woensdag 14 augustus 2019

Vintage Beauty: Mitsoiko Guerlain parfum

Mitsoiko GuerlainIk bezoek graag kringloopwinkels op zoek naar mooie vintage beauty producten.  Vaak keer ik met lege handen naar huis, maar tijdens mijn laatste bezoekje heb ik een prachtige vondst gedaan!


Mitsouko van Guerlain
In een afgesloten kast viel mijn oog op een langwerpige flacon met Delfts Blauw print. Die print vond ik prachtig, dus ik was erg benieuwd wat die flacon precies bevatte. Een winkelmedewerker opende voor mij de kast. Met een bonkend hart pakte ik de flacon en ik zag gelijk op de onderkant de naam Guerlain staan. Ik  moest deze fles hebben. Gelukkig was die een koopje: nog geen €4!

Thuis gekomen ben ik gelijk onderzoek gaan doen naar de herkomst van deze fles en de geschiedenis van de geur Mitsouko. Al snel kwam ik interessante weetjes tegen.

Mitsoiko Guerlain
Jubileum
Het meest nieuwsgierig was ik naar hoe oud deze flacon zou zijn. Op internet kwam ik telkens tegenstrijdige jaartallen tegen. Dus ik besloot contact op te nemen met Guerlain. Vrij snel kreeg ik een mail terug. Ze vertelde mij dat deze flacon uit de jaren '80 komt. Vermoedelijk uit 1984 en dat dit een vrij zeldzame flacon is. Dat is nog eens leuk om te horen!

De flacon mag dan uit de jaren '80 zijn, de geur is veel ouder. In 1919 heeft Jacques Guerlain dit parfum ontwikkeld. Het is een klassieke oriëntaals houtachtige geur speciaal ontwikkeld voor gepassioneerde en mysterieuze vrouwen. De topnoten van Mitsouko bestaat uit cirrusvruchten, jasmijn, bergamot en roos. De hartnoten zijn sering, perzik, ylang-ylang. De basisnoten zijn amber, kaneel, eikenmos en vetiver. Het parfum is nog steeds te koop. Op het etiket van de huidige flacon zijn details van de Delfts Blauw flacon terug te vinden. Erg leuk vind ik dat.  De naam Mitsouko is niet zo maar een willekeurige gekozen naar. Het is Japans voor mysterie. Maar het is ook de naam van de vrouwelijke hoofdpersoon uit de roman  La Bataille geschreven door Claude Farrèrre. Een bestseller in die tijd.

Mitsoiko Guerlain23 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat een geweldige vondst! Het is echt een prachtig flesje! Ik ga voortaan ook eens kijken wat ze allemaal achter glas hebben liggen, bij ons zijn het vaak autootjes, camera's etc. maar nooit gelet of er iets op beauty gebied ligt. Volgende keer neem ik het mee en omdat jij er zo dol op bent (en als ik er verder niks mee doe of kan),dan zal ik het aan jou geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet je zeker doen. Je weet nooit wat je tegen komt! Dat is echt super lief van je!!!

   Verwijderen
 2. Tof! Ik kom meestal niet verder dan de boeken en spelletjes, maar zal de volgende keer mijn ogen ook eens wat beter open houden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moet je zeker doen. je moet wel heel veel geluk hebben. ik vind vaker niets dan wel

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om dit soort appels te vinden, ik vind hem prachtig. Ik ben dol op vintage, maar dan papieren en foto's, deze gebruik ik voor mijn Junk journal. Als het allemaal weer kan, wil ik ook graag eens wat kringloopwinkels en beurzen af gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk is dat he, opzoek naar schatten. Ik had zo graag dit jaar naar de verzamelaars beurs in Utrecht gegaan.....

   Verwijderen
 4. Wat een mooi flesje zeg. Die zet je ook al neer voor de sier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een toffe vondst en helemaal om vervolgens te horen dat de flacon zeldzaam is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een kringloopgelukje! Heel speciaal en leuk dat je het zo uitgezocht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zeker mooi, helemaal mijn soort kleur en print. En dan voor 4 euro, ik moet echt vaker naar de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Negen van de tien keer vind ik niets beauty gerelateerd, maar als ik eens wat vind, dan is het ook echt een parel

   Verwijderen
 8. Wauw wat een vondst! Super leuk en ook heel leuk dat je antwoord terug kreeg van Guerlain zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik dus ook! Ik heb meerdere vintage vondsten en naar de merken gemaild, maar nooit antwoord gekregen.

   Verwijderen
 9. Leuke fles! Interessant ook als je dan opzoekt waar het vandaan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het altijd leuk als ik wat meer over de herkomst van mijn collectie weet

   Verwijderen
 10. Wat een bijzondere vondst! Rook het ook nog lekker qua geur?

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...