vrijdag 12 mei 2023

Review: Charlotte Tilbury First Dance Lipstick

Review Charlotte Tilbury First Dance Lipstick
Charlotte Tilbury heeft echt super fijne en goede lipsticks. Het mag denk ik geen verassing zijn dat, toen ik afgelopen zomer in London was, bij de Charlotte Tilbury winkel in Covent Garden een nieuwe lipstick kocht. Benieuwd voor welke kleur ik ben gegaan? Dat lees je in deze review!

Charlotte Tilbury heeft zo veel lipstick kleuren, dat ik gewoon niet wist elke kleur ik wilde. Gelukkig was er een lieftallige MUA die me kon helpen. Ze wilde weten welke Charlotte Tilbury lipsticks ik al heb (Secret Selema en Pillow Talk) en wat voor kleuren ik graag draag (rood, berry, oude roze). Op basis van deze informatie en mijn look van die dag, raadde ze mij de lipstick First Dance aan uit de Look of Love collectie. En ik moet zeggen: het is een perfecte Tessa tint!


Charlotte Tilbury First Dance Lipstick

First Dance komt uit de Look of Love collectie en is een matte lipstick die bij elke huidtint mooi staat. Charlotte Tilbury zegt het volgende over de lipstick:

A blushed berry-rose lipstick for a pretty rose-petal pout Glamorous and seductive, First Dance is a love-blushed berry-rose hue that’s perfect to dial up your lip look from dawn to dusk!

Review Charlotte Tilbury First Dance Lipstick
Ik denk dat de First Dance lipstick toch wel de mooiste verpakking is die Charlotte Tilbury heeft ontworpen! Het doosje is licht roze van boven en veranderd in donder rood. Daarbij staat er allemaal mooie roze en gouden rozen en hartjes. En dat is alleen nog maar de buitenverpakking! De lipstick huls zelf is ook prachtig: de typische roze-gouden huls met allerlei klein glittertjes. Op zowel de deksel als de huls zelf staat het CT logo. Maar dan zijn we er nog niet. Op de lipstick zelf staan allemaal hartjes met vleugels erin gegraveerd. Echt zo schattig.


Review Charlotte Tilbury First Dance Lipstick
De kwaliteit en pigmentatie is zoals ik van Charlotte Tilbury gewent ben: erg goed. Wat opvallend is aan Charlotte Tilbury lipsticks, is de vorm van de lipstick zelf. Waar de meeste een lipsticks een halfronde vorm hebben, zijnde lipsticks van Charlotte Tilbury hoekerig. Door deze bijzonder vorm zou het makkelijkere zijn om de lipstick precies aan te brengen. En ik moet zeggen: dat klopt helemaal! De lipstick brengt gemakkelijk aan en heeft een perfecte dekking. En dan de pigmentatie: die is echt super goed! Hetzelfde geldt voor de houdbaarheid. Een kopje thee met wat lekkers overleefd deze Charlotte Tilbury lipstick met gemak. Ook de lunch overleefd deze lipstick. Al is de lipstick in het midden van de lippen wat vervaagd.


Review Charlotte Tilbury First Dance Lipstick
Wat is altijd fijn vind aan de lipsticks van Charlotte Tilbury is, is dat ze refill mogelijkheden hebben. Dit is niet alleen fijn voor het milieu en voor jouw portemonnee.

Wat vind jij van deze lipstick?



Verkrijgbaarheid

De First Dance lipstick van Charlotte Tilbury kost €36 en is te koop bij de Charlotte Tilbury winkels in London, maar ook via haar website.

5 opmerkingen:

  1. Ik ben een enorme fan van Charlotte Tilbury lipsticks, en de kleur First Dance lijkt een perfecte aanvulling op mijn collectie. Het feit dat het bij elke huidtint mooi staat, is echt een pluspunt. Bedankt voor het delen van deze review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige verpakking en beeldschone kleur! Ik heb nog niet eerder van dit merk gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een heel fijne en mooie lipstick, ik gebruik het zelf niet zo vaak maar als ik het een keer zou willen, lijkt me deze wel het proberen waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik gebruik zelf amper lipstick en hoewel ik deze mooi vind om te zien, zou ik het zelf niet uitproberen. Ik zou mij gewoon niet op mijn gemak voelen met zo'n rode kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit vind ik een hele mooie kleur, ik heb thuis ook z 'n vergelijkbare kleurtint.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...