hebben (en daadwerkelijk ooit een lipstick gehad die niet zo oud was, maar wel 'bultjes' kreeg en een rare groene waas. Raar, en weg geknikkerd). Eyeliner kan ik (nog) niet aanbrengen, helaas. Want bij anderen lijkt het zo makkelijk. Ik heb wimpers van Ardell ontvangen en die wil ik toch echt heel graag gaan aanbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat zorgt Corona ervoor dat ik haast geen make-up meer gebruik.
    Wel gebruik ik verzorging.
    En ik moet toegeven dat mijn huid na zo'n lange tijd make-up vrij er eigenlijk als herboren uitziet. Toch mis ik het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nepwimpers draag ik ook niet, omdat ik het niet kan. En makeup bijna nooit eigenlijk. De verpakkingen zien er mooi uit! En een lippenstift gebruiken een keer, lijkt me wel wat

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk! En zo herkenbaar van die wimpers.. Ik heb daar ook elke keer dat ik ze probeer ruzie mee. Ik heb het maar opgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk persoonlijk artikel. Ik draag gewoon een beetje mascara, dat maakt voor mezelf al een wereld van verschil 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk om zo wat meer over je te weten te komen. Ik gebruik sinds dat ik uit Nederland vertrok (om te reizen en te werken) bijna geen make-up meer. Alleen bij avondjes weg eigenlijk, maar dan vind ik het ook extra leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk dat je je eerste items nog hebt. Ik zou bij god niet weten wat ik als eerste ooit kocht. Zal wel mascara zijn geweest maar dat weet ik niet zeker. Maar leuke tag om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Miss Helen! Jaaaa, dat merk kocht ik ook heel graag, hahaha! En misschien een tip voor je: eyeliner aanbrengen is echt oefenen, oefenen, oefenen en wat helpt is om steeds een klein streepje te zetten, dan de volgende en dan weer de volgende. Net zo lang tot je je eyeliner op je gehele wimperrand hebt zitten. Hele kleine stukjes aanbrengen zeg maar. En als je een foutje hebt gemaakt,maakt niet uit: op laten drogen en dan weghalen met een wattenstaafje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mijn eerste lipstick kocht ik bij de Hema, net als veel van mijn andere make up spulletjes in die tijd...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik zit niet zo in de make-up als jij, maar koop ook het meest lipstick. Vind het wel altijd lastig om kleuren te kiezen, ben niet zo gedurfd dat ik aan ijsblauw begin ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Door mijn eigen natuurlijke huidverzorgingslijn, ben ik iets anders naar dit soort producten gaan kijken. Er komen gelukkig steeds meer merken die een goed alternatief bieden en ik hoop dat de "reguliere" merken uiteindelijk ook duurzaam gaan worden. Dat zou wle zo makkelijk zijn voor de liefhebbers.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ijsblauwe lipstick? Wow, dat heb ik nog niet eerder gezien. Wel leuk om je via deze vragen wat meer te leren kennen. Hoeveel lipsticks heb je inmiddels, denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Meiden die paarse lipstick dragen: ik vind dat wel mooi! Leuke tag om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...