dinsdag 20 april 2021

Review: Louis Widmer Skin Appeal Starter Set

Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Al ruim een jaar draag ik op werk dag in dag uit een masker. Hierdoor heb
geregeld last van een onzuivere huid rondom mijn mond, neus en op mijn wangen. Deze vorm van acne heeft zelfs zijn eigen naam gekregen: maskne. Een samentrekken van het woord mask en acne. Helaas valt hier niet veel aan te doen, behalve om de drie uur jouw masker verwisselen en jouw huid goed verzorgen. Maar dan nog kan je wel eens maskne krijgen. Gelukkig is daar een oplossing voor: de Skin Appeal Starter Kit van het Zwitserse merk Louis Widmer. Benieuwd hoe mijn ervaringen met dit setje zijn? Lees dan vooral verder!

Louis Widmer
Wie al langer volgt, weet dat ik altijd erg geïnteresseerd ben in het verhaal achter het merk. Ik had het merk Louis Widmer wel eens voorbij zien komen op social media, maar ik had het merk zelf nog nooit gebruikt. Tijd voor wat onderzoek! 

Louis Widmer is in september 1960 in Zwitserland opgericht door Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer. Beide mannen waren gefascineerd door de huid, door zijn complexiteit en de vele elementaire functies er van. Louis Widmer staat garant voor doeltreffendheid en een optimale huidtolerantie. Maar tegelijkertijd gebruikt Louis Widmer ultramoderne methodes om hun producten te ontwikkelen. Tegenwoordig is het nog steeds een familie bedrijf.

Skin Appeal Starter Kit
Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Ongeveer 80% van de jongeren heeft te kampen met een min of meer uitgesproken onzuivere huid. Dit komt echter ook voor op elke leeftijd en is dus niet persé gebonden aan slechts de jonge huid van tieners. Ook door het dragen van mondmaskers ontstaat de zogeheten ‘maskne’. Een huid met puistjes of mee-eters kan zorgen voor flink wat onzekerheid. De Skin Appeal Lijn van Louis Widmer is een effectieve gezichtsverzorgingslijn, speciaal geschikt voor iedereen die ongeacht de leeftijd last heeft van een gemengde of vette huid met onzuiverheden. Nieuw is de compacte Starter Kit van deze lijn met daarin 3 perfect op elkaar afgestemde producten.

De producten van de Louis Widmer Skin Appeal lijn zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met dermatologen. Deze zorgvuldig geselecteerde formules maken korte metten met mee-eters en puistjes, zonder irritatie of een te sterke uitdroging van de huid. De Skin Appeal producten zijn ook volledig vrij van parfum, kleurstoffen of andere irriterende stoffen.

Eenvoudig, snel en effectief
De nieuwe Skin Appeal Starter Kit combineert drie eenvoudige, maar heel effectieve stappen, te weten: Reinigen, Zuiveren, Verzorgen & Kalmeren

Easy Come, Easy Go: weer zelfverzekerd in drie eenvoudige stappen!
Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Easy Come…Easy Go! Puistjes en mee-eters zijn er vaak opeens, maar ze kunnen dus ook weer eenvoudig weg met een juiste én vooral doelgerichte aanpak. De nieuwe Skin Appeal Starter Kit van Louis Widmer is uitermate geschikt om kennis te maken met deze effectieve lijn in de strijd tegen puistjes en mee-eters. De drie eenvoudige stappen reguleren de talgproductie en brengen de onzuivere en vette huid in slechts 4 tot 8 weken weer perfect in balans. Dit alles zonder het natuurlijke evenwicht van de huid te verstoren. Het zelfvertrouwen neemt steeds verder toe, omdat de onzuivere huid er gaandeweg het gebruik weer gaaf, fris en gezond uitziet.


Stap 1: Skin Appeal Lipo Sol Mousse voor een grondige reiniging (50 ml)

Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Het Louis Widmer Skin Appeal-ritueel begint met een grondige reiniging met de Lipo Sol Mousse. De alcoholvrije formule van dit frisse reinigende schuim verwijdert overtollig talg en reinigt de onzuivere huid diepgaand. De samenstelling bevat salicylzuur dat een verhoornde huid weer zacht, dunner en mooi gaaf maakt. Dit alles zonder de pH-waarde en de natuurlijke huidflora te verstoren. De toegevoegde panthenol en allantoïne verzorgen en kalmeren de onrustige huid. Deze mousse reguleert de talgafscheiding, houdt de toename van schadelijke bacteriën onder controle, voorkomt irritaties en gaat het ontstaan van nieuwe onzuiverheden tegen.

Stap 2: Skin Appeal Lipo Sol Tonic voor een extra zuivere huid (50 ml)
Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Na het reinigen met de Skin Appeal Lipo Sol Mousse wordt de huid extra gezuiverd met de Skin Appeal Lipo Sol Tonic. Deze verwijdert ook overtollig talg, helpt perfect tegen verstopte poriën en om de vorming van nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Het geeft de huid een heel aangenaam verfrist, diepgaand schoon en zuiver gevoel. Deze milde formule bevat ook kalmerende en verzachtende panthenol en allantoïne. De toegevoegde arginine helpt om zichtbare huidbeschadigingen (bijvoorbeeld door het knijpen aan puistjes of mee-eters) sneller te herstellen.

Stap 3: Verzorgen en kalmeren met Skin Appeal Sebo Fluid (10 ml)
Review Louis Widmer Skin Appeal Starter Set
Nadat de huid optimaal gereinigd én gezuiverd is, wordt als derde stap van dit effectieve ritueel voor de onzuivere huid de Skin Appeal Sebo Fluid aangebracht. Dit is een talgregulerende en hydraterende fluide (een soort dunne crème) die kan worden gebruikt voor zowel overdag als ‘s nachts. De werkstof Butyl avocadate helpt de talgproductie weer in balans te krijgen en vermindert ook de jeuk van een onrustige huid. De toegevoegde panthenol en allantoïne zorgen ervoor dat het vocht beter in de huid wordt vastgehouden, verzachten en beschermen de huid tegen irritaties. Een glimmende huid wordt dankzij de Skin Appeal Sebo Fluid mooi gematteerd. Dit komt door de toevoeging van dizetmeelfosfaat en saffloerolie. Deze werkzame stoffen hebben beide een matterende werking en zorgen er bovendien voor dat de huid aangenaam zacht aanvoelt en een mooie zijdeachtige teint krijgt.

Mijn ervaring
Zoals ik al eerder schreef, doordat ik op werk de hele dag een masker draag, heb ik geregeld last van maskne. Ik was daarom ook erg blij dat ik het Skin Appeal set van Louis Widmer mocht testen. De onzuiverheden zitten vooral rondom mijn mond, de rest van mijn huid is droog. Daarom heb ik de producten uit de Skin Appeal Starter Set alleen gebruikt op de huid waar ik maskne heb zitten.

Als eerste gebruik ik de Skin Appeal Lipo Sol Mousse. Deze mouse zorgt voor een grondige reiniging van mijn huid. Ik breng de mouse aan nadat ik mijn gezicht eerst nat heb gemaakt. Vervolgens masseer ik de Skin Appeal Lipo Sol Mousse in en spoel ik daarna mijn gezicht af met water. Daarna is het tijd voor stap 2: Skin Appeal Lipo Sol Tonic. Deze tonic zorgt voor een extra zuivere huid. Ik giet een beetje van de tonic op een wattenschuifje en maak zo mijn huid schoon. Wederom breng ik deze tonic aan op de gedeelten van mijn gezicht waar de maskne zit. En dan is het tijd voor stap 3: Skin Appeal Sebo Fluid. Deze stap verzorgt en kalmeert de huid.

Mijn huid is niet alleen droog, maar ook gevoelig. Ik vond het daarom ook best spannend om deze lijn te gaan gebruiken. Maar dat was nergens voor nodig! De producten voelen aangenaam aan op de huid. Ze veroorzaken geen irritaties, geen jeuk, geen branderig gevoel of roodheid. Sterker nog, na drie dagen de Skin Appeal Starter Kit te hebben gebruikt, werden mijn onzuiverheden al stukken minder zichtbaar! Na een weekje waren ze helemaal weg! Alle drie de producten zijn echt super makkelijk in gebruik en doen goed hun werk.

Als je een onzuivere huid hebt of last hebt van maskne dan raad ik je zeker aan om de Louis Widmer Skin Appeal Starter Set te gaan gebruiken. De producten doen wat ze beloven en voelen prettig aan op de huid.

Kleine disclaimer: elke huid reageert natuurlijk anders op huidverzorging. Dat heeft allemaal te maken met wat voor type huid je hebt en wat voor soort acne je hebt. Het kan daarom zijn dat het bij jou wat langer duurt eer dat je resultaat ziet.

Heb jij wel eens last van maskne?

Verkrijgbaarheid: De Louis Widmer Skin Appeal Starter Set en losse producten zijn onder meer te koop bij Etos, Da Drogist.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

17 opmerkingen:

 1. Een goede tip voor mijn tieners, waarbij de huid zich nu aan het ontwikkelen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen last van want ik hoef niet zo vaak een masker te dragen gelukkig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, maar ik werk vanuit huis dus hoef niet zo vaak een masker op. Wat fijn dat het zo goed werkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig hoef ik niet zo heel vaak een masker te dragen, dus het valt hier mee.. maar ik kan me heel goed voorstellen hoe het moet zijn als je het wel de hele dag moet dragen. Dan zijn zulke maskers erg handig lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik gebruik al meer dan 15 jaar louie widmer skin apeal!! heb het toen eens gekregen van mijn huidtherapeut en sinds dien niet meer naar wat anders overgestapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede tips.Ik heb er geen last van, maar het lijkt me moeilijk als je er mee moet dealen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze lijn ook en ben positief verrast!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed! Ik hoor regelmatig om mij heen dat mensen wat 'lacherig' doen over maskne. Maar je zal het maar hebben. Gelukkig hoef ik niet heel regelmatig een masker te dragen (omdat ik nagenoeg nergens kom. Vanzelfsprekend als ik in een ruimte of winkel ben waar het gewenst is doe ik dat standaard). Ik kan mij heel goed voorstellen dat het daadwerkelijk effect heeft op je huid. Wat fijn dat je dit mocht proberen. Louis Widmer is een heel fijn merk (ik ken ze van de zonverzorging).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed! Ik hoor regelmatig om mij heen dat mensen wat 'lacherig' doen over maskne. Maar je zal het maar hebben. Gelukkig hoef ik niet heel regelmatig een masker te dragen (omdat ik nagenoeg nergens kom. Vanzelfsprekend als ik in een ruimte of winkel ben waar het gewenst is doe ik dat standaard). Ik kan mij heel goed voorstellen dat het daadwerkelijk effect heeft op je huid. Wat fijn dat je dit mocht proberen. Louis Widmer is een heel fijn merk (ik ken ze van de zonverzorging).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat super dat het zo goed werkt. Het is idd wel een andere ervaring, de hele dag een masker op. Doet ongetwijfeld iets met je huid.

  Groet & fijne dag!
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoor het steeds meer om me heen moet ik zeggen, mensen die last hebben van hun huid door die mondkapjes de hele tijd. Goed dat dit beviel in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, wat fijn dat het zo goed werkt. Hier ook last van maskne in combinatie met zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja ik heb ook last van de mondkapjes! Kan niet wachten als dit voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja ik heb ook last van de mondkapjes! Kan niet wachten als dit voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaa de mondkapjes daar heb ik ook veel last van! Blij als die voorbij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt goed! Ik heb er zelf geen last van, maar ken wel een paar pubers die dit kunnen gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat je huid binnen een week zo opknapt. Mijn huid is ook echt een drama als ik veel die mondkapjes draag!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: essence trend edition mini

Klein, schattig en super praktisch: de nieuwe essentials van de essence Trend Edition MINI passen zeker weten in iedere handtas – dus vanaf ...