woensdag 14 augustus 2019

Vintage Beauty: Mitsoiko Guerlain parfum

Mitsoiko GuerlainIk bezoek graag kringloopwinkels op zoek naar mooie vintage beauty producten.  Vaak keer ik met lege handen naar huis, maar tijdens mijn laatste bezoekje heb ik een prachtige vondst gedaan!


Mitsouko van Guerlain
In een afgesloten kast viel mijn oog op een langwerpige flacon met Delfts Blauw print. Die print vond ik prachtig, dus ik was erg benieuwd wat die flacon precies bevatte. Een winkelmedewerker opende voor mij de kast. Met een bonkend hart pakte ik de flacon en ik zag gelijk op de onderkant de naam Guerlain staan. Ik  moest deze fles hebben. Gelukkig was die een koopje: nog geen €4!

Thuis gekomen ben ik gelijk onderzoek gaan doen naar de herkomst van deze fles en de geschiedenis van de geur Mitsouko. Al snel kwam ik interessante weetjes tegen.

Mitsoiko Guerlain
Jubileum
Het meest nieuwsgierig was ik naar hoe oud deze flacon zou zijn. Op internet kwam ik telkens tegenstrijdige jaartallen tegen. Dus ik besloot contact op te nemen met Guerlain. Vrij snel kreeg ik een mail terug. Ze vertelde mij dat deze flacon uit de jaren '80 komt. Vermoedelijk uit 1984 en dat dit een vrij zeldzame flacon is. Dat is nog eens leuk om te horen!

De flacon mag dan uit de jaren '80 zijn, de geur is veel ouder. In 1919 heeft Jacques Guerlain dit parfum ontwikkeld. Het is een klassieke oriëntaals houtachtige geur speciaal ontwikkeld voor gepassioneerde en mysterieuze vrouwen. De topnoten van Mitsouko bestaat uit cirrusvruchten, jasmijn, bergamot en roos. De hartnoten zijn sering, perzik, ylang-ylang. De basisnoten zijn amber, kaneel, eikenmos en vetiver. Het parfum is nog steeds te koop. Op het etiket van de huidige flacon zijn details van de Delfts Blauw flacon terug te vinden. Erg leuk vind ik dat.  De naam Mitsouko is niet zo maar een willekeurige gekozen naar. Het is Japans voor mysterie. Maar het is ook de naam van de vrouwelijke hoofdpersoon uit de roman  La Bataille geschreven door Claude Farrèrre. Een bestseller in die tijd.

Mitsoiko Guerlain8 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat een geweldige vondst! Het is echt een prachtig flesje! Ik ga voortaan ook eens kijken wat ze allemaal achter glas hebben liggen, bij ons zijn het vaak autootjes, camera's etc. maar nooit gelet of er iets op beauty gebied ligt. Volgende keer neem ik het mee en omdat jij er zo dol op bent (en als ik er verder niks mee doe of kan),dan zal ik het aan jou geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet je zeker doen. Je weet nooit wat je tegen komt! Dat is echt super lief van je!!!

   Verwijderen
 2. Tof! Ik kom meestal niet verder dan de boeken en spelletjes, maar zal de volgende keer mijn ogen ook eens wat beter open houden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moet je zeker doen. je moet wel heel veel geluk hebben. ik vind vaker niets dan wel

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...