dinsdag 27 april 2021

Beauty tag: 30 beauty vragen

In september 2019 had ik een zogenoemde beauty tag ingevuld: 30 vragen over beauty. Het leek mij leuk om nu bijna 1,5 jaar later deze beauty tag opnieuw in te vullen. Zou er in die 1,5 jaar tijd veel verandert zijn? 

1. Weet je nog welk make-up product je voor het eerst kocht?
Ja, sterker nog: ik heb ze bewaard. Mijn eerst make up kocht ik bij Hema. Een blauw oogschaduw potlood en een ijsblauwe lipstick van het merk Miss Helen. Ik heb er ook een artikel over geschreven. Die vind je hier.

2. Wat is je favoriete mascara?
Ik antwoordde toen:  Worth The Hype van NYX Professional Makeup en Eyeconista van Catrice. Beiden vind ik nog steeds er prettig. Maar ik heb ook nieuwe favorieten: Bad Gal Bang van Benefit en Lash Goals van Olcay Gulsen Beauty.

3. Welke dekking vind je het fijnst bij foundation?
Dit antwoord is nog steeds hetzelfde gebleven: lichte tot medium dekking. Daarom gebruik ik ook regelmatig poeder foundation. Ik heb vorig jaar een full coverage foundation gebruikt, maar dat vond ik niet mooi staan bij mij.

4. Wat is je favoriete high-end make-up merk?
Dat blijven toch Urban Decay en Benefit. En sinds kort ook Iconic London. Een Brits merk dat ik via Instagram ontdekt heb.

5. Welke make-up merken heb je altijd al willen proberen, maar nog nooit gekocht?
Anderhalf jaar geleden wilde ik graag eens van wat Morphe  
proberen. Inmiddels heb ik diverse producten van Morphe in mijn collectie zitten. En ik moet zeggen: ik ben fan! Ik was ook benieuwd naar Huda Beauty, maar op een of andere manier spreekt dat merk mij niet meer aan. Merken waar ik nu erg benieuwd naar ben zijn Doll Beauty, Ted Baker Beauty (helaas alleen te koop in de Britse Ted Baker winkels), Bobbi Brown en P.Louise Makeup Academy.

6. Wat is je favoriete drogisterij merk?
Catrice en essence blijven mijn favoriete drogisterij merken! Mooie kwalitatieve producten voor fijne prijzen.

7. Draag je wel eens nep wimpers?
Nee, ik vind dat echt wat meer voor feestjes en Instgram foto's. Bovendien lukt het mij nooit om ze aan te brengen.

8. Is er een make-up product die je altijd draagt voordat je het huis uit gaat?
Mascara, concealer, oogschaduw, lipstick en parfum. Als ik de tijd er voor heb, dan gebruik ik ook primer, foundation, bronzer, blush, wenkbrauw gel, setting spray.

9. Wat is je meest waardevolle make-up product?
Qua prijs is zijn dat Naked 3 en Naked Cherry van Urban Decay. Qua emotionele waarden zijn dat de lipstick van mijn oma en de nagellak van mijn moeder

10. Koop je vaak nieuwe make-up? En koop je dan veel in één keer of vaker losse items?
Ik kocht eerst maandelijks make up. Tegenwoordig koop ik minder vaak make up. Maar dat komt ook hoofdzakelijk door de lockdowns die we hebben gehad. Ik vind het namelijk leuker om make up in de winkel te kopen dan online. Tegenwoordig ben ik ook kritischer als ik iets koop.

11. Heb je een budget voor wat je uitgeeft aan make-up?
Nee en ook nooit gehad. Ik let er wel een beetje op dat ik niet elke maand een groot bedrag uitgeef aan make up.

12. Maak je gebruik van spaarpunten of wacht je op kortings-acties wanneer je make-up koopt?
Ik heb een klanten kaart van Kruidvat, ICI Paris en Douglas. 

13. Welk product koop je het vaakst?
Lipstick was mijn  antwoord anderhalf jaar geleden. Ik koop nog steeds veel lipsticks. Maar ook veel blush en oogschaduw paletten.

14. Is er een merk dat je absoluut niet wil gebruiken?
Ja, de producten van Jeffery Star spreken mij totaal niet aan. Ook koop ik nooit meer bij Kiko. Elke keer als ik er kwam, werd ik nooit echt goed geholpen.

15. Vermijd je bepaalde ingrediënten?
Nee, eigenlijk niet.

16. Heb je een favoriete plek om je make-up te kopen?
Ja! Dat is de NYX winkel in Rotterdam. Ik kom daar minstens één keer per maand. Ze hebben fijne producten en ik word er altijd heel goed geholpen. Iets dat ik belangrijk vind. Helaas sluiten de NYX winkels dit jaar. Online koop ik graag mijn make up bij Olcay Gulsen Beauty. Ze verkoopt prachtige producten en de service is erg goed.

17. Gebruik je het liefst steeds nieuwe huidverzorging of blijf je bij je routine?
Ik heb een gevoelige huid, dus ik blijf bij mijn huidige routine. Ik gebruik altijd alles van Nivea.

18. Wat is je favoriete bad- en douche merk?
Heel saai: Neutral. Dat is het enige merk waar ik tegen kan. Ik ben dol op Dove en het huismerk van de DM, maar na een paar keer gebruiken krijg ik erge jeuk van. Bij Neutral heb ik dat niet.

19. Als je de rest van je leven nog maar één merk mag gebruiken, welk merk zou dat dan zijn?
Dat is een moeilijke keuze tussen NYX Professional Makeup en Olcay Gulsen BeautyBeide hebben hele fijne producten voor goede prijzen. De kwaliteit is ook echt top. Ik heb er nooit een miskoop gedaan.

20. Welk merk is het beste qua verpakkingen?
Benefit heeft echt de tofste verpakkingen. Maar ik vind de vormgeving van Too Faced ook erg schattig. De vormgeving van Olcay Gulsen Beauty vind ik er stijlvol.

21. Welk beroemd persoon heeft de mooiste make-up?
Dat is makkelijk: Marilyn Monroe.

22. Zit je in bepaalde make-up groepen?
Ja, ik zit in een tweetal make up groepen op Facebook.

23. Noem 5 van je favoriete beauty guru’s
In september 2019 had ik geen favoriete beauty guru's. Nu heb ik een aantal Britse beauty lovers waar ik dol op ben: Tess Daly en Rachel Leary. Qua make up stijl zijn beide dames totaal anders dan ik, maar ik vind hun make up stijl erg mooi en het zijn twee toffe inspirerende dames.

24. Houd je van multifunctionele make-up?
In theorie klinkt dat altijd erg handig, maar in de praktijk vind ik het altijd een beetje tegen vallen.

25. Ben je onhandig in het aanbrengen van make-up?
Ik blijf mezelf nog steeds ontwikkelen op het gebied van make up. Al weet ik nu wat mijn stijl is en wat bij mij past.

26. Gebruik je een primer voor je oog make-up?
Ja, want dan blijft de oogschaduw beter zitten en zijn de kleuren feller. Ik gebruik ook altijd een primer onder mijn foundation en een lipprimer.

27. Hoeveel producten gebruik je voor je haar?
Ik gebruik alleen shampoo.

28. Breng je eerst foundation aan of eerst concealer?
Ik deed eerst altijd concealer en daarna foundation. Maar tijdens een make up masterclass heb ik geleerd dat je juist het beste andersom kan doen. Dus sindsdien is het eerst foundation en daarna concealer.

29. Zou je eens een visagie opleiding willen volgen?
Ik heb recentelijk diverse boeken over beauty van Bobbi Brown gekocht die ik erg leerzaam en inspirerend vind. Maar of ik echt een opleiding zal gaan volgen, dat denk ik niet.

30. Wat vind je zo leuk aan make-up?
Alles, het experimenteren, creatief bezig zijn, jezelf uitdrukken.

15 opmerkingen:

  1. Mijn eerste make-up was ook een lipstick van de HEMA.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve help wat een boel make -up voor je de deur uitgaat, dat zou ik je niet na doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een primer voor mijn oog make-up....dat zette me serieus aan het denken..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om te lezen en om te zien wat er in die jaren veranderd is. Ik heb mijn eerste make-up niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Volgens mij is elk meisje ooit begonnen met wat spulletjes van de HEMA. Ik kocht er vaak mijn nagellak, mij nog steeds trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke vragen! Ik heb ooit één keer nep wimpers gedragen toen ik ging trouwen en vond het heel mooi. Maar zal niet op een gewone dag nep wimpers opdoen. Voor een feestje vind ik heg wel echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn favoriete drogisterijmerk is denk ik toch dat van Etos. En dat is omdat ik hun letters zo leuk vind op de Etos lijn. Een beetje vintage.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik weet nog heel goed dat ik in de Cindy Lauper-tijd (yup, I was born in the seventies) met felroze oogschaduw van Miss Sporty verticale streepjes op de huid boven mijn ogen had gedaan en dat liet doorlopen op het ooglid. Toen dacht ik: Tof! (of was het meer 'gaaf' of 'onwijs gaaf'?). Nu denk ik: 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet nog heel goed dat ik in de Cindy Lauper-tijd (yup, I was born in the seventies) met felroze oogschaduw van Miss Sporty verticale streepjes op de huid boven mijn ogen had gedaan en dat liet doorlopen op het ooglid. Toen dacht ik: Tof! (of was het meer 'gaaf' of 'onwijs gaaf'?). Nu denk ik: 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk om je beter te leren kennen door de tag! Ik ben ook Nivea fan vanwege mijn gevoelige huis trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Grappig, je opmerking bij de laatste vraag dat je bij make up het jezelf uitdrukken zo leuk vindt. Zo had ik make up eigenlijk zelf nog nooit zo gezien, maar het klopt wel wat je zegt natuurlijk. Met make up druk je je, of je sterke punten, wel uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. 'Vroeger' ging ik nooit de deur uit zonder make-up.. mascara, eyeliner, oogschaduw, foundation. Tegenwoorden draag ik amper nog make-up, normaliter alleen een beetje mascara maar als ik ergens naartoe ga doe ik het met oogschaduw en eyeliner. Foundation gebruik ik eigenlijk niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke tag! Ben zelf juist enorm gek op de liquid lipsticks van Jeffree Star. De formule is fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk, deze tag! Mijn eerste make-up was van Yves-Rocher. In de jaren zeventig was dat nog een postorderbedrijf. Ik bestelde nagellakjes en mascara.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zelf heb ik echt niets met make-up dus het is leuk om te lezen wat anderen er wel leuk aan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Geshopt: Le Pliage tas van Longchamp

Al geruime tijd zat ik er aan te denken om de iconische Le Pliage tas van Longchamp aan te schaffen. Toen ik de tas bij een collega zag, was...