maandag 27 januari 2020

Review: Catrice Clean ID Volume + Lengthening Mascara

Catrice Clean ID Volume + Lengthening MascaraVanaf 10 februari ligt de halfjaarlijkse collectie update van Catrice in de winkel. Het belooft make up wise een mooie lente en zomer te worden! Enige tijd geleden heb ik een mooi perspakket gekregen met een aantal mooie producten.  Elke maandag en vrijdag zal er een speciale collectie update review online komen. Bij deze collectie update zitten ook diverse mascaras. Ik heb de Clean ID Volume + Lengthening Mascara ontvangen. Zou deze net zo fijn zijn als de Eyeconista mascara van vorig jaar? Lets find out!


Review Catrice Clean ID Volume + Lengthening Mascara

Catrice Clean ID Volume + Lengthening Mascara 
Catrice omschrijft hun nieuwste mascara als volgt: CLEAN ID VOLUME + LENGTHENING MASCARA Voor fans van clean looks en producten breidt CATRICE haar Clean ID-lijn uit met een mascara: de siliconenvrije Volume + Lengthening Mascara bevat 92% natuurlijke ingrediënten, zoals verzorgende wax mirte en bloesemwax en is nog vegan ook! Het cilindervormige vezelborsteltje creëert prachtige, volumineuze, lange en intens zwarte wimpers zonder ze te verzwaren. 


Dat klinkt goed en veel belovend! Ik vind het een zeer goede ontwikkeling dat budget vriendelijke merken steeds ook producent op de markt brengen die beter zijn voor het milieu. De vorige mascara van Catrice, Eyeconista, vind ik erg fijn. Ik had dus ook hoge verwachtingen van deze mascara. Laat ik eerste vertellen hoe de mascara er uit ziet.

Review Catrice Clean ID Volume + Lengthening MascaraDe mascara huls is zwart met witte letters: hierop staan alle belangrijke dingen over de mascara. Zoals de naam, wat de mascara doet én dat het voor 92% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Verder staat er op wat er niet in de mascara zit: microplastic particles, added fragrances, sicicone oil. Ideaal voor mensen die in één oogopslag willen zien of een product clean is. De vormgeving is strak en clean: geen onnodige poespas. Wat perfect past bij de gedachte achter deze mascara. Het borsteltje van de mascara lijkt een beetje qua vorm op een kerstboom: smal van boven en breed van onderen. Hij loopt ook een heel klein beetje schuin, zodat je goed bij alle wimperhaartjes kunt.

De Catrice Clean ID Volume + Lengthening Mascara belooft prachtige, volumineuze, lange en intens zwarte wimpers. Daar ben ik het niet echt mee eens. Na een laagje zie je weinig effect.  Je moet echt meerdere lagen aanbrengen wil je een beetje effect zien. Mijn wimpers zijn wel donkerder als normaal. De mascara zou je wimpers niet verzwaren. Met die bewering ben ik het wel eens.


Zie jij verschil?
Op mijn linker wimpers heb ik de
Catrice Clean ID Volume + Lengthening Mascara aangebracht

Mijn mening
De mascara is mij een beetje tegen gevallen.  Ik had verwacht dat je al met een laagje een mooi effect zou hebben. Maar dat is helaas niet zo. Maakt dit het een slechte mascara? Nee, natuurlijk niet.  Deze mascara is perfect als je van subtiliteit houdt.

Verkrijgbaarheid: Clean ID Volume + Lengthening Mascara is vanaf 10 februari 2020 te koop bij onder meer Kruidvat voor €4,99

Benieuwd naar de preview artikelen van de Catrice lente/zomer 2020 collectie update? Je kan ze hier vinden:
 Surprise Effects & Colours & Finishes
Strong Preformance
Instant Natural Perfection & Ingredients 
Clean & Simple

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 


4 opmerkingen:

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuster: basic look

Op sommige dagen heb ik geen zin om uitgebreid mijn make up te doen met foundation en allerlei poeders. Dan kies ik meestal voor een simpel...