maandag 25 mei 2020

Review: Skinnies zonnebrand

Review Skinnies zonnebrandNu het vaker warmer en dus zonniger is, is het heel belangrijk om jouw huid te beschermen tegen de zon. Ik heb het al vaker gezegd: jouw huid is jouw grootste orgaan. Het is dus belangrijk om jouw huid goed te verzorgen. Zeker als het zo zonnig is, want als je onbeschermd de zon in gaat, veroudert jouw huid sneller en loop je een groter risico op huidkanker. En dat wil je natuurlijk niet!  Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende merken zonnebrand te koop. Sinds kort is er een nieuw merk op de Nederlandse markt: het Nieuw Zeelandse Skinnies. Ik heb al eerder over dit merk geschreven toen het net gelanceerd was en vandaag heb ik voor jullie een review van twee Skinnies zonnebrand!


Skinnies, Eco Sunscreen Revolution
Voordat ik ga vertellen wat ik van de Skinnies zonnebescherming vind, wil ik jullie eerst wat meer vertellen over dit mooie, nieuwe merk! Wij zijn Skinnies, een revolutionaire zonnebescherming die niet verdund is met water. Elke tube Skinnies gaat zo tot wel 5x langer mee dan een reguliere zonnebrandcrème: less is more! Dankzij de unieke, transparante Organogel™ laten de producten van Skinnies geen witte waas achter en past de gel zich direct aan de huidtint aan. Skinnies streeft naar duurzaamheid: elk jaar bespaart Skinnies meer dan 10.000 liter water, elke tube is gemaakt op basis van suikerriet en de formules zijn vegan en cruelty free en vrij van ingrediënten die op welke manier dan ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu!
Review Skinnies zonnebrand

Maar wat maakt Skinnies nu anders dan alle andere merken zonnebrand?

Het meest unieke aan de Skinnies Sungels is zonder twijfel de substantie. Doordat de producten van Skinnies waterless zijn, zijn de sungels een stuk vaster van textuur vergeleken met andere producten. Hoewel dit even wennen is bij het eerste gebruik, zorgt deze unieke Organogel textuur zo wel voor een optimale bescherming. Skinnies Organogel vormt een  dunne film op de huid en houdt de actieve UV-bescherming perfect op z'n plaats. In tegenstelling tot zonnebescherming op waterbasis, is er geen sprake van verdamping en/of uitdroging en zo heb je langer plezier van een actieve bescherming tegen de zon!

Klinkt goed he?! Ik ben nu heel erg nieuwsgierig hoe deze zonnebescherming mij bevalt! Ik heb twee Skinnies gekregen om te testen: Skinnies Sungel SPF 30 en Skinnies Conquer 50+ Vorige week toen het zo zonnig was, ben ik gaan fietsen op de Hoge Veluwe. De perfecte plek om de zonnebescherming te testen!

Skinnies Sungel SPF 30
De Skinnies Sungel SPF 30 is hét hero-product van Skinnies. Deze Sungel heeft een UVA/UVB bescherming en is met name geschikt voor de alledaagse bescherming. Skinnies Sungel SPF 30 is tot wel 80 minuten waterresistent en is geschikt voor alle huidtypen.  Geschikt voor het gezicht en lichaam. 


Review Skinnies zonnebrand
De tube van deze Sungel is donker bruin. In witte letters staat er Skinnies en in een lichtblauwe bannier staat dat het SPF 30 Sungel is. Verder staat er nog wat informatie over hoe en wanneer je de zonnebescherming moet aanbrengen (twee minuten voordat je in de zon gaat een druppel ter grote van een doperwt uitsmeren over je gezicht, nek en oren). Wat fijn is aan deze zonnebescherming is het feit dat het ook 80 minuten water resistent is en het PA ++++ is. 

Even wat achtergrond informatie over SPF en PA. SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt tegen ultra violet straling (UVB straling). Hoe hoger de SPF is, hoe langer het duurt eer dat je verband. PA beschermt je tegen de UVA straling. Deze straling zorgt voor huidveroudering én huidkanker. Hoe hoger de PA, hoe beter. Tot zo ver de les over SPF en PA. Terug naar de Skinnies Sungel!

De sungel is een geurloze substantie. Waarbij veel zonnebrand wit en erg vloeibaar is, is de substantie van Skinnies Sungel stevig en zalmkleurig. Dit komt omdat er geen water in de zonnebrand zit. De textuur valt het beste te vergelijken met die van de POREfesstional primer van Benefit. Ondanks dat het een stevige textuur heeft, is het echt super makkelijk om uit te smeren. Ik had de eerste keer te veel aangebracht. Oops. De sungel trekt snel in en laat geen witte waas achter. Wat bij sommige andere zonnebrand wel het geval is. Ik gebruik deze sungel voorop mijn armen en eventueel benen als ik een jurkje draag. Voor mijn gezicht vind ik het altijd prettiger om een zonnebrand te gebruiken met een hogere SPF. Gelukkig heeft Skinnies deze ook!

Review Skinnies zonnebrand
Skinnies Conquer SPF50+
Ben je echt een waterrat, sportief of wil je een hogere SPF? Dan is de Skinnies Conquer SPF50+ wat voor je!

Skinnies Conquer SPF50+ is de "Pro Performance" Sungel binnen de Skinnies familie!  Skinnies Conquer is tot wel 4 uur waterresistent en zweetproof en is speciaal ontwikkeld voor een actieve- en outdoor lifestyle.  De Conquer Sungel is dan ook dé keuze voor surfers, duikers, duursporters, etc.  Om de hoge performance van dit product te kunnen garanderen, is de substantie net iets vaster dan de andere sungels. Skinnies Conquer is Reef Safe volgens de Hawaïaanse Koraal Wet! Geschikt voor het gezicht en lichaam.

De Skinnies Conquer SPF50+  lijkt qua op de Skinnies Sungel SPF 30. De kleur van de verpakking is anders: deze is zwart met geel. Verder staat er dezelfde soort informatie. Het grootste verschil tussen beiden is de SPF. De Skinnies Conquer heeft een SPF van 50 en is speciaal ontwikkeld om ook in het water te zijn. Deze zonnebrand is 4 uur water afstotend, terwijl de Skinnies Sungel SPF 30 maar 80 minuten water afstotend is. De kleur, geur en textuur van de zonnebrand is precies hetzelfde. Zelf heb ik deze gebruikt voor mijn gezicht. Dit vanwege de hogere SPF. 

Mijn mening
Ik vind de zonnebrand van Skinnies erg fijn. Ze zijn niet alleen lief voor het milieu, maar ook erg fijn voor de huid. Je hebt maar weinig nodig om jezelf goed te beschermen voor de zon. Wat ik groot pluspunt van Skinnies vind, is dat er niet alleen SPF in zit, maar ook PA. Hierdoor ben je extra goed beschermt tegen alle stralingen van de zon. Nog een fijn puntje: de tubes zijn niet zo groot, dus ze passen perfect in je tas.

Ben jij al bekend met Skinnies?

Verkrijgbaarheid: Skinnies is ondermeer te koop bij Douglas. De Skinnies Sungel SPF 30 is te koop in 3 formaten: €17,95 (35ml) / €34,95 (100ml) / €59,95 (200ml). En de Skinnies Conquer SPF 50+ is ook te koop in 2  formaten: €25,95 (35ml) / €44,95 (100ml) 

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet* 

21 opmerkingen:

 1. Nee ik kende dit nog niet, en schrik wel een beetje van de prijs. Ik gebruik nu een tube van de Action die me 1,79 kostte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad geen goedkoop merk, maar ik vind het zeker zijn geld waard

   Verwijderen
 2. ik ken het merk alleen zelf nooit gebruikt maar het klinkt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het ook in België verkrijgbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Nederland wordt het verkocht bij Douglas, dus ik verwacht haast dat de Douglas in Belgie het ook verkoopt

   Verwijderen
 4. Ik ben nu wel benieuwd naar dit merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op zich klinkt het goed, al vind ik de prijs toch wel erg pittig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet goedkoop, maar je doet er echt lang mee en het is 24 maanden houdbaar

   Verwijderen
 6. Het klinkt interessant, al vind ik de prijs eigenlijk wel te hoog...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De zon is zó schadelijk. Als ik dit zou kopen zou ik lekker voor de factor 50 gaan! Ik ken dit merk nog niet, ben er wel benieuwd naar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik ken deze skinnies. Ik heb het ook gehad. Ik ben het nu aan het testen. Ze lijken me tot zover erg goed.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken het niet. Ik gebruik gezichtscrème tegen uv stralingen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als het een minder kliederige zooi geeft als de normale zonnebrand is dat wel een groot pluspunt, al weet ik niet of dat tegen de hogere prijs opweegt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. omdat ik altijd vergeet de zonnebrand in te pakken, heb ik een enorme collectie buitenlandse merken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Om je eerlijk te bekennen had ik er nog niet eerder van gehoord. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een zonnebrand zonder witte cremesporen lijkt me ideaal, een goede tip

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik zelf altijd factor 30 van het huismerk van Rossmann, deze bevalt mij erg goed en is ook prima betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...