vrijdag 19 februari 2021

Make Up Zuster: kwasten en sponzen

Ik heb er al eerder over geschreven, mijn collectie make up kwasten. Dat artikel is bijna al weer 1,5 jaar. En ik kan jullie vertellen, in die anderhalf jaar is er veel verandert op het gebied van de kwasten die ik gebruik. Hoog tijd voor een up date: welke kwasten gebruik ik nu allemaal? Kleine spoiler: i
n 2019 bestond mijn collectie uit 15 kwasten. Anno 2020 zijn dat er iets meer worden. 

Toen ik net begon met me verdiepen in make up en beauty was ik altijd oprecht verbaast als ik zag hoeveel kwasten sommige beauty liefhebbers hebben. Ik was er van overtuigd dat je maar drie kwasten nodig had: één voor oogschaduw, één voor foundation en één voor gezichtspoeders. Little did I know. Toen ik er achter kwam dat je toch echt wel meer kwasten nodig had, want je kan niet jouw bronzer aanbrengen met dezelfde kwast als de blush. En om een mooie ooglook te maken en de kleuren goed te blenden, heb je ook meerdere kwasten nodig. Natuurlijk ben ik toen naar de NYX Professional Makeup store in Rotterdam gegaan om een aantal kwasten te kopen. Ook kocht ik er een paar van PrimarkCatrice en essence.

Fast forward to now. Nu, bijna anderhalf jaar later, ziet mijn collectie kwasten er heel anders uit. Om te beginnen heb ik er veel meer (het merendeel is nog steeds van NYX Professional Makeup) en heb ik nieuwe merken er bij, waaronder Kruidvat en Olcay Gulsen Beauty. Ook heb ik afscheid genomen van een aantal kwasten (Primark, omdat ik de haren te hard vind en niet prettig vind werken). Per merk laat ik mijn kwasten collectie te zien. Beginnend met mijn favoriete merk: NYX Professional Makeup.

NYX Professional Makeup
NYX Professional Makeup kwasten
Het is denk ik geen verassing dat de meeste van mijn kwasten van mijn favoriete merk zijn. Zo heb ik zes oogschaduw kwasten (van elke kwast heb ik er twee): eentje om te blenden en de oogschaduw aan te brengen op het wenkbrauwbot (een grote fluffy kwast), een om oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid (een platte kwast met korte stevige haren) en tot slot een kwast om in mijn buitenste ooghoek oogschaduw aan te brengen (een kwast met een scherpte punt). 


NYX Professional Makeup kwasten
Daarnaast heb ik een kwast om mijn concealer te blenden en eentje om mijn foundation aan te brengen. 
NYX Professional Makeup kwasten
Daarnaast heb ik twee kwasten om mijn bronzer aan te brengen: een grote fluffy  kwast en een kwast die lijkt op een waaier. Met beide kwasten bereik je net een wat ander resultaat. Daarnaast heb ik een kleine kwast waarbij de haren dicht tegen elkaar staan. Hiermee breng ik mijn blush aan. Tot slot heb ik nog een kwast met lange stevige haren die ik gebruik om mijn concealer te setten met poeder.Olcay Gulsen Beauty kwastenOlcay Gulsen Beauty
Van Olcay Gulsen Beauty heb ik een collectie kwasten in een mooi, maar vooral praktisch koker. In deze koker zitten acht kwasten waarmee je een volledige look kunt maken: 3 kwasten voor foundation en gezichtspoeders, 3 kwasten voor ooglooks, een eyeliner kwast en een wenkbrauw spoolie. De kwasten zijn van synthetische haren en voelen heerlijk zacht aan. Bovendien zien ze er erg chic uit! Naast deze set, heb ik ook een 3-in-1 kwast van Olcay Gulsen Beauty. Deze kwast bestaat uit een poederkwast, een spons en een eyeliner kwast. Ik vind dit de perfecte reisgenoot.

Kruidvat
Kruidvat kwasten
Van het huismerk van Kruidvat heb ik twee kasten: een oogschaduw kwast en een grote poederkwast. De oogschaduw kwast gebruik ik om oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid. En de grote poederkwast voor setting poeders en poeder foundation. Beide zijn erg budget vriendelijk en hebben prettige, zachte synthetisch haren.

Diversen
Naast alle bovengenoemde kwasten, heb ik ook een hele fijne blush kwast van essence. Deze is was schuin afgesneden waardoor je blush perfect op de appeltjes van jouw wangen kunt aanbrengen. Ook heb ik van essence een leuke highlighter kwast in kerst sfeer.

Wat is jouw favoriete merk kwasten?


11 opmerkingen:

 1. Vroeger kocht ik alle kwasten in Kruidvat, maar sinds een paar jaar koop ik alleen nog die van Ici Paris XL, hun eigen merk. Kwalitatief zijn die top en prijs is ook niet buitensporig als pakweg kwasten van Shisheido.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wel geteld een kwast maar daar ben ik wel erg blij mee. Ik heb deze al jaren. Al las ik laatst in je blog dat je kwast ook af en toe aan vervanging toe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was ook zo verbaasd over hoeveel kwasten er zijn! Ik gebruik er een paar, alleen voor poeder en mijn wenkbrauwen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omdat ik nooit make-up gebruik heb ik geen favoriete kwast. Als ik er eentje zou kopen zou ik waarschijnlijk naar de Hema gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo belangrijk om goede kwasten te hebben voor het aanbrengen van je make-up.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt nooit genoeg kwasten hebben, hahahha! Wat zijn die van Olcay mooi zeg. Ik heb er een aantal van Real Techniques, maar de fijnste kwasten die ik nu heb zijn toch van Essence. Bizar hè xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben zelf niet zo van de make up. Maar je heb denk wel paar mooie borstels

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik alleen oogpotlood en mascara, dus lees met positieve verbazing hoeveel kwasten er bestaan. Leuk om eens te lezen waarvoor er allemaal kwasten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oe, die set van Olcay Gulsen is erg mooi!\Niet dat ik zoveel kwasten gebruik. Maar mooi is hij wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oe, die set van Olcay Gulsen is erg mooi! Niet dat ik zoveel kwasten gebruik. Maar mooi is hij wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Citytrip: Londen plannen

Afgelopen oktober ging ik al weer voor de tiende keer naar Londen en elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes en zijn er te gekke tentoonste...