dinsdag 16 maart 2021

Make Up Must Have's: Basic Look

Meer dan twee jaar geleden schreef ik een artikel over welke basis producten ik gebruik voor een simpele look. Het leek mij leuk om te kijken of er in deze twee jaar dingen zijn verandert: gebruik ik nog dezelfde producten en merken voor een simpele basis look?

Twee jaar geleden bestond een simpele basis look uit de volgende producten: concealer van NYX Professional MakeupWorth The Hype mascara van NYX Professional Makeup, #No Filter Finishing Powder van NYX Professional Makeup om mijn concealer te setten, een wenkbrauw potlood van Max & More en een lipstick. 



Flash foward to 2021
Mijn basis look van 2021 is qua producten bijna hetzelfde gebleven . Een concealer is nog steeds echt een must voor mij. De wisselende diensten die ik op werk draai, zijn regelmatig terug te zien onder mijn ogen in de vorm van donkere kringen. De concealer die ik in 2018 gebruikte was de HD Photogenic concealer van NYX Professional Makeup. Deze concelaer gebruik ik niet meer. Ik ben nu over gestapt op de meer dekkende Can't Stop Won't Stop concealer van NYX Professional Makeup en de Born To Glow concealer van hetzelfde merk. Maar ook de hydraterende concealer van het Nederlandse merk Blèzi gebruik ik graag. Ander concealers die ik met veel plezier gebruikt heb zijn die van Catrice: Instant Awake Concealer en de  Liquid Camouflage High Coverage Concealer.

Mascara is ook nog steeds een must. Elke drie maanden wissel ik mijn mascara om. Ook vind ik het leuk om mascara's te testen. Natuurlijk heb ik wel zo mijn favorieten waaronder de mascara van Olcay Gulsen Beauty. Qua budget mascara's vind ik de Eyeconista van Catrice echt een aanrader! En in het duurdere segment vind ik Bad Gal Bang van Benefit een topper! Ook de mascara's van NYX Professional Makeup zoals
Worth The Hype en On The Rise vind ik ook erg fijn.

Ik gebruikte 2 jaar geleden de  #No Filter Finishing Powder van NYX Professional Makeup om mijn concealer te setten. Deze gebruik ik nog steeds, afgewisseld met de lichtste poeder uit het 3 Steps To Sculp palette van, hoe kan het ook anders, NYX Professional Makeup.

Voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik altijd een wenkbrauw potlood van Max & More. Tegenwoordig kies ik eigenlijk altijd voor een wenkbrauw gel: transparant (van NYX Professional Makeup) of een gekleurde van Deborah Milano. Ook gebruik ik wel eens wenkbrauw potloden van NYX Professional Makeup of van Benefit.

Lipsticks zijn nog steeds een must voor mij. Ik wissel graag af tussen traditionele bullet lipsticks en diverse soorten vloeibare lipsticks. Maar ook wissel ik graag schillende soorten finishes af: de ene dag een matte lipstick en de volgende dag een creamy lipstick. Ook qua kleuren is het bij mij nooit het zelfde: een mooie subtiele nude tot een opvallende tint.

Er is in de afgelopen jaren wel een product bijgekomen voor mijn basic look: oogschaduw. Eerst gebruikte ik dat voor een wat meer uitgebreidere look. Maar tegenwoordig is het echt een basis product geworden. Ik kies vaak drie verschillende tinten/kleuren om mijn ogen op te maken.

Werk look
Dit zijn allemaal producten die ik gebruik op vrije dagen. Op dagen dat ik werk, zeker als ik een dagdienst heb, heb ik geen zin om mezelf op te maken. Als ik wel eens zin dan wel energie heb om mezelf op te maken op dagen dat ik werk, dan kies ik vaak voor alleen concealer en een laagje mascara. En heel soms oogschaduw, maar dan gebruik ik maar één tint/kleur. Om half 6 in de ochtend heb ik geen zin om verschillende kleuren oogschaduw te blenden. Wat ik pre-Corona altijd droeg op werk, was een gekleurde lipbalm. Maar aangezien we sinds april 2020 op mijn werk mondkapjes dragen, gebruik ik geen gekleurde lipbalm mee, maar een gewone verzorgende lipbalm.

Welke producten gebruik jij voor een basic look?

13 opmerkingen:

  1. Ik gebruik altijd een oogpotlood, af en toe mascara en een lipstick. Meer gebruik ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga de deur niet uit zonder Marcara en een beetje lipgloss.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 0. Mijn basic look is zoals ik uit bed kom ; )

    Maar leuk om te lezen hoe jij dat aanpakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke blogtopic om na 2 jaar je make-up routine en producten weer eens de revue te laten passeren

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn basic look is bij thuiswerk, niks :P
    maar als ik even de deur uit ga minimaal een mascara. Maar erg veel meer ook niet....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou echt van heerlijke felle lipstick het liefst. Daarbij voel ik me dan zo vrouwelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een oogpotlood en als ik echt mijn best wil doen mascara erbij. Daar houdt het wel mee op haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mijn basic look is vrees ik uiterst basisc...ik vind mezelf al een hele knappe meid als ik niet vergeet lippenstift op te doen....dus ik vind jouw basic heel erg knap

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zweer bij een goede mascara (LOOkX of Lancôme of Pupa zijn favoriet), een mooie lipstick (tegenwoordig ook blij met de matte varianten) en een mooi oogpotlood. Die van Bourjois - de 'clubbing'-variant zijn heel mooi en makkelijk te blenden. Sinds kort ook een hele mooie glitter oogschaduw van UNG in mijn bezit die het nog net even wat sprankelender maakt. Love it.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zweer bij een goede mascara (LOOkX of Lancôme of Pupa zijn favoriet), een mooie lipstick (tegenwoordig ook blij met de matte varianten) en een mooi oogpotlood. Die van Bourjois - de 'clubbing'-variant zijn heel mooi en makkelijk te blenden. Sinds kort ook een hele mooie glitter oogschaduw van UNG in mijn bezit die het nog net even wat sprankelender maakt. Love it.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik moet het Naked Reloaded palette weer eens pakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Basic basic: dekkende poeder
    Full face basic: concealer, foundation, mascara, eyeliner, blush, bronzer, highlighter en lipstick

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Altijd handig om te weten wat zeg maar een basic makeup is!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Nishi een stukje Japan in Rotterdam

Wist je dat in Rotterdam een stukje Japan te vinden is? Ik heb het over Nishi. Dit is een kleine warenhuis geheel in de populaire Kawii stij...