woensdag 31 juli 2024

Citytrip: Arc de Triomph en de Notre Dame

Dit is al weer het vierde artikel over mijn dagje Parijs. In deel 1 vertelde ik over de voorbereidingen, deel 2 ging over het openbaar vervoer en deel 3 ging over welke planning ik had gemaakt en in hoeverre dit haalbaar was en deel 4 ging over wat we allemaal in Montmartre hebben gedaan. In dit laatste deel vertel ik wat nog meer in Parijs hebben gedaan.


Champs-Élysées en de Arc de Triomphe


Nadat we gezien hadden wat we wilden zien in Montmartre, zijn we weer terug gelopen naar metro halte Anvers om vanaf daar de metro richting de Champs-Élysées te gaan. Je neemt vanaf Anvers lijn 2 richting Porte Dauphine en stapt uit bij Charles de Gaulle- Étoile en stapt dan over op lijn 1 richting Chateau de Vincennes. Je kunt dan bij verschillende haltes uit te stappen. We zijn uitgestapt bij Franklin D Roosevelt en liepen zo op ons gemak richting de Arc de Triomphe.


Tijdens onze wandeling over de Champs-Élysées zijn we langs de meeste dure en high end winkels gelopen waaronder Louis Vuitton. Je kijkt echt jouw ogen uit. De gebouwen zijn echt prachtig. Onderweg zijn we ook de Sephora tegen gekomen (hier niet naar binnen geweest, omdat er onwijs druk is) en ook de Monoprix. Ik ben dol op deze winkel. Je kunt er echt alles kopen: boodschappen, maar ook kleding, make up en spullen voor jouw huis. Het filiaal dat aan de Champs- Élysées ligt, bestaat uit twee aparte winkels: een supermarkt en warenhuis. In het warenhuis heb ik een mooie donker rode lipbam en een prachtig roze lipstick gekocht. Ze verkopen qua make up daar veel bekende merken, maar ook (voor mij onbekende) merken. Als beauty liefhebber wordt ik hier erg blij van. In de supermarkt heb ik flink wat dozen Tartelettes van het merk Bonnen Maman gekocht in de smaak chocolade/karamel. De smaak framboos is overigens ook erg lekker. Wist je dat je bij Monoprix ook leuke souvenirs kunt kopen? En dan heb ik het niet over de eerder genoemde Tartelettes of een echte Franse wijn, maar over hele leuke herbruikbare opvouw tasjes. Ze hebben verschillende printjes. Ik heb zelf twee tasjes gekocht: eentje met verschillende iconische gebouwen in Parijs zoals de Moulin Rouge en de Sacré-Cœurt en een tas met Eifeltoren print.


Aan het einde van de Champs-Élysées ligt de iconische rotonde met daarop de Arc de Triomphe. Het is echt bizar hoeveel verkeer daar rijdt! Om bij de Arc de Triomphe te komen loop je via een speciale voetgangerstunnel. In die tunnel is ook een loket om kaartjes te kopen om de Arc ook echt op te gaan. Gezien de tijd (lange rij om kaartjes te kopen, lange rij om de Arc op te gaan en een flinke klim) hebben we dit niet gedaan. Op de rotonde kan je de Arc de Triomphe heel goed van alle kanten bekijken en fotograferen. Het is echt een aanrader.



Notre Dame

Nadat we even in de zon hebben gezeten en genoten hebben van het chaotische verkeer rondom de Arc de Triomphe, hebben we de metro naar de Notre Dame genomen. Onder de Arc de Triomphe ligt de metrohalte Charles de Gaulle- Étoile. Vanaf daar neem je metrolijn 1 richting Château de Vincennes en stap je uit bij Hôtel de Ville. Vanaf daar is het een kleine 10 minuten lopen naar de Notre Dame. Wij hebben er langer over gedaan, omdat we nog naar de Sephora (zeer klein filiaal) en naar het warenhuis Le BHV Marais zijn gegaan. Ook hebben we een stukje langs de Seine gewandeld (waarbij we in de verte de Eifel Toren zagen) en zijn we langs de Conciergerie (Marie- Antoinette heeft hier gevangen gezeten) en Sainte Chappelle (een gotische kapel met indrukwekkende blauwe glas-in-lood ramen, zeker een bezoek waard. Wel van te voren boeken, want anders sta je erg lang in de rij) gewandeld.

Er wordt nog volop gewerkt aan de Notre Dame, maar het is en blijft een indrukwekkend gebouw om te zien. Op het plein voor de Notre Dame is een tribune gemaakt waar je kan uitrusten en de bouw kan volgen. Rondom de kathedraal zijn informatie borden waar je meer over de restauratie van dit Franse icoon kunt lezen.


En toen was het helaas al weer tijd om terug naar het station te gaan. We liepen via Marché aux Fleurs Reine Elizabeth II (een 19de -eeuwse markt met planten en bloemen) naar metrohalte Cité (de ligt een beetje verstopt naast de plantenmarkt) en vanaf daar namen we metrolijn 4 richting Bagneux-Lucie Aubrac naar Gar du Nord.


Het was een lange dag, maar zeker de moeite waard. Ondanks dat Parijs druk bezig was met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen, hebben we daar weinig van gemerkt. Sterker nog: in het najaar ga ik weer een dagje Parijs doen. Maar dan met mijn vader.

Dit was al weer mijn laatste artikel in de Parijs reeks. Later dit jaar komt er een zeer uitgebreide city reeks online over Londen. So stay tuned!

Ben jij wel eens een dagje op en neer naar een grote wereld stad gegaan?


Dit is mijn laatste artikel voor mijn jaarlijkse zomerbreak. Ik neem 2 weken een blog break en ben op 14 augustus weer terug met een nieuwe artikel.

8 opmerkingen:

  1. Ik had nog nooit van de Monoprix gehoord! De Notre Dame blijft mooi, wij zijn er jaren geleden geweest (nog voor de brand). Ik zou er wel graag een keer terug naartoe willen. In maart ga ik waarschijnlijk wel naar Disneyland Parijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben, denk ik, nu zo'n 7 keer in Parijs geweest waaronder 1 keer een dagje Parijs vanwege de kerstmarkten. Op zich weinig kerstmarkten gezien toen trouwens, maar de stad was wel ontzettend sfeervol versierd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede tips! Mijn dochter gaat in het najaar naar Parijs, ik ga de ideeën meteen doorgeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Parijs blijft een geweldige stad, ook als je er al een paar keer bent geweest. Je ontdekt telkens weer iets nieuws. Ben er een paar jaar geleden voor het laatst geweest. Toen wilde mijn dochter de hele Champs-Élysées te voet doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke stad! Sinds ik de beelden van de olympische spelen gezien heb kriebelt het serieus om naar Parijs terug te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke stad! Sinds ik de beelden van de olympische spelen gezien heb kriebelt het serieus om naar Parijs terug te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke dag hebben jullie beleefd in parijs. Als de spelen voorbij zijn zou ik er ook weer naar toe willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige gebouwen! Ik krijg gelijk zin om m'n koffers te pakken :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: SLA PARIS Sunlit Liquid Contouring Skin Touch Cappuccino

Het contouren van jouw gezicht kan je met vele verschillende producten doen, zoals met poeders of met een stick . Maar je kunt ook een vlo...