vrijdag 21 april 2023

Masterclass: Make Up Session bij MAC

MAC Pro Leidsestraat Amsterdam
Vorig jaar had ik een make up session bij de MAC Pro Store op de Leidsestraat gevolgd. Dit vond ik zo leuk en leerzaam, dat ik het nog een keer wilde doen. Afgelopen maart was het zo ver.



MAC Make Up Session

MAC biedt verschillende make up services aan: variërend van 15 minuten focus feature tot een full make up van 60 minuten. Toen ik boekte was er alleen een mogelijkheid voor een make up service voor 30 minuten: de Focus Feature Lesson. Tijdens deze lesson kan je kiezen uit de volgende onderwerpen: ogen, wenkbrauwen, gezicht controuring en lippen. Ik koos er toen voor om de focus te leggen op mijn ogen. Deze keer leek het mij leuk om meer te leren over controuring. Dit heb ik namelijk een paar keer geprobeerd zonder succes. Dus ik was benieuwd hoe ik mijn gezicht het beste kan controuren.



Controuren

MAC Pro Leidsestraat Amsterdam
De make up service vind plaats in de kelder van de winkel (hier zijn ook alle gezichtsproducten te vinden: foundations, concealers, primers, bronzers, blush en highlighters). Ella stond al op mij te wachten bij een van de make up stations waar een aantal van de nieuwste producten lagen. Voordat we gingen beginnen, stelde Ella zich voor en vroeg ze wat ik wilde leren: bronzer, blush en highlighter op de juiste manier aanbrengen.


Als eerste werd mijn huid verzorgd met een van de nieuwste MAC producten: het Hyper Real Serumizer Skin Balancing Hydration Serum. Een hele mond vol. Het is een hybride product: een serum en moisturizer in een die er voor zorgt dat de huid barrière in balans blijft. Het serum voelde erg prettig aan en ik had het gevoel dat mijn huid goed gehydrateerd word. Vervolgens werd de legendarisch Strobe Cream aangebracht. Dit is een moisturizer die je als primer kunt gebruiken. Het geeft jouw huid een oppepper een glowy look. Tot slot werd de Fix + Magic Radiance over mijn gezicht gesprayd. De originele Fix+ spray heb ik als setting spray. Maar je kunt hem ook als primer gebruiken. Het verschil tussen beide soorten is dat de Radiance diverse huidverzorging ingrediënten heeft voor een langdurige hydratatie. Iets wat mijn droge huid goed kan gebruiken!


MAC Pro Leidsestraat Amsterdam
Nu de basis klaar is, is het tijd voor foundation. Ella stelde voor om de nieuwste foundation te gebruiken: de Strobe Dewy Skin Tint. Dit is niet echt een foundation, maar eerder een transparante, glanzende getinte moisturizer met een lichtreflecterend effect en verrijkt met hyaluronzuur, sheaboter, squalaan en vitamine E. Het geeft een mooie natuurlijke look. De roodheid is uit mijn gezicht verdwenen, maar je ziet nog wel de textuur van mijn huid. Voor wat extra dekking, in mijn geval op wangen, kan de Studio Radiance foundation gebruikt worden. Deze blenden mooi in elkaar over en geven een natuurlijk resultaat. 


Om de contouren gebruikte Ella de bruine Paintstick. Dit is een zeer gepigmenteerde kleurstick die geen glans heeft en ook niet vet is. En dat eerste is belangrijk met countouren. Je hebt niet alleen een matte tint nodig, maar ook een koele tint. Ella plaatse net onder mijn jukbeen een streep en blende deze naar boven uit met een angeld brush. Ook bij de haarlijn werden er een paar strepen gezet die netjes werden uitgeblend. Toen ik de strepen zag, schrok ik wel. Wat waren dat donkere en vooral zichtbare strepen. Maar dankzij het vakkundige blendwerk van Ella zag je er niets meer van. Behalve dat ik prachtige jukbeenderen had! Daarna was het tijd voor de blush aanbrengen. Elle koos voor de kleur Grand uit de Glow Play Blush collectie. Ella haar tip voor mij: breng de blush aan boven de contour tot ongeveer het begin van mijn oog en blend alles naar boven uit. Op deze manier lift de blush mijn gezicht. En daar draait het allemaal om met contouren: spelen met licht en schaduw waardoor je gezicht optisch gelift wordt. Vervolgens wordt daar weer boven de champagnekleurige highlighter aangebracht. Om alles te setten werd dezelfde setting spray gebruikt als primer.


Gedurende make up session vertelde Elle van alles over de producten die ze gebruikte en legde ze duidelijk stap voor stap uit wat ze deed en hoe ze het deed. Ook betrok ze mij bij alles. Elle koos voornamelijk voor producten op cream basis, omdat dit een healthy glow geeft en fijn werkt als je een droge huid hebt. Ik ben erg blij met de look die Ella heeft gemaakt. Het is echt een Tessa look geworden: een natuurlijke look met een healthy glow. Ook heb ik weer erg veel geleerd.


MAC Pro Leidsestraat Amsterdam

Natuurlijk heb ik ook een aantal producten gekocht die Ella had gebruikt: de blush en de Strobe Dewy Skin Tint. Ook heb ik nog een oogschaduw palette gekocht die al lang op mijn wenslijstje stond. Omdat ik boven een bepaald bedrag zat, kreeg ik een guasha steen mee. Binnenkort komen over alle gekochten producten een review online.


Heb jij wel eens een make up les gevolgd?


Kosten

De kosten van de 30 minuten durende Focus Feature Lesson is €49. Dit bedrag kan je na de make up session besteden aan MAC producten. .

8 opmerkingen:

  1. Het lijkt me erg inspirere voor je, een make- up les, en daarbij de opmaak van een professioneel iemand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey, Tessa, je ziet er stralend uit op je foto. Mooie kleur lipstick!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een onwijs leuke masterclass! De look staat je erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke dag voor je, en wat ben je mooi opgemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Neen, nog nooit gedaan, maar lijkt me best wel leuk om eens een keertje te doen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo een make-up sessie lijkt me wel leuk om eens te doen en bij Mac geven ze altijd goed advies!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, zo'n Masterclass lijkt mij wel wat. Mooie look heb je gekregen en de contouring is heel mooi gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat je advies en inspiratie krijgt van een professioneel persoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Masterclass: Nude look met By Dash Beauty

Een tijdje geleden ging By Dash Beauty live op Instagram. MUA Julia ging met verschillende By Dash Beauty producten een nude make up look ma...