dinsdag 21 september 2021

Review: Olcay Gulsen Beauty Duo Pots

Review Olcay Gulsen Beauty
Jippy, mijn favoriete merk Olcay Gulsen Beauty heeft weer een nieuw product gelanceerd! Ik moet eigenlijk zeggen: opnieuw gelanceerd. De Glam Easy Box was erg populair (ik ben ook grote fan), maar de verpakking was voor vele een puzzel. Vele konden de tweede kleur niet vinden (deze zat verstopt onder de draai deksel). Hoogtijd voor een herlancering met een makkelijk openen verpakking. Lees en kijk je mee naar de nieuwste Glam Easy Box?

Olcay Gulsen Beauty Duo Pots
De Glam Eays Box heeft niet alleen een nieuw uiterlijk gekregen, maar ook gelijk een nieuwe naam: Duo Pots. Op de website van Olcay Gulsen valt het volgende te lezen over de Duo Pots:
Meet your multitasking hero; our Multifunctional Duo Pots. Glam was never this easy before. You can create a full face glam in no time. It’s easy to apply and cream based. Start glowing in all the right places, from your lip to eyes and cheeks. We got you covered.

Review Olcay Gulsen Beauty
Er zijn twee soorten Duo Pots: oogschaduw met lipstick en blush met een highlighter.  Ik heb tot nu toe één Duo Pot namelijk Satin Knickers + Bronze. Dit is een oogschaduw (Bronze) en een lipstick (Satin Knickers)  De oogschaduw is een mooie combinatie een licht bruine tint met een diep gouden gloed. De lipstick is een pinky nude die jouw lippen en mooie satijnen glans geeft.

Review Olcay Gulsen Beauty
Beide producten zijn op cream basis. Voor mij is dat even wennen met aanbrengen, aangezien ik altijd poeder producten gebruik. Gelukkig staat er op de website van Olcay staat er hoe je deze producten kunt aanbrengen: met jouw vingertoppen of met de Olcay Gulsen Beauty Beauty Pot brush (deze is momenteel nog niet te koop). Kleine tip: als je meerdere lagen aan wilt brengen, doe dat niet direct. Maar laat de eerste laag eerst even drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Dit voorkomt dat de oogschaduw gaat creasen en dus lelijk wordt. Dit is bij mij namelijk de eerste keer gebeurt. De keren erna bleef de oogschaduw netjes zitten. De kleur intensiteit van de oogschaduw is echt ongelofelijk goed: het is een zeer gepigmenteerde cream oogschaduw. De lipstick is een mooie subtiele kleur die wel vervaagd na wat te eten of drinken. Ik vind de combinatie van het bruin/goud van de oogschaduw met de lichtroze lipstick erg mooi. Ik vind dit duo echt perfect voor een simpele no make up, make up look.

Eerder noemde ik al dat deze verpakking stukken makkelijker te openen! Het zijn namelijk twee draai potjes. De potjes zijn van mat glas. Tussen de potjes zit een crèmekleurige plastiek scheidingswandje waar op staat de naam van de producten en de merknaam. 

Duo Pot versus Glam Eays Box
Review Olcay Gulsen Beauty
Aangezien de Duo Pot een herlancering van de Glam Easy is, leek het mij leuk om ze met elkaar te vergelijken. Qua textuur en houdbaarheid zijn beide producten. Bij de Glam Easy had je twee kleuren: roze met champagne en rosé met bronze. Nu zijn er maar liefst vier verschillende kleur duo's! Maar het grootste verschil is de verpakking. Bij de Glam Easy zat de highlighter verstopt in het 'spin potje' terwijl bij de Duo Pots beide kleuren gelijk zichtbaar zijn. Persoonlijk vind ik de Glam Easy leuker en meer fotogeniek.

Mijn mening
Ik vind de Duo Pot van Olcay Gulsen Beauty een zeer fijne aanvulling op haar huidige collectie. De kwaliteit van de Duo Pot is erg goed en de vormgeving prachtig.

Heb jij al iets van Olcay Gulsen Beauty geprobeerd?

Verkrijgbaarheid: de Duo Pots van Olcay Gulsen Beauty kosten €18.95 per set en zijn te koop op de website van Olcay Gulsen zelf. Ook zijn er Duo Pot sets te koop voor €35 (twee Duo Pots) en €70 (alle vier de Duo Pots).

15 opmerkingen:

 1. Ik wist helemaal niet dat Olcay Gulsen haar eigen make-up lijn heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het een goede aanvulling is op haar collectie. Maar waarom is de uitleg in het Engels? Is het geen Nederlands merk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja al is het product nog zo handig, als men het door de verpakking niet kan vinden verkoop je nog niks. Ik vind het echt goed uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat er iets is gedaan met de feedback en dat de lijn nu opnieuw gelanceerd is met een betere, makkelijker te gebruiken verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed! De verpakking is inderdaad fotogeniek. Handige review weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat handig! Twee producten in een (en waarvan de kleuren op elkaar afgestemd zijn neem ik aan). De gouden kleur die je als swatch op je huid hebt ziet er prachtig uit. Met mijn vingers breng ik wel vaker product aan, maar dan eigenlijk alleen op mijn lippen (doe ik met name bij echt felrode lippenstift, omdat het anders teveel ineens wordt. Al is een kwastje natuurlijk ook ideaal).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat handig! Twee producten in een (en waarvan de kleuren op elkaar afgestemd zijn neem ik aan). De gouden kleur die je als swatch op je huid hebt ziet er prachtig uit. Met mijn vingers breng ik wel vaker product aan, maar dan eigenlijk alleen op mijn lippen (doe ik met name bij echt felrode lippenstift, omdat het anders teveel ineens wordt. Al is een kwastje natuurlijk ook ideaal).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik ook altijd producten op poederbasis, maar dit ziet er goed uit! Heb nog nooit een product van deze lijn gekocht, maar ben door jouw artikel wel enthousiast geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oe, ik ken deze nog niet, maar ven wel erg benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de duo pots er leuk uit zien, maar zou het zelf niet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat handig 2 in een en ook zo fijn verpakt dat je het handig mee kan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoor veel goede dingen over de producten, misschien zelf ook maar eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het ziet er wel grappig uit, de kleurtjes zijn mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moest er wel om lachen dat anderen eerst de tweede kleur niet konden vinden in de verpakking. Gelukkig is dat nu opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik qist niet dat olcay dr eigen make up lijn had joh...deed ze ook niet iets met fashion?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Rebel and Rose Danny Vera armband

Ik ben een grote fan van de Nederlandse zanger Danny Vera (bekend van de hit Rollercoaster) en ik ben fan van het Nederlandse sieraden merk ...