maandag 20 mei 2019

Kwasten

NYX Professional Makeup kwastenToen ik net begon met make up verbaasde ik me altijd over de hoeveelheid kwasten die ik bij andere beuatylovers zag. Waarom zo veel?! Vroeg ik me vaak af. Je hebt toch maar één kwast nodig voor oogschaduw, eentje voor foundation en een voor poeders?  Nu ik  me steeds meer verdiep in de wondere wereld van make up, merk ik dat je toch wat meer kwasten 'nodig' hebt. In dit artikel wil ik jullie mijn kwasten collectie laten zien. De kwasten uit mijn collectie komen voor het merendeel van NYX.  Maar ik heb ook kwasten van de Primark, essence en Catrice. Laat ik beginnen met mijn oogschaduw kwasten.


Oogschaduwkwasten
NYX Professional Makeup kwastenDe bovenste drie zijn van de Primark. Kwast 250 is voor het blenden van eyeliner en om de oogschaduw op het ooglid aan te brengen.  Kwast 251 gebruik ik om te blenden en om oogschaduw op het wenkbrauw bot aan te brengen. Kwast 252 is om oogschaduw aan te brengen op het ooglid en de ooghoeken. Verder heb ik drie kwasten van NYX. De bovenste is kwast nummer 32 en is mijn blending kwast.  De tweede kwast is nummer 33 en gebruik ik om oogschaduw op het bewegend ooglid aan te brengen.  De derde kwast is nummer 34 en gebruik ik om oogschaduw in de buitenste ooghoek aan te brengen en bij mijn onderste wimperrand.
De kwasten van NYX gebruik ik het meeste,omdat ik die haren het fijnste vind.  plus de vorm van het handvat vind ik prettiger. Op naar de foundation kwasten!

Foundation kwasten
NYX Professional Makeup kwasten
De bovenste kwast is nummer 8 en is van NYX. Deze gebruik ik om vloeibare foundation aan te brengen. De middelste kwast ook voor foundation en was tijdelijk te koop bij Søstrene Grene. Deze kwast gebruik ik niet vaak, omdat de haren nogal hard en stug zijn. De haren van de NYX kwast zijn stevig maar toch ook zacht.  De onderste kwast is mijn concealer kwast (nummer 16) van NYX.  Tot slot de kwasten die ik gebruik om verschillende poeders aan te brengen. 

Diverse gezichtskwasten
NYX Professional Makeup kwasten
Mijn poeder kwasten zijn van drie merken: NYX,  essence en Catrice.  De grote kwast bovenaan is kwast 21 van NYX en is om bronzer aan te brengen.  Er onder ligt kwast 5 van NYX die voor blush is. Vervolgens ligt er kwast 24 die ik gebruik om de poeders van 3 steps to sculp aan te brengen.  De witte kwast is uit de december 2018 lijn van essence en gebruik ik om highlighter mee aan te brengen.  De driehoekige kwast is van Catrice en is om allerlei poeders aan te brengen. Deze heb ik nog niet veel gebruikt.  Tot slot de kleine fluffy kwast is van Catrice en gebruik ik om poeder foundation aan te brengen. 

Mijn favoriete kwasten
Ik ben groot fan van de kwasten van NYX. De kwaliteit is goed, de haren zijn zacht en zijn gemaakt van synthetische vezels.  Ze zijn  niet heel goedkoop, maar zeker de prijs waard. Na gebruik en na het schoon maken, blijven alle haren in vorm en op zijn plek. De kwasten van essence en  Catrice hebben ook synthetische haren en vind ik ook fijn. De haren zijn zacht en blijven ook redelijk goed in vorm na gebruik en na het schoon maken. De Primark kwasten zijn ook zacht, maar de haren gaan snel wijduit staan na gebruik en schoon maken. 

Mijn kwasten bewaar ik staand in een pennenbakje van de Ikea. Al mijn kwasten hebben een beschermhoesje of netje er om. Dit om er voor te zorgen dat de kwasten netjes hun vorm behouden. Het is ook belangrijk om regelmatig jouw kwasten schoon te maken.  Hier kan je een artikel vinden waarin ik vertel hoe ik mijn kwasten schoon maak.

Wat is jouw favoriete merk van kwasten?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb kwasten van allerlei merken, van essence, Catrice tot The Body Shop. Ik heb wel gemerkt dat een goede kwast het halve werk is, eigenlijk net zoals bij schilderen met olieverf. Het werkt gewoon fijner en preciezer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook zo. Ik merk heel erg dat ik de goedkope oogschaduw kwasten van de Primark eigenlijl nooit gebruik omdat ze niet zo mooi en precies werken als die van NYX

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuster: basic look

Op sommige dagen heb ik geen zin om uitgebreid mijn make up te doen met foundation en allerlei poeders. Dan kies ik meestal voor een simpel...