dinsdag 15 november 2022

Review: Amuse Skin Tune Vegan Cover Cushion

Review Amuse  Skin Tune Vegan Cover Cushion
Een tijdje geleden ontving ik van de webshop Stylevana een pakket met Aziatische make up producten. Een van die producten die in dat pakket zaten, was het Amuse Skin Tune Vegan Cover Cushion. Dit type foundation is erg geliefd in Azië en ik ben erg benieuwd wat dit type foundation nu zo bijzonder maakt. Jij ook? Lees dan vooral verder!


Amuse Skin Tune Vegan Cover Cushion

Ik kende het merk Amuse nog niet, dus heb ik wat onderzoek er naar gedaan. Amuse is een K-Beauty merk. Dit houdt in dat het uit Zuid-Korea komt. Het merk heeft alles om een volledige look te maken. En erg fijn: clean beauty en duurzaamheid is belangrijk voor ze. Dit houdt in dat de producten dierproef zijn en er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Lief voor mens, dier en milieu dus!


Review Amuse  Skin Tune Vegan Cover Cushion
Maar wat is een cushion foundation? Het is een erg vloeibare foundation die in een kussentje (zo'n kussentje die ze vroeger op het postkantoor hadden om postzegels te plakken) zit. Met een speciale sponsjes dep je de foundation op jouw gezicht. Typerend voor dit type foundation is dat de dekken erg licht en natuurlijk is. De textuur van jouw huid en eventuele onzuiverheden en rode plekjes worden niet volledig verdoezeld. Daarbij is de houdbaarheid van dit type foundation minder lang. Ook bij het gebruik van een primer en setting spray.


Review Amuse  Skin Tune Vegan Cover Cushion
Amuse zegt zelf het volgende over hun cushion foundation: The 1st EVE certified vegan product from AMUSE. Enjoy high coverage with mild ingredients and natural glow with 70% moisturizing essence.100% vegan & cruelty-free: Its formula & package is free of any animal products or by-products.
Mild & clean formula: Clean formula free from fragrance & PEG, consists of natural ester oil, vegetable oil, and moisturizer.
Double coverage: 2 types of film-former effectively adhere to the skin and provide high-coverage & long-lasting effects.
Gentle & clear glow: 70% essence containing high moisture birch sap and eucalyptus leaf extract gives your skin a gentle & clear glow.
Peachy tone-up effect: Tone-up effect of the pinkish colors and rice ferment filtrate make your skin look healthy.
99.9% anti-bacterial eco puff: Eco-friendly puff made from fermented corn can be kept clean by its anti-bacterial effect up to 99.9% and water repellency effect.


Er zijn 3 tinten Amuse Skin Tune Vegan Cover Cushion: Fair Tune, Nude Tune en Neutral Tune. Deze laatste tint heb ik ontvangen. In de verpakking lijkt deze tint erg donker, maar eenmaal aangebracht op mijn gezicht blijkt het een perfecte match te zijn!


Review Amuse  Skin Tune Vegan Cover Cushion
De foundation zit in een mooi strak rond doosje. Het doosje is transparant en de deksel heeft een nude tint. Op de deksel ligt de naam Amuse in reliëf. Als de deksel open maakt, valt het spiegeltje direct op en het sponsje. Onder het sponsje zit een ander dekseltje. Als je deze open maakt, dan komt het kussentje met de foundation te voorschijn. Doordat de foundation zowel een spiegeltje als sponsje bevat, kan je onderweg gemakkelijk jouw foundation bijwerken. Ook is deze foundation ideaal om mee op vakantie te nemen. Normaal gesproken ben ik geen fan van sponsjes of kwasten die bij producten zitten, maar bij dit type foundation heb je deze echt nodig. Je kunt de foundation nl niet met een kwast aanbrengen.


Toen ik de foundation voor de eerste keer ging gebruiken,  had ik geen primer aangebracht.  Grote fout: je zag de foundation echt op mijn huid liggen.  En dat zag er niet mooi uit. Een primer is echt een must. Ik gebruik de HydraTouch primer van NYX Professional Makeup.  Met deze primer blijft mijn foundation netjes zitten. 


Je doopt het sponsje in het kussentje en op die manier komt de foundation op de spons. Vervolgens dep je de spons op jouw gezicht. Bij de neus is het een uitdaging om de foundation netjes te krijgen,  maar oefening baart kunst! De dekking is licht. De roodheid in mijn gezicht is nu minder zichtbaar. Je krijgt een mooi natuurlijk resultaat. Perfect voor dagen dat je wel wat make up op wilt, maar niet te veel. Wat ik ook erg fijn vind aan deze foundation, is dat het SPF bevat. In dit geval zelfs SPF 45. Dit betekend echter niet dat je geen SPF moet dragen!

Review Amuse  Skin Tune Vegan Cover Cushion

Een groot nadeel van deze cushion foundation is het sponsje. Ik maak na elke gebruik mijn kwasten schoon vanuit hygiënisch oogpunt. Bij dit type sponsje is dat niet mogelijk.

Erg fijn: er zijn ook refills te koop. Je koopt dan alleen een kussentje foundation met spons die je dan in het foundation doosje kunt doen. Ik vind dit een goede ontwikkeling en erg duurzaam: je hoeft maar één keer de foundation in zijn geheel te kopen en daarna als de foundation op je, kan je gemakkelijk de refill kopen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Aangezien de foundation rond de €35 kost en de refill rond de €20.


Heb jij wel eens een cushion foundation gebruikt?


Verkrijgbaarheid

De Amuse Skin Tune Vegan Cover Cushion is koop op de website van Stylevana en kost €34,28 Maar er zijn regelmatig kortingsacties en ik heb een leuke kortingscode voor je. Met de code INF10TESSA krijg je 10% korting op jouw aankoop. En maar liefst 15% als je voor minimaal €48 besteld. Je kunt de kortingscode niet gebruik op weekend deals en instant discounts


* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

14 opmerkingen:

  1. Dit ga ik doorgeven aan mijn jongste dochter die dol is op Koreaanse producten voor haar huid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het niet alle oneffenheden dekt dan is het denk ik niet de perfecte make-up

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vegan en zonder dierlijke ingredienten en dierproefvrij is heel mooi voor de dieren. Dat wil niet automatisch zeggen dat het ook duurzaam is voor mens en milieu. Dat is afhankelijk van de ingredienten. Het ene sluit het andere niet automatisch uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn een vegan product! Ik ben nog niet bekend met cushion foundation.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben nog niet bekend met cushion foundation. Klinkt interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ken het niet maar het klinkt interessant en wat een mooie foto's heb je gemaakt zo met die bloemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee, geen ervaring mee. Ik gebruik altijd foundation. Zeker een pluspunt is dat je deze kan navullen, ideaal hoor en scheelt ook in de kosten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog nooit een cushion foundation gebruikt, maar als ik het zo zie wil ik het best wel eens proberen. Goed ook dat er refills van zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kende deze nog niet, spreekt mij wel aan omdat het vegan is. Wat wel een pluspunt is voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee, ik ken dit product nog niet. Jammer dat je het niet schoon kunt maken, maar wel fijn dat er refills zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het een heel interessant product! Wel jammer dat er maar 3 tinten zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bij amuse denk ik eerst steeds aan een lekker hapje ; ) Maar dan zie ik weer dat het om make-up gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog nooit op deze manier gebruikt. Ik snap wat je bedoelt qua hygiene . Wat mij wel aanspreekt is de lichte dekking. Alleen begrijp ik niet goed dat je wel een primer nodig hebt om het less visible aan te brengen. Ligt dat dan aan de foundation of aan het sponsje?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nog nooit op deze manier gebruikt. Ik snap wat je bedoelt qua hygiene . Wat mij wel aanspreekt is de lichte dekking. Alleen begrijp ik niet goed dat je wel een primer nodig hebt om het less visible aan te brengen. Ligt dat dan aan de foundation of aan het sponsje?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Nishi een stukje Japan in Rotterdam

Wist je dat in Rotterdam een stukje Japan te vinden is? Ik heb het over Nishi. Dit is een kleine warenhuis geheel in de populaire Kawii stij...