vrijdag 28 mei 2021

Hoe mijn liefde voor make up is ontstaan

Ik kan me nog herinneren dat ik als klein meisje kinder make up had gekregen voor mijn verjaardag. Dat was zo'n plastic setje waarvan de bodem roze was en de deksel doorzichtig.  Er zat crème oogschaduw in in alle kleuren van de regenboog en allemaal kleine lipsticks.  Ik wist niet goed wat ik er mee aanmoest. Ik was niet echt een meisje dat make up interessant vond. Kleuren en knutselen vond ik veel leuker. Op een gegeven moment heb ik de make up gebruikt om een tekening te maken.  Tot zo ver mijn eerst niet zo succesvolle ervaring met make up.


Toen ik een jaar of 12 was, kwam langzaam mijn interesse in make up. Ik kocht toen bij Hema een fel blauw oogschaduw potlood en een ijsblauwe lipstick van het merk Miss Helen. Die make up heb ik nog steeds. Natuurlijk gebruik ik het niet meer.


Op de middelbare school, volgens mij was het in het tweede jaar van de HAVO, kreeg ik van mijn ouders een metalen beautycase met een heel groot oogschaduw palette met tientallen kleuren,  lipsticks,  lipgloss,  mascara,  oogpotlood en nagellak.  Geweldig vond ik dat. Vooral de oogschaduw. Niet dat ik daar wat bijzonders mee kon. Gewoon één kleurtje op het bewegende ooglid. Toen der tijd was er nog geen YouTube waar je tutorials kon kijken. Sterker nog: we hadden thuis wel een computer,  maar nog geen internet.  Nog maar weinig mensen hadden dat toen. Maar goed,  terug naar de make up. Zo af en toe droeg ik op de middelbare school make up. Mijn absoluut favoriete product was de Pearl Labello.


Toen ik ging studeren en een bijbaantje kreeg, vond ik make up steeds interessanter worden. Mede dankzij magazines zoals Elle, Marie Claire, Cosmopolitan en nog een aantal bladen die nu niet meer bestaan.  Mijn make up collectie bestond toen der tijd uit Chanel (mascara,  lipgloss), Dior (lip producten, oogschaduw), Estée Lauder (in 2006 kocht ik de jaarlijkse Blockbuster voor de eerste keer), Lancaster (bronzer), Clinique (oogschaduw en bronzer) en Biotherm (oogschaduw,  mascara,  lipgloss). Volgens mij heeft Biotherm nu geen make up meer in hun assortiment. Ook kocht ik make up in Antwerpen. Daar verkochten ze midden jaren '00 exclusief Armani make up. Mijn focus lag dus overduidelijk op high end.

Langzaam begon ik steeds minder vaak gezichts make up te dragen.  Ik wilde niet dat er nog meer aandacht naar mijn gezicht ging.  Ik ontwikkelde in die tijd namelijk hele heftige acne.  De focus kwam op mijn nagels te liggen.  Ik had bijna 50 flesjes nagellak van vooral essence en Catrice

Na een aantal jaar had ik genoeg van de acne. Ik was eind twintig,  maar ik zag er uit als een zestien jarige. Na een heftige behandeling bij de dermatoloog (meer hierover weten? Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven die je hier kunt vinden), was de acne weg!

Langzaam kwam mijn interesse in make up weer terug. Eerst voorzichtig beginnen met mascara en lipstick die ik bij de DM in Duitsland kocht. Daarna kwam er een oogschaduw palette. Na de make up masterclass die ik bij NYX Professional Makeup volgende was het spreekwoordelijke hek van de dam: ik begon steeds doller op make up te worden en ging me steeds meer verdiepen en ontwikkelen in alle soorten make up en merken. En voor ik het wist, had ik deze blog om mijn liefde voor beauty met jullie te delen!

Hoe is jouw liefde voor make up ontstaan?

21 opmerkingen:

 1. Hier op de middelbare school, ook met blauwe en groene oogschaduw begonnen, toen ik ouder werd werd het steeds minder en nu gebruik ik eigenlijk wel weer kleuren, maar bruin tinten, die niet te veel opvallen, maar wel net dat beetje extra geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier op de middelbare school, ook met blauwe en groene oogschaduw begonnen, toen ik ouder werd werd het steeds minder en nu gebruik ik eigenlijk wel weer kleuren, maar bruin tinten, die niet te veel opvallen, maar wel net dat beetje extra geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o wat een leuk artikel!! wat grappig om te ontdekken hoe dat bij jou gegroeid is

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg ook op die leeftijd interesse voor make-up, maar 20 jaar later is deze helemaal verdwenen en zijn er andere interesses.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Ik zie het nu ook zo ontstaan bij mijn tieners. De een krijgt interesse en begint met een oogpotlood, de andere heeft niks nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen hoe jouw liefde voor make-up is ontstaan. Wat zo'n setje al niet teweeg kan brengen : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen! Ik vond make-up leuk toen ik uit ging, nu met een jong gezin ben ik al blij als het lukt om een mascara op te doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooooh. Ik weet nog heel goed. Volgens mij heb ik er weleens over verteld. Ik begon met Miss Sporty, met fluorroze verticale streepjes à la Cindy Lauper (afschuwelijk). Toen blauwe oogschaduw met roze lippenstift (brrr) maar langzaam maar zeker ging ik naar duurdere merken. Mijn eerste mooie bruine lippenstift was van Shisheido. En inmiddels ben ik make-up echt zoveel leuker gaan vinden. Ik geniet van uitproberen en mooie merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om de achtergrond te lezen. Ik heb juist nooit echt iets met make up gehad. Ook in mijn jeugd niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oow wat leuk om te lezen zeg. Vroeger gebruikte ik ook wel make up...maar nu ben ik echt lui soms

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat bijzonder om te lezen. ik gebruik basis producten en vind dat prima zo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die is ontstaan in de periode van de middelbare school. Toen was ik echt die hard make-up gebruiker, tegenwoordig durf ik ook gewoon zonder make-up op de deur uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Is jouw stijl in al die jaren veranderd? Zijn er dingen die je toen gebruikte maar waar je nu niet meer aan zou moeten denken?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik was een jaar of 11 en begon toen met max factor spulletjes van mijn mams.
  leuk om eens de achtergrond van een ander te lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. in mijn studenten tijd liep ik helemaal weg met de "potloden" van Maru Quant, die kon je op je ogen en je lippen smeren. Ik geloof dat het merk nu niet meer bestaat

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ow ja Miss Helen! Dat was ook mijn eerste make up! En ijs blauwe Lipstick droeg ik ook haha vond ik echt de bom! Nu draag ik altijd oranje Lipstick en ook van Hema:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel leuk om het te lezen. Ik was zelf 20 jaar en ouder toen ik make-up droeg. Vrij laat maar wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk om het te lezen. Ik was zelf 20 jaar en ouder toen ik make-up droeg. Vrij laat maar wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heeeeeerlijk om te lezen! En jaaaa Miss Helen, dat brengt een hoop herinneringen terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om te lezen hoe je gestart bent en hoe het nu je passie is geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi! Mijn liefde voor make-up begon ook door het lezen van tijdschriften. Eerst wat mascara toen wat lipgloss en lipstick. Foundation en poeder kwam later toen ik wat minder last had van acne.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...