vrijdag 28 juni 2019

Make Up Memories


Miss Helen make up van de HemaAan sommige make up producten hangt een mooie herinnering. Ik kocht ze tijdens een vakantie of ik kreeg ze cadeau. Het lijkt me daarom leuk om af en toe mijn make up memories met jullie te delen. En wat is leuker om te beginnen met mijn eerste gekochte make up. Over die make up ging ook mijn eerste artikel die hier te vinden is.

Mijn eerste make up
De allereerste make up die ik als 11 jarig meisje van mijn zakgeld kocht, heb ik nog steeds. Het was een blauw oogschaduw potlood en metallic ijsblauwe lipstick van het merk Miss Helen en was exclusief te koop was bij de Hema. Toen ik jong was had je maar weinig plekken waar je voor weinig geld mooie make up kon kopen. Merken zoals essence en Catrice bestonden toen helaas nog niet in Nederland. En de Action waar je ook voor weinig leuke make up kan kopen, bestond toen ook nog niet. Je had wel Miss Sporty maar dat kon je niet overal kopen. Je was aangewezen op de dure high end merken zoals Dior of kinder make up van de speelgoedwinkel. En als 11 jarig meisje vind je jezelf te groot voor 'zulke kinderactige make up'. Dan bleef er maar één winkel over: de Hema! Gelukkig voor mij zat de Hema op loop afstand van mijn huis.

Ik hou van blauw
Waarom ik voor koos voor blauwe oogschaduw en lipstick? Dat was simpel: dat was toen der tijd mijn favoriete kleur. Toen dacht ik nog niet na of die kleur oogschaduw of lipstick wel mooi zouden staan. Ik vond het een mooie kleur en dat telde. Zoals op de foto te zien is, heb ik beide vaak gedragen. Ik kan mij nog herinnering dat ik deze make up droeg tijdens de eind musicial in groep 8 en dat mijn klasgenootjes mijn lipstick wilde lenen! Iets wat ik nu echt niet meer zou doen. Ook zou ik nu niet zo snel meer gaan voor een oogschaduw in potlood variant. En de metallic blauwe lipstick? Die kleur is wel populair. Maar niet meer aan mij besteed!

Blauw is het nieuwe zwart
Weet je wat het leukste is van mijn eerste make up? Het blauwe oogschaduw potlood verkoopt Hema nog steeds. En dat na 20 jaar! Je kan dan wel gerust zeggen dat de elfjarige Tessa een oog had voor klassiekers!

4 opmerkingen:

 1. Dat kan je zeker zeggen! Trendwatcher Tessa! Wat leuk deze herinneringen die je aan make-up hebt en blauw..spannend en gewaagd, maar zeker leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vroeger ook blauwe oogschaduw, maar lipstick toch niet. Gewaagd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een toeval! Nu durf ik het ook niet meer hoor, blauwe lipstick. Ik ga voor veilig rood. HaHaHa

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...