maandag 7 oktober 2024

Review: Gentle Skincare Routine

Review Gentle Skincare Routine

In augustus ontving ik voor mijn vader een mooi pakket met alle producten van de Gentle lijn, de skincare lijn voor mannen ontwikkeld door Olcay Gulsen Beauty. Hij heeft alle producten nu geruime tijd gebruikt. Hoogtijd voor een review! De Gentle skincare lijn bestaat uit twee delen: het skincare gedeelte en een hybride gedeelte. In deze review lees je alles over het skincare gedeelte.


Gentle Skincare Routine

Review Gentle Skincare Routine

De Skincare Routine bestaat drie essentiële producten voor een basis skincare routine: Gentle N°0 Face Wash, Gentle N°1 Essential Serum en Gentle N°2 Daycream. Met deze drie producten heeft de man in jouw leven alles in huis om zijn huid goed te verzorgen.




GENTLE FACE WASH | STEP 0

De eerste stap in elke huidverzorgingsroutine is het reinigen van het gezicht:

De Gentle N°0 Face Wash is de perfecte eerste stap in iedere huidverzorgingsroutine. Deze milde maar effectieve cleanser reinigt de huid van vuil en onzuiverheden, terwijl het zorgt voor een gehydrateerd gezicht. Hero-ingrediënt glycerine versterkt de vochtbarrière van de huid en maakt de huid glad en soepel. Gebruik de lichtgewicht, schuimende gel 's ochtends en 's avonds voor een frisse, gekalmeerde huid. 

Review Gentle Skincare Routine

De Face Wash is een doorzichtige gel waarvan je maar een klein beetje nodig hebt. Nadat je jouw huid wat vochtig hebt gemaakt, masseer je de gel in en spoel je deze weer af met lauw water. De gel textuur voelt aangenaam aan op de huid. Mijn vader geeft aan dat zijn huid heerlijk glad aanvoelt nadat hij de Face Wash heeft gebruikt. Hij gebruikt de Face Wash 2 x per dag: in de ochtend als voorbreiding op stap 1 en 2 en om alle viezigheid die zich in de loop van de nacht op het gezicht heeft opgebouwd (zoals talg en zweet) van zijn gezicht te wassen. En in de avond om stap 3 en stap 4 van zijn gezicht te halen. Mijn vader zegt dat deze stapecht het favoriete product uit de Gentle Skincare Routine is!



GENTLE ESSENTIAL SERUM | STEP 1

Na stap 0, is het tijd voor stap 1. En dat is het Essential Serum:

Het Gentle N°1 Essential Serum is het eerste product in het Gentle stappenplan na de reiniging. Geformuleerd met 10% niacinamide is het absoluut onmisbaar in iedere huidverzorgingsroutine en geschikt voor ieder huidtype. Naast de verzachtende en kalmerende eigenschappen vermindert het oneffenheden, de zichtbaarheid van poriën en een doffe teint en egaliseert het de huid. Samen met sodium hyaluronate, glycerine en een probiotica complex hydrateert het serum de huid en draagt het bij aan een gezond microbioom.

Review Gentle Skincare Routine
Nadat je jouw gezicht gereinigd heb, breng je een paar druppels van het serum aan. Deze masseer je in en geef je huid een paar minuten de tijd om in te trekken.
Nadat mijn vader het serum heeft aangebracht, ervaart hij een tintelen gevoel in zijn gezicht, die vrij snel wegtrekt. Het serum is heel vloeibaar, bijna waterachtig. Hierdoor is het serum gemakkelijk aan te brengen en trekt het snel in. Dankzij het pipetje is gemakkelijk om het serum te doseren.



GENTLE DAYCREAM | STEP 2

Nadat het serum is ingetrokken, is het tijd om de Day Cream aan te brengen:

Review Gentle Skincare Routine
De Gentle Day Cream is na de reiniging de tweede stap van de skincare routine. Deze dagcrème hydrateert je huid tot maar liefst 24 uur lang en bevat een cocktail van krachtige ingrediënten voor een gezonde huid.Deze Gentle Day Cream is na de reiniging de tweede stap van de skincare routine. Deze dagcrème hydrateert je huid tot maar liefst 24 uur lang en bevat een cocktail van krachtige ingrediënten voor een gezonde huid. Vitamine A, vitamine C, niacinamide en polypeptiden zorgen ervoor dat de huidteint wordt geëgaliseerd en de collageenproductie wordt gestimuleerd, terwijl fijne lijntjes, hyperpigmentatie en vrije radicalen worden bestreden. De crème trekt snel in de huid zonder een plakkerig residu achter te laten.

De gladde textuur van de daycream zorgt er voor dat je de crème gemakkelijk uit kan smeren over het gezicht. De crème trekt snel in en mijn vader ervaart een hydraterend gevoel in zijn huid.


Mijn vaders ervaring

Mijn vader, die een gecombineerde huid heeft, vond het geweldig om de producten van de Gentle skincare lijn te testen. Voordat hij deze prachtige producten ging gebruiken had hij rode, vurige plekken op zijn gezicht. Vooral op zijn wangen en neus. Na een maand trouw dagelijkse alle stappen te gebruiken, zijn de vurige plekken stukken minder geworden. De roodheid is er nog wel, maar veel minder fel en op vallend. Voordat mijn vader Gentle gebruikte, maakte hij zijn gezicht schoon met water en zeep. Binnen een minuutje was hij klaar met zijn skincare, maar nu is hij wat langer bezig. Zo'n 10 minuten is hij bezig met alle 5 de stappen (over stap 3 en 4 komt later deze week een artikel online) en na elke stap wast hij zijn handen om het vorige product van zijn handen te halen.


Verkrijgbaarheid

Alle bovenstaande producten zijn online te koop op de website van Olcay Gulsen. De producten zijn los te koop of in bundels:
Gentle N°0 Face Wash €23
Gentle N°1 Essential Serum €23
Gentle N°2 Daycream €49
Skincare Routine Bundle, €67,87
Full Routine Bundle, €122,47


Als je via deze link wat besteld, dan krijg je maar liefst €5 korting op jouw eerste bestelling.

* Disclaimer: dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb van een merk/bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet*

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat je vader ook echt verschil merkt/ziet van zijn huid. Mijn man gebruikt gelukkig ook meer dan alleen een washandje met water.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader verjaart binnenkort en hier zou hij ook wel blij mee zijn denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goeie producten uit voor mannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet eruit als fijne producten voor mannen. Al gebruikt mijn man helemaal niks.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: Alka

Een paar dagen geleden bracht de postbode mij een prachtig pakket van het Nederlandse merk Alka . Ik heb al meerdere producten geprobeerd en...