dinsdag 6 februari 2024

Make Up Zuster: Olcay Gulsen Beauty Serum

Olcay Gulsen Beauty serum
Olcay Gulsen Beauty heeft verschillende serums in de collectie zitten. Elk serum pakt een ander huidprobleem aan. Zelf heb ik twee OGB serums: het Hydra serum en het Rescue Serum. Het leek me leuk om deze twee met elkaar te vergelijken. Benieuwd wat de verschillen zijn en welk serum mijn voorkeur heeft? Dat lees je in dit artikel.




Serum

Voordat ik meer vertel over beide serums, leg ik eerst kort uit wat een serum nu precies is .

Olcay Gulsen Beauty serum
Een serum is een huidverzorging product dat een hoge concentratie van werkzame stoffen bevat. Hierdoor kan je specifieke huidproblemen aanpakken. Het is dus daarom een aanvulling op de huidverzorging en geen vervanging van bijvoorbeeld een dag- of nachtcrème. Er bestaan serums voor de volgende huidproblemen: pigmentvlekken, oneffenheden zoals rode plekken, een droge huid of huidveroudering. Een serum breng je aan op een schone en gereinigde huid, maar nog voor je dag- of nachtcrème. Je kunt een serum zowel in de avond als in de ochtend gebruiken. Goed om te onthouden dat bepaalde serum alleen in de avond gebruikt kunnen worden. Checkt dat dus altijd even na voordat je geen smeren. Ook kan je verschillende serums naast elkaar gebruiken. Wil jr dat doem, dan raad ik aan om op de website van het merk serum te kijken welke serums je tegelijkertijd kunt gebruiken. Het is namelijk zo dat sommige ingrediënten een negatieve interactie met elkaar kunnen aangaan.


Hyaluron Serum 

Dit is wat er op de website van Olcay Gulsen Beauty staat over het Hyaluron serum:

Olcay Gulsen Beauty serum
Het Olcay Gulsen Beauty Hyaluron Serum is als een glas water voor de huid. Dit serum bevat namelijk hyaluronzuur: een essentieel ingrediënt bij het hydrateren van de huid. Het komt van nature voor in ons lichaam, maar de hoeveelheid vermindert in de loop der jaren. Als je jouw huid een hydratatie boost wilt geven, is dit serum precies wat je nodig hebt.

Hyaluronzuur heeft een dubbele werking: het trekt niet alleen vocht aan, maar kan tot wel 1000 keer het eigen gewicht in vocht vasthouden. Dat gebeurt dus ook wanneer jij het op jouw huid gebruikt. Het vult de vochttekorten de hele dag door aan voor optimale hydratatie van de huid. Een plumping effect en gezonde glow gegarandeerd.


Dit serum is dus perfect voor de droge huid. Ik merk als ik dit serum gebruikt heb, dar mijn huid er gehydrateerd aanvoelt en ik een mooie glow heb. Ik gebruik dit serum vrijwel elke dag.


Rescue serum

Het Rescue Serum van OGB is echt een alleskunner:

Olcay Gulsen Beauty serum
Het Olcay Gulsen Beauty Rescue Serum is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Wanneer je kampt met roodheid, rosacea, irritaties, ontstekingen of een overgevoeligheid is dit het serum dat jouw huid verzacht en kalmeert.

 

Dit power serum bevat het gepatenteerde ingrediënt SyriCalm, wat de huidbarrière herstelt, ontstekingen en roodheid vermindert en beschermt tegen externe factoren (zoals zonneschade). Daarnaast bevat de formule maar liefst 20% panthenol (provitamine B5), dat bekend staat om haar kalmerende en hydraterende eigenschappen, het beschermen tegen vochtverlies en het ondersteunen van de celvernieuwing. In combinatie met andere hydraterende ingrediënten zoals algenextract, hyaluronzuur, glycerine en kruisbes extract is dit de huid held die jouw huid kalmeert, vochttekort tegen gaat en irritaties buiten de deur houdt.

Zo als je ziet pakt het Rescue serum meer problemen aan en is het multi inzetbaar. Zelf gebruik ik dit serum als ik de exfoliant of de derma roller heb gebruikt. Ook op dagen dat ik veel in de zon ben geweest pak ik dit serum erbij. Op alle andere dagen pak ik het hydra serum erbij, omdat ik een droge huid heb is het hydra serum dan de perfecte keus.


Welk serum heeft jouw voorkeur?

13 opmerkingen:

  1. Ik heb nog geen serum van Olcay geprobeerd maar zou zeker opteren voor het hyaluron serum

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Olcay timmert goed aan de weg met fijne producten zoals ik kan lezen bij jou. Er goed uitzien is best fijn. Misschien ga ik het eens proberen. Als ik het niet vergeet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit product zou echt fijn zijn voor vrouwen die chemokuren krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel eerlijk zou ik ze allebei graag willen gebruiken. Want als ik kijk wat de werking is dan zou ik ze beiden graag aanbrengen. Misschien de een in de ochtend en de ander in de avond?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel eerlijk zou ik ze allebei graag willen gebruiken. Want als ik kijk wat de werking is dan zou ik ze beiden graag aanbrengen. Misschien de een in de ochtend en de ander in de avond?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wist niet dat sommigen alleen s avonds gebruikt kunnen worden. Ik heb ook nooit een serum gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De omschrijving van als een glas water voor de huid vind ik heel aansprekend. Mijn huid is denk ik best vochtarm.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou ze graag allebei willen gebruiken. Ze klinken echt heel erg fijn. Vooral het Rescue serum zou mijn voorkeur hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een serum is altijd een goed idee al je het mij vraagt. Zelf gebruik ik meerdere serums naar behoefte van de huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw wat een mooie serums en wat klinken de resultaten veelbelovend! Deze gaan direct op mijn wensenlijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, ik weet niet of ik snel een serum zou gebruiken, maar de verpakking ziet er superchic uit. Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tegenwoordig gebruik ik ook meer middelen om mijn huid tegen de zon te beschermen. Een goede make- up tip voor de zomer

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik ga 1 x per maand naar schoonheidsspecialiste die gebruikt oa een serum
    Is altijd een geniet momentje
    Zelf tussendoor niet
    Wel masker dagcrème nachtcrème

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen vervoer en overnachten

In 2006 bezocht ik voor het eerste Londen. Ik ging toen samen met mijn moeder 'even' een dagje op en neer vanaf Hoek van Holland me...