zondag 7 maart 2021

NYX Professional Makeup

Slecht nieuws voor de beauty lovers die in Rotterdam en Amsterdam wonen én dol zijn op NYX Professional Makeup. Het Amerikaanse bedrijf heeft besloten de twee fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam te sluiten. Het Amsterdamse filiaal sluit deze maand de deuren en in Rotterdam in de loop van dit jaar.
 
Dit verdrietige nieuws brachten ze eerder deze week naar buiten via hun Instagram pagina. In het bericht valt te lezen dat ze door de huidige ontwikkelingen in de detailhandel besloten hebben het distributie model in Nederland te gaan aanpassen. Ze willen een hechtere band met de consument. Dit willen ze bereiken door de samenwerkingen met Douglas en Etos te versterken. Hierdoor zullen er meer verkooppunten zijn waardoor de producten voor een groter publiek bereikbaar is. Naast dat NYX Professional Makeup te koop zal zijn in diverse filialen van Douglas en Etos, zal het merk ook in hun webshop te koop zijn, alsmede bij Boozyshop, Bol.com en Wehkamp.

Gelukkig verdwijnt NYX Professional Makeup dus niet uit het Nederlandse beauty landschap. Maar toch ga ik de winkel missen.  Voor de lockdown kwam ik maandelijks met veel plezier in het Rotterdamse filiaal. Elke keer werd ik super fijn geholpen door de verschillende MUA's die er werkzaam zijn. Ook heb ik er regelmatig Masterclasses gevolgd, zowel in groepsverband als een privé masterclass.  Ik vond ze altijd erg leuk en leerzaam.

Gelukkig kunnen we nog afscheid nemen van de winkels. En hoe! Momenteel is er een sale op het gehele assortiment waarbij de kortingen liggen tussen de 30% en 70%

Zou gauw ik las dat je weer naar de NYX Professional Makeup winkels kon bezoeken, heb ik gelijk een winkel afspraak gemaakt. Ik had namelijk een aantal producten nodig, zoals een rood lip potlood en de spray om mijn kwasten schoon te maken. Maar natuurlijk kocht ik meer!


Gisteren was het dan zo ver: ik kon gaan
shoppen bij mijn favoriete winkel. Van te voren had ik een lijstje gemaakt met spullen die ik echt nodig heb en producten die ik graag wil. Ik heb niet alles van mijn lijstje gekocht. Ik heb dan een goede reden om binnenkort weer een afspraak te maken *knipoog*  Ik ging naar huis met 2 flessen brush cleaner, één lip olie, een rood lippotlood, de lipstick Shout Loud Satin Lipstick in de kleur 21st en een oogschaduw palette uit de december collectie van vorig jaar. Kortom: ik ben goed geslaagd!

Het was best een vreemde ervaring,  de enige klant te zijn.  Ik kon op mijn gemak rondkijken en als ik vragen had of advies wilde, kon ik dat krijgen. 

Hoe ervaar jij winkelen in Corona tijd?

10 opmerkingen:

 1. Jammer, maar wel begrijpelijk in de tijd waar we nu zitten. Maar in grotere winkels een collectie neer zetten is ook een goede optie denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig kun je de make-up nog wel in een andere winkel kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik winkel toch al niet veel, nu helemaal niet. Ik verlang er wel naar dat de Hema opengaat en ik weer sokken kan kopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer voor de fans dat deze winkel de deuren sluit. Ik snap het echter wel. Maar dit hoeft toch niet te betekenen dat ze de masterclasses ed niet meer zullen houden? Fijn voor jou dat je nog ff flink wat hebt in kunnen slaan. Met korting inkopen doen is niet verkeerd toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Winkelen is nu wel wat lastiger. Je kunt niet zomaar impulsief gaan shoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat beide winkels verdwijnen maar wel weer fijn dat hun collectie bij etos en douglas uitgebreid wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gelukkig is het nog te koop maar wel jammer voor hun dat de winkel weg gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat ze dicht gaan. Ik ben een enorme fan van NYX. Gelukkig wordt dit merk nog bij Douglas verkocht maar dan is het aanbod wel beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een beetje sterquality shoppen in je eentje lijkt me. Het gevoel dat de winkel helemaal voor je is :) Verder kende ik die winkels niet dus ik zal ze niet missen maar is altijd sneu natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het alleen winkelen niet zo erg :) ik heb autisme dus vind dat wel lekker rustig. Ook de click en collect vind ik super handig hoef ik niet zelf de hele winkel door. Maar voor de winkels zelf is het wel vervelend

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Olcay Gulsen Beauty Eye Glam Set

Mijn favoriete Nederlandse beauty merk Olcay Gulsen Beauty heeft weer een nieuw product ontwikkeld! De Eye Glam set . Een set met een oogsc...