zaterdag 17 augustus 2024

Masterclass: Summer of Love met OGB en Lexa

Eerder deze maand organiseerde mijn favoriete Nederlandse beauty merk samen met dating site Lexa het Summer of Love event. Een zomerse avond op een bijzondere locatie in Amsterdam waarbij zelfliefde en beauty gevierd werd. In dit artikel vertel ik je meer over deze inspirerende avond.






Aan het begin van het event melde je jezelf aan en kreeg je een hartje met een letter er in. Die letter correspondeerde met het groepje waarin je zat en met wie je de beauty workshop en zelfliefde masterclass ging volgen. Ik was samen met een aantal dames die ook grote liefhebber zijn van OGB naar het even gereisd en zat ook samen met hun in het groepje. Na het aanmelden kon je in de tuin allerlei lekkere (alcoholvrije) cocktails drinken en genieten van vers gemaakte Italiaanse lekkernijen. Ook was er live muziek en was er een handlezer die jouw toekomst kon voorspellen. Olcay was zelf ook bij het event aanwezig en maakte met iedereen een gezellig praatje. Ze nam echt de tijd voor iedereen.


Introductie

De avond begon met een kort vraaggesprek tussen Olcay en Nynke Nijman (psycholoog en relatietherapeut) over powervrouwen, schoonheid en zelfliefde. Een aantal belangrijke dingen kwamen tijdens dit gesprek naar voren:

  • Iedere vrouw is een powervrouwen. Wij vragen moeten elkaar omarmen en vieren
  • Je mag trots zijn op wie je bent, durf er te zijn
  • Accepteer waar je goed in bent en waar je minder goed in bent. Focus op jouw talenten
  • Zelfliefde is: opzoek naar je zelf, het beste uit jezelf halen. Maar ook respect hebben voor je zelf, lief zijn voor je zelf en van jezelf houden
  • Schoonheid is niet alleen het uiterlijk, het is ook jouw innerlijkheid
  • Onzekerheid mag er zijn
  • Perfectie bestaat niet. Het is een lange strijd als je opzoek gaat naar perfectie. Accepteer dat jet altijd alles lukt. Schoonheid zit niet in perfectie.

Beauty workshop

Natuurlijk was er ook een beauty workshop. Daarin werden twee looks gemaakt: eentje voor de ogen en eentje voor de lippen.

Voor de ooglook werd de Duo Pot gebruikt. Dit is een multifunctioneel product die je kunt gebruiken op de wangen, ogen en lippen. Perfect om mee te nemen op vakantie als je het mij vraagt. Wat zo fijn is aan dit product, is dat je niet perse een basis (primer, foundation, bronzer) nodig hebt. Je kunt de blush en highlighter gewoon met je vinger aanbrengen. Je kunt eventueel ook een kwast gebruiken, maar het voordeel van de producten aan te brengen met jouw vinger, is dat het mooier blend met jouw huid. Door de warmte van jouw vinger, smelt de cream blush (en cream highlighter) mooi met jouw huid wat een natuurlijk resultaat geeft.

Maar waar/hoe breng je blush aan? Vroeger werd er altijd gezegd dat je moest lachen en op de appeltjes van jouw wangen de blush aanbrengen. Dit geeft een onnatuurlijk resultaat, omdat je niet de hele tijd aan het lachen bent. Je kunt beter recht in de spiegel kijken en de blush niet lager dan de onderkant van jouw neus aanbrengen en via de slaap richting het jukbeen. De highlighter breng je aan op de hoger gelegen delen van jouw gezicht, zoals jukbeen. Maar ook aan bij de binnenste ooghoek, op het wenkbrauw bot of op de cupiodoboog van de lip.


Voor de liplook werd de lipliner uit de lipkit Baked gebruikt en combinatie met de Lip Butter Balm. Deze is verkrijgbaar in drie mooie kleuren, waaronder Cappuchino, Rose Jam en Berry Jam. Maar je kunt natuurlijk ook voor de bijpassende lipstick gaan. Als je lipliner gaat aanbrengen, moet je altijd beginnen bij de cupidoboog en daarna naar het midden van de onderste lip om vervolgens vanuit de mondhoekken naar de cupidoboog/ midden van de onderlip te gaan. Dit geeft het meest natuurlijke effect. Je kunt ook net buiten jouw liplijn de liplijner aanbrengen. Dan lijken jouw lippen voller. Na het aanbrengen van de lipliner kan je jouw lippen inkleuren met de lipliner. Dit heeft als groot voordeel dat jouw lipstick beter blijft zitten.


Zelfliefde masterclass

De zelfliefde masterclass werd gegeven door Nynke Nijman. Het was een zeer interessant masterclass waarbij Nynke van alles vertelde over zelfliefde, maar waar er ook genoeg ruimte was om ervaringen te delen. Een aantal punten die tijdens deze masterclass aanbod zijn gekomen, wil graag met jullie delen:

  • Je mag keuzes maken voor jezelf. Gewoon omdat ze voor jouzelf fijn aanvoelen. Durf keuzes te maken voor jezelf en dat mag ook ten kosten van de ander. Je mag best wat egoïstisch zijn. Als we alleen zijn kunnen we heel goed keuzes maken. Maar vaak zorgen we minder goed voor ons zelf als er andere betrokken zijn bij de keuzes die we maken.
  • Zelfacceptatie: er voor jezelf zijn, lief zijn voor jezelf en hou van jezelf. Omarm wie je bent.
  • Niemand is perfect
  • We trekken vaak veel aan van wat andere mensen over ons zeggen. Maar hoe belangrijk/relevant zijn die mensen die dat over ons zeggen?
  • Compassie en mildheid hebben we vaak andere mensen, maar bijna nooit naar ons zelf. Wees lief voor jezelf, net zo lief als je bent voor een ander. We zijn vaak te hart voor ons zelf.
  • Zelfzorg: we zijn zelf verantwoordelijk voor het vervullen van deze behoeften. Er zijn 49 behoeften (o.a speelsheid, humor, avontuur) waarvan er slechts drie door een ander vervult kan worden: steun, respect en fysieke aanraking.



Goodiebag

Na afloop van het event kreeg iedereen een zeer goed gevulde zomerse goodiebag mee. De goodiebag zelf was ook bijzonder: het is een canvas tas met op de ene kant in roze het OGB en Lexa logo en op de andere kant staat er in roze Summer of Love. Echt een collectors item voor elke OGB liefhebber. Maar er waren nog meer collectors items zoals een flesje water en een waaier met het logo van OGB en Lexa in het roze er op. Verder zaten er drie producten uit de zomer collectie in de tas: een clutch, de lip oil en oorbellen. Daarnaast zat er in de tas ook de dagcrème en de tanningdrops. Over de eerste drie producten staat al een artikel online. Over de andere twee producten komt nog een review. Bij de beauty workshop mocht je ook een Duo Pot uitkiezen. Ik ben dol op de Duo Pot Satin Knickers + Bronze.
 Dit is een oogschaduw en lipstick, dus deze heb ik gekozen, zodat ik een backup heb. Ook zat er een drie maanden lidmaatschap voor Lexa in de tas.


Hoe kijk jij aan tegen zelfliefde?

13 opmerkingen:

  1. Hi Tessa, wat ontzettend leuk geschreven!! Leuk om het zo nog eens een keer na te lezen. Wat hebben we een top avond gehad met z'n allen een er een leuke club insiders-contacten aan over gehouden! X Sabine R.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie intro over zelfliefde en natuurlijk de workshop. En wat een le foto is er van jullie tweeën gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke en interessante masterclass zeg! En een nieuwe foto van jou met Olcay! Zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat leuk voor je om dit mee te maken, vooral als je echt fan bent van dit merk. Lijk me echt heel tof! Vooral om Olcay bij was.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat leuk voor je om dit mee te maken, vooral als je echt fan bent van dit merk. Lijk me echt heel tof! Vooral omdat Olcay erbij was.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Innerlijke schoonheid is zo veel belangrijker dan uiterlijke. Lijkt me wel een leuk event te zijn geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk om weer een unieke masterclass te kunnen volgen, van je favoriete merk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ontzettend leuk dat je bij dit event aanwezig bent geweest! Vroeger vond ik het een stuk lastiger, maar tegenwoordig sta ik een stuk steviger in mijn schoenen en heb ik het begrip zelfliefde omarmd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat super om zo iets mee te maken?
    Dat zal wek genieten geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een toffe collab en wat leuk dat Olcay Gulsen er zelf ook bij was! Erg leuk ook een handlezer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk event zal dat geweest zijn en zo fijn dat Olcay er ook zelf bij aanwezig was

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke indeling van de masterclass, het lijkt me erg leerzaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gaaf event, innerlijk en uiterlijk zelfliefde is zo ontzettend belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: SLA PARIS Sunlit Liquid Contouring Skin Touch Cappuccino

Het contouren van jouw gezicht kan je met vele verschillende producten doen, zoals met poeders of met een stick . Maar je kunt ook een vlo...