woensdag 21 oktober 2020

Review: Olcay Gulsen Beauty kwasten set

Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
Als beauty liefhebber kan je nooit genoeg kwasten hebben vind ik. Maar dan moeten het wel goede kwasten zijn. Ik ben namelijk erg kritisch als het gaat om kwasten (overigens hoeven goede kwasten niet duur te zijn). Ze moeten prettig in de hand liggen en niet geheel onbelangrijk: de haren moet niet te hard zijn, maar ook zeker niet te zacht. En ik kan jullie vertellen: de kwasten van Olcay Gulsen Beauty voldoen aan al mijn eisen. Plus ze zien er nog eens heel chic uit. Benieuwd welke kwasten er allemaal in het set zitten? Dat ga ik jullie nu laten zien!


Olcay Gulsen Beauty kwasten set
Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
De set kwasten bestaat uit 8 kwasten in een mooie leren koker. De koker is crèmekleurig. Op de deksel (die je vast maakt met twee gouden drukknoopjes aan de zijkant) staat het logo van Olcay Gulsen Beauty: een goudkleurige wax seal met de letters OGB er in. Op koker zelf staat in gouden letters Olcay Gulsen Beauty gestanst. 
 
In de koker zitten 8 kwasten waarmee je alle kwasten in huis hebt om een complete look te maken.  De handsvaten van de kwasten zijn hout met metaal (daar zitten de haren vast). De haren van de kwasten zijn erg zacht en van synthetisch materiaal. Waardoor deze kwasten dus cruelty free zijn. Ook zijn de kwasten vegan vriendelijk (ik durf alleen niet te zeggen of de koker gemaakt is van echt leer of niet). Op de handsvaten staat het OGB logo en de naam Olcay Gulsen. De kwasten zijn niet erg zwaar en liggen prettig in de hand. Hier moest ik overigens even aan wenen. De kwasten die ik normaal gebruik, zijn liggen wat zwaarder in de hand.

Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
Zoals eerder is gezegd, zitten er 8 kwasten in de set waarmee je een complete look kunt maken. Ook zit er in de koker een boekje met wat meer informatie over de kwasten en hoe je de kwasten schoon moet maken. Iets dat erg belangrijk is! Zelf maak ik na elk gebruik mijn kwasten schoon met een speciale kwasten reiniger op alcohol basis. En om de drie weken was ik mijn kwasten met baby shampoo. Maar welke kwasten zitten er in de set? Ik zal de namen en nummers vanuit het boekje overnemen en er bij vertellen waar je de desbetreffende kwast voor kunt gebruiken.

Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
  • Flame powder: deze kwast kan je gebruiken om je foundation af te poederen. Maar je kan deze grote fluffy kwast ook gebruiken om bronzer of poeder foundation aan te brengen.
  • Contour powder: foundation, bb cream of cc cream kan je perfect met deze kwast aanbrengen. Doordat de haren van deze kwast vrij dicht op elkaar staan, is dit de perfecte kwast om vloeibare producten aan te brengen.
  • Flame loose powder: de perfecte kwast om blush en/of highlighter mee aan te brengen.

Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
  • Blending: met deze kwast blend je de oogschaduw tinten mooi in elkaar over.
  • Eyeshadow: dit is de kwast die je gebruikt om de oogschaduw aan te brengen op het bewegende ooglid.
  • Sharp blending: deze kwast kan je gebruiken om de highlighter bij jouw ogen aan te brengen.

    Review Olcay Gulsen Beauty kwasten set
  • Eyebrow: deze kwast is multifunctioneel. Je kunt de kwast gebruiken om wenkbrauw poeder aan te brengen, maar je kunt hem ook gebruiken om oogschaduw onder jouw ogen aan te brengen of oogschaduw als eyeliner.
  • Eyelash: dit is ook weer een multifunctionele tool. Je kunt deze spoolie gebruiken om jouw wenkbrauwen in model te kammen. Maar je kunt hem ook gebruiken om jouw wimpers te scheiden nadat je mascara hebt aangebracht.

Deze set kwasten zijn niet de enige die Olcay Gulsen Beauty in haar collectie heeft zitten. Ze heeft ook een handige 3-in-1 kwast

Mijn mening
Ik ben erg blij dat ik de kwasten set van Olcay Gulsen Beauty heb. De kwasten zien er niet alleen erg mooi en fancy uit door de kleuren en vormgeving, ze liggen ook prettig in de hand. En niet geheel onbelangrijk: de syntonische haren voelen heerlijk zacht, maar toch stevig aan. Wat ik ook erg prettig vind, is dat je met deze set alle soorten kwasten in huis hebt om een complete look te maken. En dankzij de mooie koker waarin de kwasten zitten, kan je de kwasten makkelijk mee nemen.

Verkrijgbaarheid: de Olcay Gulsen Beauty kwasten set in koker is te koop voor €39,95 op de website van Olcay Gulsen zelf.

33 opmerkingen:

  1. Wat grappig dat Olcay nu dit doet, maar past wel bij haar mode/ zakenbrouw achtergrond. Goede make-up kwasten zijn zo nodig, ik vind ze erg mooi er uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze is nu ruim een jaar bezig met dit beauty merk en elke paar maanden komen er weer nieuwe producten bij

      Verwijderen
  2. Wat een mooie koker, straalt echt luxe uit! Ze lijken mij ook heel fijn in gebruik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kwasten zien er mooi uit. Ik heb een kwast, voor als er make up op mijn wangen moet. Die is precies goed. Niet te hard en niet te zacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie set. Ik gebruik er altijd maar twee. Voor foundation en bronzer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik er echt veel: 3 voor oogschaduw, 1 voor concealer, 1 voor foundation, 1 voor bronzer, 1 voor blush, 1 voor setting poeder

      Verwijderen
  5. bij die dikke kwasten moet ik aan de scheerkwast van mijn vader denken. En hoe hij mij soms een "baard" van scheerschuim gaf

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die kwasten ken ik! Mijn papa gebruikt dit ook altijd

      Verwijderen
  6. Leuke set! Ik ga akkoord dat kwasten zeer belangrijk zijn. Heb zelf ook een set gekocht tijdens mijn make-up opleiding en een goede kwast maakt je look net iets beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas vergeten veel mensen dat een goede look met goede kwasten begint

      Verwijderen
  7. tijdens mijn grimeerlessen heb ik altijd geleerd dat je alleen maar echt haar mag gebruiken. Dus nu ben ik even in verwarring

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kwasten van echte haren zijn inderdaad beter. Veel beauty lovers willen tegenwoordig cruelty free producten

      Verwijderen
  8. Zien er heel goed uit! Ik ruik altijd aan leer en dan weet je vaak wel of het echt of nep is... Het voelt ook anders aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi complete set. Fijn dat ze niet alleen maar mooi zijn maar ook gewoon fijn in gebruik zijn en hun werk goed doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er heel mooi en chique uit. Vind dat de prijs ook heel goed meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik weet sinds korte tijd dat ze in de make up zit, en de kwasten set ziet er ook top uit

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk dat je deze hebt! Ik vind t een mooie lijn

    BeantwoordenVerwijderen
  13. handig dat je meteen een complete set hebt. leuk ook om kado te doen met die verpakking

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind vooral de look echt mooi en chique ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens. Haar hele collectie straalt dat uit

      Verwijderen
    2. Het ziet er wel gaaf uit, maar ik gebruik helaas geen kwasten. Misschien wel een leuke cadeautip!

      Verwijderen
  15. Ja he?! Als je maar een paar kwasten gebruikt, dan is zo'n set vaak overbodig

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie kwasten ze zien er echt heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie set. Ik kan me voorstellen dat dit handig is als je het veel gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het past wel bij Olcy ja! Weinig bekende Nederlanders die een eigen lijn hebben hierin. Ze zien er proffesioneel uit en ik denk dat zij hiermee echt een kans van slagen heeft!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...