vrijdag 3 december 2021

Review: MAC Ruby Woo Lipstick

Review MAC Ruby Woo Lipstick
Als je aan een beautylover vraagt wat de meest iconische rode lipstick is, dan zal het antwoord ongetwijfeld Ruby Woo van MAC zijn. Dit was ook heel toevallig mijn eerste MAC lipstick. Ik heb er toen der tijd ook een artikel over geschreven. Maar dit icoon verdient meer dan het korte artikel dat ik in 2018 schreef!

MAC Ruby Woo 
MAC staat bekend om zijn grote collectie lipsticks. Een van de meest geliefde MAC lipsticks is ongetwijfeld Ruby Woo. Deze lipstick behoort tot de Retro Matte lijn. Een lijn die bestaat uit prachtige matter dan matte lipsticks. Kenmerkend voor deze lijn zijn dat de lipsticks niet uitlopen of vervagen en dat ze maar liefst 8 uur lang op de lippen blijven zitten. 

Review MAC Ruby Woo Lipstick
Ruby Woo
 is een zeer matte, levendige rode lipstick met een koel blauwe ondertoon. Hierdoor staat Ruby Woo bij iedereen, ongeacht huidtint of ondertoon. Het is dus de perfecte universele rode lipstick.

Omdat dit een erg matte lipstick is, vraagt het wel enige voorbereiding om de lipstick te dragen. Zo kan je het beste de avond er voor jouw lippen scrubben. En voordat je de lipstick aanbrengt, is het aan te raden om een lipprimer te gebruiken. Door deze dingen te doen, zijn jouw lippen mooie egaal. En dat is altijd belangrijk als je een matte rode lipstick op doet. Vervolgens is het echt aan te raden om een bijpassend lip potlood te gebruiken, dit zorgt er voor dat de lipstick netjes en langer blijft zitten. Wat ik zelf vaak doe is Ruby Woo met een lippenceel aanbrengen. Hierdoor kan je de lipstick net wat netter en preciezer aanbrengen. En met een mat rode lipstick is dat een overbodige luxe! 

Swatch MAC Ruby Woo Lipstick
Vind je Ruby Woo een mooie kleur, maar hou je niet van zeer matte lipsticks? Doe er dan wat transparante lipgloss overheen. Dit geeft ook een heel mooi effect.

Dat Ruby Woo een geliefde lipstick is, blijkt wel uit het feit dat er bij vrijwel elke tijdelijke collectie wel een Ruby Woo lipstick zit. En dat deze lipstick in de top 5 van MAC best-sellers staat!

Review MAC Ruby Woo Lipstick
Er zitten standaard twee Ruby Woo lipsticks bij MAC in de collectie: het normale formaat (3 gram) en de Mini MAC (1,8 gram). Zelf heb ik de Mini MAC van Ruby Woo. Maar als die op is, dan ga ik zeker voor het grotere formaat!

Mijn mening
Wat ik zo mooi vind aan Ruby Woo is de kleur. Het is de perfecte rode tint. Het doet mij denken aan de pin ups uit de jaren '50. Wat ook erg fijn is van deze lipstick is de houdbaarheid. Eenmaal aangebracht gaat die ergens meer naar toe!

Heb jij Ruby Woo al in jouw collectie of hou je niet van rode lipstick?

Verkrijgbaarheid: Ruby Woo van MAC is natuurlijk te koop bij de MAC winkels en online bij MAC zelf. Maar je kunt ze ook kopen bij geselecteerde filialen van Douglas en de Bijenkorf en online bij beide zaken en diverse andere webshops. De normale variant kost €20,50 en de mini versie kost €12,50

13 opmerkingen:

 1. Lippenstift gebruik ik nooit alleen deze kleur lijkt me wel erg mooi! Ook wel intens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo vande rode lippenstift, ik vind het vaak te opvallend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Af en toe stift ik mijn lippen wel eens rood. Maar helaas blijft mijn lippenstift niet zo goed zitten. Best irritant! Ik ga deze dus zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf ben ik niet zo van de lipstick. Ik vind het vaak wel mooi staan bij anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van de rode kleur, maar niet zozeer van matte lipstick, voor mij mag het iets meer schitteren 🤩

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb Ruby Woo al een tijdje in mijn collectie zitten. Gebruik hem niet heel vaak, maar vind het wel een prachtige kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige kleur zeg, die zou ik ook wel eens willen hebben, de mini versie is heel goed te betalen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze heb ik ook en het is een van mijn favoriete kleurtjes! Het is niet zomaar een rode kleur, het is diep rood wat niet zo fel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kleur. Heel handig dat ze een kleur met ondertoon hebben bedacht die dus voor iedere huidskleur goed te dragen is! Mooi dat daar over na is gedacht. Wat een voorbereiding voor je deze op kunt doen. Kun je er ook nog iets overheen doen waardoor hij beter of langer blijft zitten? Een soort topcoat zoals je bij nagellak ook hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige en heldere rode kleur heeft deze lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die lipstick blijft een klassieker.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het altijd erg leuk bij een ander staan, maar ik zou me totaal niet op mijn gemak voelen met zo'n felle kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, de echte mooie rode kleur. Inderdaad van die jaren 50 pin ups. Vind ik het mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...