vrijdag 30 augustus 2024

Citytrip: Londen planning maken

Mensen vinden het bijzonder dat ik zo vaak terug ga naar Londen. Een veelgehoorde opmerking is 'je bent er al zo vaak geweest, je hebt nu toch wel alles gezien?' . Mijn antwoord daarop is altijd nee, ik heb nog lang niet alles gezien. Mensen vergeten hoe groot Londen is. Ik heb het even opgezocht. Londen is maar liefst 1.572 km². Te vergelijking: Amsterdam is 219,3 km² en de provincie Utrecht is 1.560 km² Mensen denken vaak aan  Londen alleen aan de highlights: Tower of London, Tower Bridge, Westminster Abbey, St. Paul, Big Ben, London Eye, de rode telefooncellen en de rode dubbeldekkers. Maar er is zo veel meer te ontdekken zoals je in deze artikelen kunt lezen: hidden secrets, Greenwich en Battersea Power Station. In dit artikel(de eerste uit mijn nieuwe city trip Londen reeks) vertel ik hoe ik mijn meest reis naar Londen voorbereid heb.


Reisgidsen

Het eerste wat ik altijd doe is reisgidsen doornemen en aanvinken wat ik graag wil zien. Er zijn ontiegelijk veel reisgidsen op de markt, maar ik kies altijd voor de Lonely Planet. Om de paar jaar koop ik weer een nieuwe editie voor London, omdat er toch vaak dingen veranderen: er komen attracties bij en er verdwijnen attracties. 



Sociale media

Instagram is ook een goede inspiratiebron. Al moet je dat ook soms wel met een hele grote korrel zout nemen. Ik volg nooit de tips van influenceers op. Die laten alles mooier lijken dan het is. En zou gauw ik de term Instagram Worthy lees, dan sla ik die plek over. Ik volg altijd accounts die gaan over de steden waar ik naar toe ga zoals Visit London, It's So London, Love London en Candace Abroad (zij woont in London en laat alle toffe niet toeristische plekjes zien die de moeite waard zijn). Ook ben ik lid van een aantal Facebook groepen over London. Hierin kan je vragen stellen over de stad en delen leden hun ervaringen. Ik heb hier ook een aantal leuke bezienswaardigheden gevonden die je niet zo snel terug vind in old school reisgidsen. Daarbij kan je ook in zulke groepen gerichte vragen stellen die je niet zo snel beantwoord krijgt via Google. 



Websites en apps

Wanneer ik weet wat ik allemaal wil zien, dan zet ik al deze informatie in een Excel bestand: naam attractie, metro halte, openingstijden, hoe lang ik denk ergens te blijven, toegangsprijzen en of de tickets online geboekt moeten worden. Zo heb ik in een overzicht alle gegevens die ik nodig heb.


Daarna pin ik alle locaties in Google maps. Zo heb ik in een oogopslag welke attracties/winkels/restaurants bij elkaar liggen. Op die manier plan ik mijn dagen in. Meestal doe ik 2 a 3 attracties per dag. Het ligt er maar net aan hoe dichtbij alles ligt en hoe lang ik er wacht te zijn.


Ik maak ook altijd gebruik van de websites van de musea/attracties waar ik heen wil. Ik haal daar de basisgegevens zoals openingstijden, adres, toegangsprijs ed. vandaan. En ik boek, indien nodig, een ticket voor het museum/attractie.


Ik maak ook altijd een documenten per dag waarin staat welke metrolijnen/haltes/bussen ik die dag ga gebruiken. Zo kan ik altijd makkelijk terug vinden hoe ik ergens heen moet.

Daarnaast maak ik gebruik van twee apps: Google Maps (om te kijken hoe ik moet lopen of waar de dichtstbijzijnde M&S of Tesco is) en Citymapper. Deze app is ideaal als je van punt A naar punt B wil met het OV. Deze app geeft aan wat de opties zijn en wat de kosten per optie zijn. Echt een aanrader. Vorig jaar bleek deze app echt een lifesaver te zijn. Ik wilde naar Dartford, maar de Elizabeth Line reed niet. Dankzij Citymapper kon ik gemakkelijk een alternatieve route zoeken.


Londen zomer 2024

Deze zomer ga ik 8 dagen naar Londen. In deze acht dagen wil ik de volgende plekken, musea, uitzichtpunten bezoeken: Big Ben, Tower Bridge, Dunstan in the East, Strawberry Hill House and Garden, Carnaby Street, Kenwood House, Parliments Hill, Heampstead Heath, Westminster Cathedral, Petrie Egyptian Museum, WellCome Collection, Design Museum, Holland Park, Buckingham Palace, Covent Garden en Neal's Yard. Mijn oorspronkelijke lijst met plekken die ik wil bezoeken is nog veel langer. Ik zou met gemak de rest van mijn leven naar Londen kunnen gaan en toch elke keer nieuwe plekken ontdekken!



Wat zou jij graag in Londen willen bezoeken.

16 opmerkingen:

  1. Een Facebook groep gericht op Londen / Engeland lijkt me een handige tip. Dan heb je inspiratie uit iemand zijn ervaringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hier in eigen land nog niet eens alles gezien, laat staan in een ander land. Handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een citytrip naar Londen staat ook op mijn bucketlijst. Als ik dit artikel lees, dan weet ik zeker dat ik het echt moet doen. Liefs Elsa van https://seizoenenblog.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wist helemaal niet dat Londen zo groot was in vergelijking met Amsterdam🙈Ik heb wel een aantal tips van jou gekregen van hoe een uitstap voor te bereiden. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn om te lezen. Ik ben ook al naar Londen geweest, is een prachtige stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om te lezen! Ik ga zelf ook elk jaar naar Londen en inderdaad je ontdekt steeds weer andere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben nog nooit in Londen geweest. Maar ik en ook het type dat niet te vaak naar dezelfde plek teruggaat. Want er is nog zoveel wat ik wil ontdekken op de wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk om te lezen, zelf echt fan van Londen en meerdere malen geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik begrijp het helemaal! Londen heeft een bepaalde aantrekkingskracht en magie. Ik ben ook dol op de stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het lijkt me een leuk tripje, je kent vast de leukste restaurants

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent en blijft over Londen. Het is ook een superleuke stad met veel opties. Slim om het zo goed te plannen, goede tips over bijvoorbeeld de Citymapper. Dankjewel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, ik snap je wel hoor dat je nooit uitgekeken raakt in een stad die je hart gestolen heeft! Dat heb ik met Parijs, daar raak ik ook niet uitgekeken. Je maakt trouwens wel een hele grondige voorbereiding! Ik zoek vaak wel wat dingen van tevoren al uit, maar maakt geen bestanden daarvan, eerder even een screenshot.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben al een paar keer in Londen geweest en zou er zeker nog eens naartoe willen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kan me zeker voorstellen dat je in London niet snel uitgekeken raakt. En bovendien lijkt het me leuk om bepaalde dingen vaker te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Londen heeft zulke mooie en minder bekende wijken die je onmogelijk in een weekend kunt zien. Ik snap wel dat je er vaker terugkomt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat leuk om te lezen! Ik ken niemand anders die ook zo fan is van Londen. Ik ben er ook twee keer geweest en ben zeker van plan om een derde keer te gaan. De sfeer daar is magisch, als helemaal rond de kerstperiode.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: SLA PARIS Sunlit Liquid Contouring Skin Touch Cappuccino

Het contouren van jouw gezicht kan je met vele verschillende producten doen, zoals met poeders of met een stick . Maar je kunt ook een vlo...