vrijdag 12 juni 2020

Review: NYX 3 Steps To Sculp

Contouren: love it or hate it. Zelf was ik er nooit zo enthousiast over. Wat mij zo tegen stond, was dat alles zo overdreven nep overkomt. Het gezicht van sommige beauty lovers werd zo onnatuurlijk. En dat vind ik niet mooi. Daarom ben ik nooit begonnen aan contouren. Totdat ik een privé masterclass bij NYX  volgde en zag dat contouren ook heel natuurlijk kan. De MUA die deze masterclass gaf, gebruikte 3 Steps To Sculp. Benieuwd hoe deze gebruikt wordt en hoe mij dit bevalt? Lees dan vooral verder!
Review NYX 3 Steps To Sculp Face Palette


NYX 3 Steps To Sculp
NYX zegt het volgende over 3 Steps To Sculp: Een feilloze teint, de hele dag door: het kan, met ons 3 Steps to Sculpt Face Sculpting Palette! Elk van de vier paletten in knuffelzachte kleurcombinaties bevat drie speciaal geselecteerde tinten om je huid moeiteloos te contouren, highlighten en uit te lichten. Deze romige, compacte poeders zijn letterlijk voor elkaar gemaakt en komen perfect samen voor een natuurlijke, sculpted look.

Review NYX 3 Steps To Sculp Face PaletteEr zijn vier verschillende doosjes: Fair, Light, Medium en Dark. Zelf heb ik twee doosjes: Fair. Deze past in de winter het beste bij mij. Ik ben namelijk nogal erg bleek, een beetje Casper het Spookje. Ook heb ik de kleur Light. Deze kan ik gebruiken in de zomer, als ik een wat gezondere tint heb.

Het NYX 3 Steps To Sculp palette is een rond plastic palette met drie poeders waarmee je jouw gezicht kan contouren. De deksel is transparnt, zodat je gelijk ziet welke tinten je te pakken hebt. Erg handig als je, zoals ik, twee paletten hebt. Op de deksel staat natuurlijk de merknaam en de naam van het product. Op de onderkant van het palette staat de kleurnaam en ingrediënten. 

Review NYX 3 Steps To Sculp Face PaletteIk zal eerst vertellen hoe je het palette 'moet' gebruiken. Ik zet het woord moet expres tussen aanhalingstekens, want je kan het palette natuurlijk ook gebruiken als oogschaduw. Het 3 Steps To Sculp palette bestaat uit drie romige poeders: licht, donker en shimmer. De donkerste kleur uit het palette gebruik je om te contouren. Ik gebruik het bij mijn haarlijn,  richting mijn wangen en dan naar mijn nek. Ik maak een soort 3 of € over mijn gezicht. Je kan deze kleur ook naast je neus doen. Maar dat doe ik niet, omdat ik tevreden ben met hoe mijn neus er uit ziet. Eigenlijk je dus deze kleur gebruiken op de holle delen van het gezicht. De lichtste kleur gebruik ik om mijn concealer te setten. Zodat de concealer netjes blijft zitten en niet in de fijne lijntjes rond mijn ogen gaat zitten. Wederom: er zijn meer plaatsen waar je deze tint kunt gebruiken: op jouw voorhoofd, tussen de wenkbrauwen of onder jouw wangen. Of te wel: deze tint gebruik je om schaduw plekken op te lichten. Tot slot de shimmer. Dit echt een highlighter. Deze tint kan je het beste gebruiken op de zogenoemde hoge delen van het gezicht, om deze plekken op te lichten: onder het wenkbrauw bot, op de jukbeenderen, op de neus, op de kin, bij de bovenlip. Zelf gebruik ik deze tint op mijn jukbeenderen en op mijn wenkbrauw bot. 

Tot zo ver de les: hoe gebruik ik welke kleur. Is het nog een beetje abracadabra? Op internet zijn talloze filmpjes te vinden met stap voor stap uitleg.

Swatch NYX 3 Steps To Sculp light fairNu jullie weten hoe ik de drie kleuren uit de NYX 3 Steps To Sculp Face Palette  gebruik, ga ik vertellen hoe ik de poeders vind. Misschien is het handig op te weten welke kwast ik gebruik bij dit palette. Het zal denk ik geen verassing zijn dat het een kwast van NYX  is: het is kwast nummer 24 Tapered Powder Brush (op de foto van het Light palette zie je de kwast liggen). De poeders zijn heerlijk romig, als is het wel aan te raden om jouw kwast af te tikken voordat je de poeder op jouw gezicht gaat aanbrengen. De donkerste kleur is erg goed gepigmenteert. Blenden, blenden, blenden is dan ook mijn advies. De eerste keer dat ik deze kleur gebruikte, zag je bij mijn haarlijn een donkere vlek. Oops! De andere poeders zijn ook goed qua pigmentatie. En nu ook weer; goed blenden. Het blenden gaat heel gemakkelijk, zeker met de juiste kwast! Ik gebruik vaak als eerste de lichtste kleur om mijn concealer te setten, daarna de donkerste kleur om te contouren (de 3 over mijn gezicht maken) en tot slot de shimmer als highlighter op mijn jukbeenderen en op het wenkbrauwbot. Op de foto hiernaast, zijn de swatches  te zien. De bovenste is telkens de swatch uit het Fair palette en de onderste swatch is uit het Light palette.

Mijn mening
Voor mij was de masterclass een leuke kennismaking met contouren. Voor mij is het niet iets wat ik dagelijks doe. Zo af en toe gebruik ik dit set. Als je graag bezighoudt met contouren, raad ik je dit palette zeker aan. Je hebt alles wat je nodig hebt in één palette.

Contour jij wel eens?

Verkrijgbaarheid: het NYX 3 Steps To Sculp palette is te koop bij de NYX winkels in Rotterdam (ik ga altijd naar dit filiaal) en in Amsterdam voor €12,85. Je kan het palette ook kopen bij geselecteerde filialen van Douglas en op de website van Douglas.

24 opmerkingen:

 1. Contouren vind ik altijd moeilijk om te doen dus doe ik het vaker niet dan wel. Het linker palette ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Ik doe het ook echt alleen als ik er uitgebreid de tijd voor kan nemen. Ik denk dat het linker palette Fair ook geschikt is voor jouw huidtint

   Verwijderen
 2. Zo een masterclass lijkt me fantastisch, ik gebruik ook weer meer make-up maar sinds ik dat doe heb ik ook eerst allemaal youtube filmpjes gekeken omdat ik echt niet wist wat ik met alles moest doen. Ik contour tegenwoordig ook :) en vind jouw uitleg heel leuk en handig om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk en dank je. Een masterclass is zeker aan te raden. Zeker een persoonlijke masterclass, dan wordt er echt gekeken naar jouw wensen,

   Verwijderen
 3. Wat een mooie kleuren zeg. Echt een perfecte combi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe kleuren zeg! Als je dit goed en niet al te opvallend aanbrengt (bij sommige Youtubers zie je de lijnen lekker dik lopen) kan het effect zo mooi zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom was ik altijd zo huiverig voor contouren! HaHaHa

   Verwijderen
 5. Ik doe nooit aan contouren. Ik heb daar meestal niet zo veel zin in. Misschien ben ik te ouderwets

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het ook niet altijd, als ik de tijd er voor hebt. Want het is best een precieze klusje

   Verwijderen
 6. Altijd fijn om zo'n setje te hebben om te contouren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut, alles wat je nodig hebt in één compact doosje

   Verwijderen
 7. Ik had vroeger een palette van Smashbox, maar nu contour ik gewoon met
  mn bronzer. Makkelijker en zelfde resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet dat contouren ook echt eens leren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes, het vergt heel veel oefening wil je het mooi en natuurlijk doen

   Verwijderen
 9. Oeh zo'n masterclass lijkt mij echt een goede aanvullen zeg. Ook eens in verdiepen. Contouren is toch wel iets wat je goed moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. Ik raad een masterclass ook echt aan. Het is erg leerzaam en er word gekeken en geluisterd naar jouw wensen en gezicht

   Verwijderen
 10. Ik ben helaas niet zo goed in make-up aanbrengen. Doe al jaren gewoon een oogpotlood en mascara en met feesten en partijen smeer ik iets meer. Maar als ik dit soort doosjes zie zou ik wel willen dat ik er iets meer vanaf wist. Het ziet er allemaal zo mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het leuke van make up: niets moet,alles kan en mag!

   Verwijderen
 11. Ik heb dit nog nooit gedaan. Maar ik draag dan ook echt maar amper makeup

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dit ook niet dagelijks, alleen als ik op stap ga

   Verwijderen
 12. Ik doe het nooit, heb echt twee linkse handen wat dat betreft haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...