vrijdag 15 maart 2019

Kwasten schoon maken

Het is niet het meest leuke klusje,  maar oh zo noodzakelijk: kwasten schoon maken. Het kan veel tijd kosten en het kan wat rommelig worden. Maar het is zo belangrijk om dit toch met enige regelmaat te doen. Want de kwasten kunnen aardig vies worden. Ik was echt verbaast hoeveel vuil van mijn kwasten kwamen, ook van de kwasten die ik af en toe gebruik. Moet je nagaan dat je niet alleen mooie producten op je huid aanbrengt, maar ook de bacteriën en andere vervelende viezigheid. Dat kan nooit goed zijn voor je huid!  In dit artikel deel ik de methoden die ik gebruik om mijn kwasten schoon te maken. 


Hoe vaak je kwasten schoon moet maken is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de kwasten gebruikt. Ik maak me niet dagelijks op, dus ik maak mijn kwasten minder vaak schoon. Oogschaduw is iets wat ik toch wel een à twee keer per week draag. Foundation en verschillende gezicht poeders gebruik ik minder vaak. Hooguit een keer per week. Of soms weken niet. Elke week op zondag krijgen mijn kwasten een kleine schoonmaak beurt. Dat spray ik met een speciale brush cleaner en ga dan voorzichtig met de kwasten over een speciaal schoteltje met nopjes.  Hierdoor worden je kwasten aardig schoon. Daarna leg ik ze liggend op een handdoek te drogen.  Dit doe ik voor al mijn kwasten. Ook de kwasten die ik die week niet gebruikt hebt. De spray die ik gebruik is van NYX en het schoteltje is van Essence.

Wanneer ik een felle of donkere kleur oogschaduw heb gebruikt, maak ik mijn kwast direct schoon met een speciale spons. Het fijne van deze spons is, is dat je kwasten gelijk schoon zijn en ze hoeven niet te drogen. Dus je kan de kwasten gelijk weer gaan gebruiken. De spons zit sinds kort in het sortiment van Catrice. Mijn verwachtingen waren niet hoog, maar toen ik de spons een keer gebruikt had, was ik om! Deze vind manier vind ik ook ideaal als je vakantie bent. De doosje neemt niet veel ruimte in en je maakt je kwasten snel schoon. Natuurlijk zijn ze niet zo schoon als met de spray, maar het is een snel en simpel alternatief.Een keer per maand gaan mijn kwasten in bad. Ik was ze dan allemaal met lauwwarm water en babyshampoo. Daarna even afspoelen en weer liggend laten drogen.
Hoe vaak maak jij jouw kwasten schoon?


2 opmerkingen:

  1. Ik doe het inderdaad ook altijd met baby shampoo meestal Zwitsal dan ruiken ze daarna ook super lekker.:)
    X Robin

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Doll Beauty Doll Lips She's Well Red Lipstick

Rode lipstick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik bij Boots zag dat Doll Beauty ook rode lipsticks verkoopt, moest ik er natuurlijk...