woensdag 22 maart 2023

Review: Olcay Gulsen Beauty Exfoliant Tonic

Review Olcay Gulsen Beauty Exfoliant Tonic
In januari werd er een nieuw huidverzorgingsproduct van Olcay Gulsen Beauty gelanceerd tijdens een zeer interessante Skincare Masterclass: de Olcay Gulsen Beauty Glow Exfoliant Tonic. Ik gebruikte altijd een scrub voor mijn gezicht, maar dat is niet heel goed voor de huid. Je kunt beter een exfoliant gebruiken. Ik vond dat altijd best een eng product om te gebruiken, omdat er diverse zuren in zitten en ik een droge en gevoelige huid heb. Dankzij de masterclass werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar een exfoliant. Benieuwd hoe ik de exfoliant ervaren heb? Dat lees je allemaal in deze review!


Olcay Gulsen Beauty Glow Exfoliant Tonic

Dit zegt Olcay Gulsen Beauty over hun nieuwste product:
Ben jij klaar voor jouw meest stralende huid ooit? De Olcay Gulsen Beauty Glow Exfoliant Tonic exfolieert de huid en verwijdert de dode huidcellen om jouw gezonde en gebalanceerde huid te onthullen.

Met 5,25% glycolzuur zorgt de formule er door middel van exfoliëren voor dat dofheid, droogheid en oneffen teint en textuur geleidelijk vervagen. Daarnaast worden de poriën grondig gereinigd waardoor ze minder zichtbaar worden en de kans op puistjes wordt verminderd. Waar scrubs vaak de kwetsbare huid en huidbarrière van het gezicht beschadigen, is glycolzuur een mildere én effectievere manier van exfoliëren. Daarnaast heeft glycolzuur ook hydraterende eigenschappen en stimuleert het de celvernieuwing. Samen met kalmerende en verzachtende Aloë Vera, verhelderende vitamine c, hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur geeft de formule jouw huid een zichtbare boost.

Review Olcay Gulsen Beauty Exfoliant Tonic
De Glow Exfoliant Tonic gebruik je in de avond. Nadat je jouw gezicht gereinigd heb (in mijn geval met een cleansings balm en een cleaning milk), breng je wat tonic aan op een wattenschijfje. Let wel op dat je de dunne en kwetsbare huid rondom jouw ogen en mond vermijd. Je laat vervolgens de tonic intrekken en daarna kan je verder gaan met jouw routine (in mijn geval: het Hyaluron Serum en een nachtcrème). Het is verstandig om een serum na de exfoliant te gebruiken, maar let wel goed op wat voor serum je gebruikt. Je kunt geen andere exfolianten of retinol. De volgende dag moet je naast een dagcrème ook zonnebrand opdoen met minimaal SPF 30. Dit is erg belangrijk omdat glycolzuur de gevoeligheid van jouw huid voor zonlicht, UV-straling en verbranden verhoogt. 

Er wordt aangeraden om het gebruik van dit product voorzichtig op te bouwen; de eerste keer één keer per week. Als jouw huid hier goed op reageert, kan je het langzaam uitbouwen tot maximaal 3 keer per week. Omdat ik een gevoelige huid heb, gebruik ik de Exfoliant Tonic een keer per week.

De Exfoliant Tonic zit in een handig flacon met schenkdop. Hierdoor kan je de exfoliant tonic gemakkelijk doseren. De flacon ziet er erg stijlvol uit met de cream-achtige kleur en gouden details.


Review Olcay Gulsen Beauty Exfoliant Tonic
De eerste keer dat ik de exfoliant ging gebruiken vond ik het wel spannend: want hoe gaat mijn huid hierop reageren? De exfoliant prikte een beetje op mijn huid de eerste keer, maar het was niet pijnlijk. Na gebruik zag mijn huid er wat rood uit en had ik een beetje een trekkerig gevoel. Dit kwam, omdat ik in mijn enthousiasme het serum vergeten was. De tweede keer gebruikte ik wel een serum na gebruik en toen was het trekkende gevoel vrijwel niet aanwezig. De exfoliant pakt de volgende huidproblemen aan: oneffenheden, dofheid, droogheid, fijne lijntjes, grove poriën en puistjes. Ik heb zelf af en toe last van dofheid en eigenlijk altijd wel last van droogheid van mijn huid. Ik merk daadwerkelijk verbetering bij wekelijks gebruik van de exfoliant. Ik vind de Exfoliant Tonic van Olcay Gulsen Beauty echt een toegevoegde waarde aan mijn avond huidverzorgingsroutine.


Gebruik jij wel eens een exfoliant? 


Verkrijgbaarheid

De Olcay Gulsen Beauty Exfoliant Tonic is online te koop bij Olcay Gulsen voor €18,95

Als je via deze link wat besteld, dan krijg je maar liefst €5 korting op jouw eerste bestelling.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

11 opmerkingen:

  1. Klinkt als een goed product voor een prima prijs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik eigenlijk nooit een tonic omdat mijn huid daarna zo strak en droog aanvoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan me voorstellen dat je het spannend vind om te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Gelukkig is het goed gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, maar dat lijkt me op zich zeker wel nuttig. Je huid eens even een flinke opknapbeurt geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat grappig, ik wist niet eens dat Olcay ook verzorgingsproducten heeft. Klinkt goed allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een product wat de dode huidcellen verwijderd lijkt me heel erg fijn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wist niet eens dat er verschil was tussen een scrub en een exfoliant!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me een fijn product dat ik wel eens zou willen proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is inderdaad wel goed om een vaste routine te hebben om je huid te verzorgen, dus misschien dit toch maar eens gaan uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik gebruik het zelf niet, maar ga wel eens in de 6 weken naar de schoonheidsspecialiste om mijn huid een verwenbeurt te geven

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Olcay Gulsen Beauty Cappuchino en Baked lipproducten

Het is geen geheim dat ik een grote liefhebber ben van de producten van Olcay Gulsen Beauty. Recentelijk heb ik een viertal (nieuwe) product...