donderdag 30 januari 2020

Geshopt in: Aken

Sephora Aken
Duitsland is voor vele beauty lovers  een favoriete bestemming. Zo kan je er voordelige huidverzorging en make up kopen bij de DM en Rossmann. En in sommige steden zit zelfs een Sephora! Helaas is Duitsland voor mij best ver rijden. Zeker met het openbaar vervoer: zo'n 4 uur met de trein en drie keer overstappen. Maar één keer per jaar pak ik de trein om te gaan shoppen en cultuur snuiven in Aken. Ik ga dan standaard naar de drogisterijen. Dit jaar ben ik voor het eerst in de Akense Sephora geweest. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder!


DM
DM Aken
In Aken zitten verschillende filialen van de DM. Zelf ga ik altijd naar het filiaal op de Ursulinerstraße. Dat is tegenover de Elisenbrunnen. Niet te missen als je in Aken bent! Ik kies voor dit filiaal, niet alleen omdat deze erg groot is. Maar ook ligt deze op de weg terug naar het station. Al ben ik er achter gekomen dat ze niet alles verkopen wat er online wordt aangeboden.

Altijd als ik naar de DM ga, maak ik een boodschappenlijstje met lichaamsverzorging die ik nodig heb, zoals gezichtsmaskers en gezichtsverzorging. Maar ik maak ook een wenslijstje. Hierop staan allemaal (make up) producten die ik graag wil. Zo stond er deze keer make up van BH Cosmetics en 183 Days op mijn lijstje.

Balea DMQua huidverzorging koop ik hier altijd mijn dag- en nachtcrème van Nivea.  Hier betaal ik al gauw €9 voor. Bij de DM slechts €3,65! Ook koop ik altijd vochtinbrengende gezichtsmaskers van het huismerk Balea voor slechts 95 cent. Goed pluspunt: mijn gevoelige huid kan hier goed tegen. Uit diezelfde lijn heb ik ook de Aqua Feuchtigkeits-Creme-Gel gekocht. Dit zou een vocht inbrengende gel/crème zijn. Ik ben benieuwd. Verder heb ik van Balea micelle oogmake-up remover pads gekocht om mijn oog make up te verwijderen. Zulke pads heb ik al eerder van een ander merk gebruikt, maar die zijn behoorlijk vet. Dus ik ben benieuwd hoe deze olievrije pads zijn! Tot slot kocht ik nog een doucheschuim voor de gevoelige huid. Natuurlijk ook weer van Balea! Een vriendin van mij die ook een gevoelige huid heeft, kan hier tegen en is enthousiast.  

BH Cosmetics Zodiac Gemini oogschaduw palette  Natuurlijk heb ik ook make up gekocht! Ik had ergens gelezen dat Balea een dupe heeft van de iconisch POREfessional van Benefit. Mijn nieuwsgierheid was gewekt: zou de Balea  primer van €5,95 net goed zijn als die van Benefit? Binnenkort komt er een vergelijkingsartikel online. Online had ik een super schattige blush gezien van het merk 183 Days: op de verpakking staat een matroeska en er zit een super cute sponsje bij. Die moest ik gewoon hebben. Puur alleen al vanwege de verpakking. En voor die €3,95 mag dat ook wel. Angela is altijd zo enthouaist over BH Cosmetics. Dus ik moest wel een oogschaduw palette van dit merk kopen. Ik koos voor het palette Gemini (mijn sterrenbeeld) uit de Zodiac lijn. Tot slot kocht ik nog een parfum van Christina Aguilera

Sephora
Sephora Aken
Sephora AkenIn december 2018 heb ik Düsseldorf kennisgemaakt met Sephora. Het was toen erg druk, dus ik had niet echt de gelegenheid om op mijn gemak te rond te kijken. Gelukkig zit er ook een Sephora Shop-in Shop in Galeria Kaufhof (Adalbertstraße 20-30)! Natuurlijk moest ik hier heen. Omdat ik vorige keer wat overwhelmed was door alle keus, heb ik op de website van Galeria Kaufhof  gekeken wat ze allemaal van Sephora verkopen en zo een wenslijstje gemaakt. Zo stonden er verschillende lipsticks op, maar ook een oogschaduw palette en een blush stick. Mijn focus lag op het eigen merk, maar ze verkopen er ook Marc Jacobs, Milk, KVD Beauty en Tarte. Ik had zoveel over dat merk gehoord, daar moest ik wat van hebben. Ik werd heel vriendelijk geholpen: behulpzaam maar niet pusherig.

Sephora AkenHet was moeilijk kiezen wat ik wilde, want ik zag zo veel moois! Uiteindelijk koos ik voor een prachtig oogschaduw palette van Tarte, een roze/rode lipstick uit de Sephora Collection lijn en ook nog een badbomb uit die collectie.









Müller
Müller Aken
Op de Grosse Kölnstraße 68 -72 vind je Müller. Een luxere parfumerie waar ze high end verkopen, maar ook budget vriendelijke merken zoals essence, Catrice en Sleek (veel meer dan dat er in Nederland verkocht wordt). Hier heb ik een, voor mij nieuw, merk gevonden: Miss Lyn.

Miss Lyn blush
Wat een schattige verpakkingen heeft Miss Lyn! Het doet mij een beetje denken aan de kunststroming PopArt, maar dan ik zachtere kleuren. Er was één product dat er voor mij uitsprong. En nee, dat waren niet de lipsticks! Nee, het was de blush!






TK Maxx
TK Maxx AkenOok TK Maxx zit in Aken ((Adalbertstraße 66). Ik liep er toevallig langs en moest wel even naar binnen. En ik ben blij dat ik dit gedaan heb! Zo vond ik namelijk make up van Karl Lagerfeld! Bij Douglas had ik deze collectie gezien, maar niet gekocht vanwege de hoge prijs (€55 voor een oogschaduw palette). Nu was het palette zéér fijn geprijsd. Geen verassing dat ik hem gekocht heb lijkt me! Ze hadden ook een set met kwasten, die kon ik echt niet laten liggen. Wat me gelijk op viel aan de TK Maxx in Aken was hoe ruim én vooral hoe netjes schoon het er was. Vooral de make up. Negens lagen open verpakkingen! Dat is hier wel anders!
Karl Lagerfeld beauty

Rossmann
Een andere bekende drogist. Deze ben ik alleen even in geweest op het station, maar ik heb niets gekocht.

Natuurlijk komen van al mijn aankopen reviews online in de loop van de komende maanden, zo stay tuned!

Wat zijn jouw must have winkels of merken als je gaat shoppen in Duitsland?


4 opmerkingen:

  1. Het scheelt inderdaad zoveel als je over de grens gaat shoppen.
    Wat enig die verpakking met de kat! Alleen al daarom zou ik het wel willen hebben!
    Ik ben heel benieuwd wat je van de Balea primer vind!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is dat het voor mij te ver is, anders zou ik vaker gaan!De vormgeving is ook een van de redenen dat ik de Karl Lagerfeld oogschaduw palette gekocht heb. De primer heb ik een keer gebruikt en mijn eerste ervaring is goed

      Verwijderen
  2. Ik ben afgelopen december naar Duitsland geweest en die winkels zijn inderdaad fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he?! Ik vind jammer dat ik zo ver woon van de grens

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: dagje Parijs de voorbereidingen

Vorig jaar ben ik een midweek naar Parijs geweest. Dat was me zo goed bevallen, dat ik dit jaar terug wilde. Nu is het met de Olympische Sp...