maandag 30 november 2020

Product in de spotlight: Lipgloss

geschiedenis van lipgloss
Als tiener op de middelbare school droeg ik het dagelijks: lipgloss. Naar mate ik ouder werd, ging ik het steeds minder dragen. Ik koos toen steeds vaker voor een lipstick. De reden? Lipgloss was toen der tijd onwijs plakkerig. Het leek soms net lijm! En als ik een keer mijn haar los had en het waaide een beetje, zat mijn hele haar én gezicht onder de lipgloss. Ik zou nog net niet zeggen dat ik een trauma heb opgelopen. Ondertussen zijn we jaren verder en is er veel verandert in lipgloss land. Of niet? Let's find out.

Vaak begint de geschiedenis van een make up product in de oudheid, bij de Egyptenaren. Maar dat geldt niet voor lipgloss! Het begint in 1928 met een man die veel heeft betekend voor de beauty wereld: Max Factor. Hij ontwikkelde de lipgloss voor de filmwereld zodat de actrices shinny  en glossy lippen kregen. Veel vrouwen vonden dit prachtig en wilde dit ook. Vanaf 1932 kon dat ook. Toen lanceerde Max Facator de eerste commerciële lipgloss: X-Rated. Deze lipgloss was tot 2003 te koop. Al heette het toen nog geen lipgloss, het werd toen der tijd lip pomade genoemd. In 1973 is er een nieuwe ontwikkeling: lipgloss met een smaakje. Deze innovatie komt uit de kokker van Bonne Bell. Haar naam zegt waarschijnlijk weinig, maar het merk dat ze ontwikkeld heeft des te meer: Lip Smacker

Lipgloss geeft de lippen een glans en een subtiele kleur. Door de glans lijken de lippen optisch groter. Al zijn er tegenwoordig veel plumping lipglossen te koop. Hierin zitten ingrediënten die er voor zorgen dat je lippen gaan tintelen (dit stimuleert de bloedsomloop in de lippen) waardoor jouw lippen voller lijken. Een merk die als een van de eerste met dit type lipgloss kwam was Too Faced met de Lip Injection Plumping Gloss in de jaren '00. Sinds dien heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. Een van de nieuwste plumping lipglossen komt van het Britse merk Iconic London: Lip Plumping Gloss. Een andere hele prettig ontwikkeling: lipgloss is nog steeds shinny en glossy, maar niet meer zo sticky als in mijn tienerjaren!

Het leuke van lipgloss is, is dat je het zo op jouw lippen kan dragen. Maar ook over een lipstick. En de afwerking van lipgloss is net zo veelzijdig als lipstick: mat, glitters en metalic. 

geschiedenis van lipgloss
Zoals ik al eerder schreef, ik heb een klein beetje een trauma overgehouden aan lipgloss. Vorig jaar kreeg ik in een pr pakket deze lipgloss van Catrice. Ik was wat huiverig, maar het was een prettige her-kennismaking met lipgloss. Sindsdien heb ik meer soorten lipgloss aan mijn collectie toe kunnen voegen. Waaronder de Butter Gloss van NYX Professional MakeUp en de eerder genoemde Lip Plumping Gloss van Iconic London. Over beide lipglossen komt er nog een review online. Natuurlijk heb ik ook een favoriete lipgloss. En dat is de Serious Shine Lip Balm + Gloss van Olcay Gulsen Beauty. Ik heb er inmiddels vier van. Waarvan de kleur Vintage Rose de eerste was. Maar dit zijn niet de enige lipglossen die ik heb. Zo heb ik ook van NYX Professional Makeup drie kleuren uit de Candy Slick lijn. Verder heb nog een aantal lipglossen met glitters in mijn collectie. Twee daarvan zijn van Pixi. Deze hebben niet alleen glitters, maar ook nog eens een lekker geurtje! Een andere glitter lipgloss die ik heb is van Lime Crime: Diamond Crushers. Tot slot heb ik ook nog een glitter lipgloss van essence. Als ik zo kijk naar mijn collectie lipgloss, moet ik bekennen dat ik er aardig wat heb. Maar liefst 14 stuks in totaal. Dat vind ik behoorlijk wat voor iemand die dol is op lipstick! 


Wat is jouw favoriete lipgloss of ben je toch, net als ik, een echte lipstick junkie?

10 opmerkingen:

  1. Ik gebruik eigenlijk nooit lipgloss, ben meer van de lippenstift. Alhoewel ik dit ook niet heel vaak doe. Ben niet zo handig meer met make-up.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo herkenbaar die plakkerige lipgloss van vroeger. Daarom ben ik nooit meer gaan gebruiken. Toch maar eens gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lipgloss, ik heb in elke handtas of toilettas of burolade wel ergens een lipgross liggen. Kan niet zonder!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk ! ik ben dol op stukjes geschiedenis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb meestal wel een lipgloss in mijn tas zitten, gewoon omdat ik geen fan ben van lippenstift maar een beetje gloss wel fijn vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik nooit meer lipgloss ik vind het zo vies plakken. Vroeger gebruikte ik het wel omdat iedereen het deed.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb altijd wel een lipgloss in de tas. Mijn favoriete merk is Yves saint laurent
    Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik geen lipgloss maar altijd lipstick
    Dat vind il fijner in gebruik

    BeantwoordenVerwijderen
  9. yep je haar die in je lipgloss blijft kleven, ik ken er alles van. Ik vind een lipgloss best gezellig om te dragen nu. Als je dit eenmaal gewoon bent kan sommige lipstick nogal droog aanvoelen. Allemaal een beetje een kwestie van gewoonte denk ik dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha! Ja ik heb ook altijd een haat liefde verhouding met lipgloss gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...