dinsdag 19 oktober 2021

Review: NYX Matte Finish Setting Spray

Review NYX Matte Finish Setting Spray
Eerder dit jaar schreef ik een artikel waarin ik vertelde wat de verschillen zijn tussen een setting spray en een fixing spray. Van alle sprays die ik in huis heb, had ik een review geschreven. Dacht ik. Niet dus. Hoogtijd om de 
NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray en NYX Professional Makeup Dewy Finish Setting Sprayde te voorzien van mijn mening. Lees je mee?






NYX Professional  Makeup Setting Spray
Dit zegt NYX Professional Makeup over hun Makeup Setting Spray: De NYX Professional Makeup Setting Spray zorgt ervoor dat make-up lang en goed blijft zitten, voor een frisse look die lang houdt. De setting sprays zijn verkrijgbaar in een matte finish en een dewy finish. De formule is licht en comfortabel en daardoor is het niet of nauwelijks voelbaar op de huid. De flacon is voorzien van een verstuiver, waardoor de setting spray gemakkelijk over het gezicht verdeeld wordt. Drie tot vijf keer sprayen is voldoende voor het hele gezicht. 
De Setting Spray van NYX Professional Makeup heeft het een vegan formule, wat wil zeggen dat het geen ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong bevat.

Review NYX Matte Finish Setting Spray
NYX Professional Makeup heeft momenteel drie soorten setting spray in de collectie: mat geschikt voor de gemengde of vette huid en zorgt voor dat je huid niet vet wordt, de dewy variant voor de normale of droge huid die er voor zorgt dat je huid een subtiele glans krijgt voordoor jouw huid er stralend uit ziet en de radiant die subtiele glitters bevat.

De setting sprays zitten in een zwarte flacon met 50 ml inhoud. De verschillende soorten setting sprays hebben verschillende etiketten. Zo heeft de matte setting spray een mat zwart etiket, de dewy setting spray heeft een wit etiket en de radiant heeft een glanzend zwart etiket.

Ik heb zelf de matte setting spray en de dewy. Ik heb zelf een droge huid, dus de dewy variant is meest geschikte variant voor mij. Deze variant gebruik ik dan ook graag. Mijn make up blijft gedurende dag mooi zitten, zonder te vervagen of af te geven. Mijn huid krijgt een mooie en gezonde glans. Iets wat ik erg mooi vind. Heel soms wil ik een matte look. Dan kies ik voor de matte setting spray. Deze spray heeft dezelfde eigenschappen als de dewy setting spray, met als enige verschil dat jouw huid niet een gezonde glans krijgt, maar een mooie matte huid. De radiant setting spray heb ik niet, maar die spreekt mij ook minder aan. Aangezien ik niet heel erg van glitters houd. Ik hou heel erg van een natuurlijke look.

Mijn mening
Ik vind de NYX Professional Makeup setting sprays erg prettig in gebruik. Ze doen wat ze beloven: mijn huid ziet er mooi verzorgd uit en mijn make up blijft de hele dag netjes zitten.

Gebruik jij ook een spray om jouw make up te setten?

Verkrijgbaarheid: de NYX Professional Makeup setting sprays kosten rond de €10 zijn onder meer te koop bij Douglas, Etos, Wehkamp en diverse andere webshops.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

12 opmerkingen:

  1. Ik gebruik geen spray, ik heb een naturel look. Heb ik te snel gelopen dan zie je ook. Ik wist niet dat hier een spray voor was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dol op een matte finish! Fijn dat je blij bent met dit product!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geen idee van het bestaan van deze sprays! Ik gebruik er dan ook geen…

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn dat je make-up hierdoor zo goed blijft zitten. Ik gebruik eerlijk gezegd vrij weinig make-up en kende een dergelijke spray ook niet. Iets om te onthouden! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat de sprays doen wat ze beloven en je huid er mooi uit laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eigenlijk gebruik ik dat zelf (nog) niet, maar dat komt omdat ik niet zoveel concealer en foundation gebruik. De spray met glitters die je noemt heeft dan wel weer mijn aandacht, hahaha. Ik houd erg van glitters. Zou je een setting spray ook 'gewoon' over je skincare kunnen gebruiken (en een lichte make-up zonder foundation bedoel ik) of heeft dat weinig zin?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Eigenlijk gebruik ik dat zelf (nog) niet, maar dat komt omdat ik niet zoveel concealer en foundation gebruik. De spray met glitters die je noemt heeft dan wel weer mijn aandacht, hahaha. Ik houd erg van glitters. Zou je een setting spray ook 'gewoon' over je skincare kunnen gebruiken (en een lichte make-up zonder foundation bedoel ik) of heeft dat weinig zin?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben gek op NYX. Ik gebruik meestal de setting spray van Urban Decay, maar ik ga deze ook proberen. Klinkt goed. Hun primers zijn ook echt een aanrader ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik heel weinig make up, dus laat staan zo'n spray, maar ik kan me wel voorstellen dat het wel fijner aanvoelt als je dit over je make up gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zulke sprays gebruik ik alleen met speciale gelegenheden eigenlijk. Vergeet het te vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt heel top, ik ben dol op matte finish, het geeft echt een heel mooi effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, ik heb er ook 1 en ik gebruik ook vaak een matte poeder. Zo'n spray vind ik heel fijn, was eerst altijd bang dat mijn mascara dan zou uitlopen haha maar het werkt perfect!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: International Woman's Day met By Dash Beauty

Op vrijdag 8 maart wordt elk jaar internationale vrouwen dag georganiseerd. Op deze dag wordt de vooruitgang op economische, politieke en so...