maandag 26 augustus 2019

Review: Too Faced oogschaduw en mascara

Too Faced Peach Blur Tickeld PeachToen ik in London was, heb ik goed geshopt bij de Too Faced shop. Wat een geweldige winkel is dat zeg. Ik keek mijn ogen uit. Gelukkig had ik al online bekeken wat ze hadden, anders had ik nog in de winkel gestaan! In dit artikel liet ik al zien wat ik gekocht heb en vandaag laat ik jullie weten wat ik van alle producten vind. 


Better than Sex mascara
Too Faced Better than sex mascara
Laat ik beginnen met het product waar iedereen heel enthousiast is: Better Than Sex mascara. Deze mascara wordt ook wel de Heilige Graal genoemd.  Ik hoor alleen maar positieve verhalen: het zou namelijk de beste mascara ter wereld zijn. Mijn verwachtingen waren dus ook hoog. De verpakking beloofd ook veel goeds: 100% dramatic volume, 100% longer lashes,  97% creates a flash lash effect.  Maar kunnen ze die verwachting waar maken?

Ik kocht de travel size variant, want ik was bang dat ik misschien niet tegen deze mascara zou kunnen. Dat is me namelijk al een aantal keer gebeurt. Maar goed, terug naar deze mascara. Het borsteltje heeft heeft de vorm van een zandloper en zou daarmee alle wimpers boven én onder kunnen voorzien van mascara. In mijn optiek is het, overigens, zachte borsteltje vrij groot en grof. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik een kegelvormige borstel gewend ben. 

Wat ik een groot plus punt vind aan deze mascara is het feit dat de mascara goed op te bouwen is. Hoe meer laagjes, hoe dramatischer het effect. Met één laagje heb je al een mooi effect. Mijn angst was onterecht: ik kan tegen deze mascara. Geen tranende ogen na gebruik. Maar toch ben ik niet heel enthousiast. Dat komt denk ik door het borsteltje dat ik te grof vind. Het effect is mooi, maar niet mooier of beter als bijvoorbeeld de Worth The Hype van NYX of EYEconista Lash Millionizer Volume Mascara van Catrice.

Tickled Peach oogschaduw palette
Too Faced Tickled Peach oogschaduw paletteEen ander travel size product wat ik kocht, was het Tickled Peach oogschaduw palette. Een klein schattig oogschaduw palette met acht tinten. Dit palette is het kleine zusje van Sweet Peach. De oogschaduw zit in een roze/oranje metalen verpakking waarop een blozende perzik staat afgebeeld. Super schattig als je het mij vraagt. De binnenkant van het palette bevat acht oogschaduwpans met zowel een matte als shimmering finish en een spiegel. De oogschaduw voelt heerlijk creamy aan. De kleuren passen echt bij mij: neutrale nudes, roze en paars. Alle kleurtjes hebben schattige perzik gerelateerde namen, zoals Peach Blum en  Peach Spice. De pigmentatie is erg goed en weinig tot geen fall out. Ook kun je alle kleuren mooi blenden. Wat ik heel erg leuk én lekker vind aan dit palette, is de geur. Het ruikt naar een heerlijk zoete perzik. Al vervaagt de geur bij het veelvuldig gebruik van het palette. Ik ben erg enthousiast over dit palette: het heeft precies de kleuren waar ik van hou en het palette heeft een compact formaat. Benieuwd naar de swatches? Ik heb een foto gemaakt met en zonder flits.



Too Faced Tickled Peach oogschaduw palette


Swatches met flits, de shimmers glimmen je te gemoed


Too Faced Tickled Peach oogschaduw palette


Swatches zonder flits






Too Faced Tickled Peach oogschaduw palette
Jullie zijn vast benieuwd naar de look die ik gemaakt heb met dit palette? Zoals altijd heb ik twee looks gemaakt. Ik heb ook de mascara gebruikt, zoals jullie zien, hij klontert wel een beetje



Peach Blur
Too Faced Peach BlurNaast de mascara en oogschaduw, kocht ik ook  nog Peach Blur in travel size.  Deze, naar perzik ruikende, poeder zit in een stevig vierkante plastic doosje. Met een spiegeltje aan de binnenkant. Op de deksel staat een pastel oranje perzik met in het goud de naam Peach Blur. Deze perzik, met de naam Too Faced er in, komt ook terug in de poeder. Erg schattig, alleen bij veelvuldig gebruik slijt de perzik weg. Het zelfde geldt voor de heerlijk zoete perzik geur. Maar waar gebruik je deze poeder voor? Too Faced omschrijft Peach Blur als een 'all-over poeder die de illusie van een perfect huid creëert'. Ik durf niet te zeggen of dit ook echt klopt. Ik merk wel dat mijn huid een mooie gezonde glans heeft als ik dit product gebruik. En bovendien, het ruikt lekker!

Mijn mening
Ik heb gemengde gevoelens over de Better than Sex  mascara. Deze zal ik ook niet opnieuw kopen als die op is. Waar ik wel enthousiast over ben, is het Tickled Peach oogschaduw palette. Het palette heeft mooie tinten waarmee je subtiele looks kunt maken én hij ruikt heerlijk. Ook de Peach Blur zal ik weer kopen als die op is. Maar dan wel de grote variant!

Wat zijn jullie favorite Too Faced producten?

4 opmerkingen:

  1. Het palette is zeker mooi! Ik merk zo vaak dat mascara's zo vaak op elkaar lijken, dus voor mij is een Catrice ook prima.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je gelijk in. Voor mij geen hele dure mascaras meer

      Verwijderen
  2. Ik heb zelf nog geen producten van dit merk uitgeprobeerd, maar inderdaad, van de mascara hoor ik ook heel veel goeds. Jammer dat je toch niet helemaal enthousiast over bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze hebben echt hele fijne producten. Gelukkig viel alleen de mascara tegen en niet de rest

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: By Dash Beauty Mysterious Lip Gloss

Toen ik een klein meisje was, had mijn oma een groene lipstick maar als ze die op deed werden haar lippen niet groen, maar rood. Ik vond dat...