dinsdag 30 januari 2024

Masterclass: Olcay Gulsen Beauty Retionol

Vorige week lanceerde mijn favoriete merk Olcay Gulsen Beauty een nieuw huidverzorgingsproduct: Retinoid Renewal Face Oil. Om deze lancering te vieren en omdat veel mensen het spannend vinden om een retinol product te gebruiken, organiseerden ze een hele fijne en leerzame masterclass. Natuurlijk was ik er mee!


Retinoid Renewal Face Oil

Olcay Gulsen Beauty is maar liefst 1,5 jaar lang bezig geweest met de ontwikkeling van het Retinoid Renewal Face Oil. Producten met retinol zijn geliefd bij veel beauty liefhebbers, omdat het  aging tegen gaat. Maar tegelijk is het ook een product die veel mensen liever niet gebruiken, omdat het irritaties kan geven. Daarom heeft OGB gekozen om 1% Granactive Retinoid te gebruiken. Dit ingrediënt geeft alle positieve effecten, maar zonder irritaties voor de huid. OGB heeft gekozen voor een olie, omdat dit een fijn aanvoelt op de huid door de textuur.


Maar wat doet de olie nu precies allemaal voor jouw huid? Veel, heel veel zelfs:

  • Gaat fijne lijntjes, rimpels en photoaging tegen
  • Stimuleert de celvernieuwing en remt de collageen afbraak
  • Vermindert de zichtbaarheid van pigmentatie, roodheid en grove poriën
  • Egaliseert de teint en textuur
  • Vermindert onzuiverheden en acne
  • Heeft hydraterende, kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen

Hoe te gebruiken

Maar hoe pas je nu dit toe in jouw huidverzoringsroutine? Je gebruikt de Retinoid Renewal Face Oil in de avond. De eerste week gebruik je het 1 x per week. De week er na 2 x per week en vanaf de derde week kan je de olie 3 x per week gebruiken. De dag nadat je de olie hebt gebruikt, moet je SPF op jouw huid smeren om jouw huid te beschermen (als je dat al niet standaard doet). Het extra belangrijk om het gebruik van de Retinoid Renewal Face Oil voorzichtig op te bouwen. Helemaal wanneer je een gevoelige huid hebt. Ook handig om te weten: je mag de Retinoid Renewal Face Oil maximaal 3 x per week gebruiken.


Je reinigt eerst jouw gezicht, daarna breng je een hydraterend of het rescue serum aan, nachtcrème en volgens de face oil.


Belangrijk om te weten, is dat je dit product niet onder jouw ogen kunt gebruiken. Wel bij kraaienpootjes, maar absoluut niet onder jouw ogen, omdat de huid hier erg dun en dus kwetsbaar is.


Je moet dit product minstens 6 weken 2 a 3 x per week trouw gebruiken wil je de eerste resultaten zien. Maar het kan soms ook langer duren.


Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan kan je ook de zogenoemde sandwich methode toepassen: hydra serum- nachtcrème- retinol- nachtcrème. Wel alles eerst goed laten intrekken voordat je het volgende product op jouw gezicht aanbrengt!


Sommige mensen mixen verschillende huidproducten. Dit is niet aan te raden, omdat het de effectiviteit van de ingrediënten belemmerd. Daarbij is de verhouding tussen beide producten niet gelijkwaardig. Waardoor je niet optimaal gebruikt maakt van alle ingrediënten.


Ik gebruik 1 x per week de derma rollor en 1 x per week de exfoliant. Wanneer je ook de Retinoid Renewal Face Oil in jouw routine wilt opnemen, dan moet je tussen de derma roller en de olie en de exfoliant telkens een dag laten. Dus bijvoorbeeld op maandag de exfoliant, op dinsdag niets, op woensdag de Retinoid Renewal Face Oil, donderdag weer niets en dan op vrijdag de derma roller.



Wanneer te gebruiken

Het wordt aangeraden om retinol pas te gaan gebruiken na jouw 25ste, want vanaf deze leeftijd is de cel vernieuwing verminderd.  Tegenwoordig zijn veel jonge meisjes bezig met huidverzorging. Het is niet goed voor jongeren om dit product te gebruiken, omdat het juist schade kan aanrichten op de huid als je zo jong bent. Momenteel worden er allerlei onderzoeken gedaan om te kijken wat de effecten van retinol zijn wanneer je zwanger bent. Het is daarom verstandig om retinol dan niet te gebruiken.



Skin cycling

Tegenwoordig passen veel mensen skin cycling toe. Dit is een vierdaagse huidverzorging routine. Op dag 1 beging je met een exfoliant om alle dode huidcellen te verwijderen en daarna breng je een hydratrend serum aan. Op dag 2 gebruik je een retinol product om de cel vernieuwing te stimuleren en een hydratie serum. En op dag 3 en dag 4 gebruik je of het rescue serum of het hydra serum. Natuurlijk reinig je jouw gezicht eerst en sluit je af met een nachtcrème.

Voor een uitgebreid artikel hierover, raad ik je aan dit artikel van Gush te lezen.


Verkrijgbaarheid

De Retinoid Renewal Face Oil €27,95 en is online te koop bij Olcay Gulsen. Er zijn ook diverse bundels te koop:

Skin Cycling: Retinoid Renewal Face Oil, exfoliant en rescue serum €49,60

Anti Age Bundel: Retinoid Renewal Face Oil, vitamince c serum, Miracle 24H Day Cream en SPF drops €75.46

Complete care bundel: alle huidverzoringsproducten €239,54

12 opmerkingen:

  1. Ik had er nog niet van gehoord, maar klinkt best wel interessant om eens te proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken retinol wel, maar gebruik het zelf nauwelijks. Wel gebruik ik o.a. hyaluronzuur, vitamine C en collageen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat handig dat het ook online te koop is. Dat vind ik zeker drempelverlagend werken : )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ken dit eigenlijk helemaal niet en zo te lezen moet je ook wel op het een en ander letten. Verder dan een simpele dagcrème kom ik niet echt.,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed om te weten, dat je het middel niet onder je ogen moet gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik gebruik zelf geen retinol, maar door het lezen van dit blog ga ik het toch eens overwegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat onwijs tof dat er weer een inspirerende masterclass was en je zo enthousiast bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zelf gebruik ik weleens amandelolie in de winter. Misschien ga ik hier wel naar kijken. Bedankt voor de tips.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn om te weten dat je het product wel iets langer moet gebruiken , eer dat je resultaat ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat spannend om het uit te proberen, terwijl het middel ook een reactie kan veroorzaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wel slim dat ze een masterclass gaven, kun je meteen zien hoe je het optimaal gebruikt!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen vervoer en overnachten

In 2006 bezocht ik voor het eerste Londen. Ik ging toen samen met mijn moeder 'even' een dagje op en neer vanaf Hoek van Holland me...