woensdag 9 oktober 2019

Review: Lush 7 to 3 reiniger

Lush 7 to 3 reinigerEen tijdje geleden heb ik de 7 to 3 reiniger van Lush gekregen. Deze pad zou je make up makkelijk van je gezicht af moeten halen én het is vriendelijk voor het milieu. Als ik dit soort dingen hoor, ben ik toch wat sceptisch. Maar met een gezicht vol make up en een open mind ging ik dit product testen.


Lush 7 to 3 reiniger
De Lush 7 to 3 reiniger lijkt op qua uiterlijk een beetje op een wattenschijfje.  Maar daar houdt de vergelijking dan ook op. De structuur is lastig te omschrijven. Het deed mij een beetje denken aan een ouderwetse zeem. Ik wist niet goed hoe ik de Lush 7 to 3 reiniger moest gebruiken, maar gelukkig wist Google het wel!

Nog wat interessante informatie over deze pad. Volgens de website van Lus is de 7 to 3 reiniger een handig én biologisch afbreekbaar alternatief voor reinigingsdoekjes en wattenschijfjes. Het zou binnen een handomdraai je gezicht schoon maken dankzij carrageenzeewier-extract, gemalen cannellinibonen,frisse duifjesorchidee-infusie en ylang ylang. Ik ben benieuwd!

Hoe te gebruiken
Je moet je gezicht eerst nat maken en één kant van de Lush 7 to 3 reiniger. Met die natte kant veeg je over je natte gezicht. Hierdoor ontstaat er een schuimlaagje op je gezicht. Dit is de reinigende crème die in de pad zit. Als je klaar bent, dan moet je jouw gezicht afspoelen met lauw/warm water en kan je jouw huid verder verzorgen met de producten die je anders ook gebruikt. Na gebruik moet je de pad schoon wrijven onder een warme kraan en dan laten drogen in een zeepbakje. De Lush 7 to 3 reiniger kan je drie tot vijf keer gebruiken. Dit moet je wel binnen een week doen. Daarna kan je de pad in de bio- of compostbak doen waar het afgebroken wordt.

Mijn ervaring
Ik heb de pad gebruikt zoals op de website beschreven staat. Zou gauw de natte pad in aanraking komt met mijn natte huid ontstaat er een dunne schuim laag die makkelijk af te spoelen is. De huid van mijn gezicht voelt na gebruik aangenaam aan. Mijn huid voelt heerlijk zacht aan. De eerste keer dat ik deze gebruikte had ik poeder foundation op. De Lush 7 to 3 reiniger heeft niet alles er helemaal afgekregen. Die gebeurde de keer erna ook toen ik mijn poeder foundation droeg. De dag erna droeg ik gewone vloeibare foundation. Die ging er wel goed af. Toen ik de pad voor de vierde keer wilde gebruiken kwam er geen schuim meer van af en moest ik hem weg gooien.

Mijn mening
Ja, de Lush 7 to 3 reiniger doet zijn werk goed wanneer je een vloeibare foundation gedragen hebt. Mijn huid voelt na gebruik heerlijk zacht aan. Toch zou ik de Lush 7 to 3 reiniger niet aanraden. Voornamelijk vanwege de hoge prijs. Een pad kost € 3,50 en gaat in het meest gunstige geval vijf keer mee. Best prijzig als je het mij vraagt.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik bij mijn huidige reinigingsroutine blijf, want dit is inderdaad vrij duur.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...