dinsdag 16 februari 2021

Review: Morphe Lip Crayon

Review Morphe Lip Crayon
Sinds eind vorig jaar zit er in de Amsterdamse Kalverstraat een Morphe Flag Ship Store. Tijdens mijn laatste bezoekje aan Amsterdam in november moest ik natuurlijk even langs. In Liverpool had ik Morphe al ontdekt. Dus ik was echt super blij dat Amsterdam nu ook een Morphe winkel heeft. Ik ben goed geslaagd tijdens mijn bezoek aan  Morphe Amsterdam: 2 oogschaduw paletten, één gezicht palette en drie lip crayons. In deze review staan de lip crayons centraal.

Morphe Lip Crayon
Zoals jullie weten ben ik dol op lipsticks, maar van lip crayons had ik nog nooit gehoord. Ik was daarom ook gelijk nieuwsgierig toen een van de MUA's mij deze liet zien. Ik vertelde hem namelijk dat ik opzoek was naar een lipstick, maar niet goed wist welke ik wilde. Hij kwam gelijk aan met het setje Lip Hits. Een setje met drie lip crayons in bruin tinten: licht, medium en donker bruin. Over de licht bruine tint had ik zo mijn twijfels, maar toen ik gaf de MUA mij de tip om deze te mixen met de donkerste tint. Dat vond ik een erg goed idee! Omdat ik nog niet bekend ben met Lip Crayons heb gekeken wat Morphe er over zegt op hun website: 
Review Morphe Lip Crayon
Speak your mind. Make a statement. Say it your way with this collection of retractable, soft matte lip crayons that glide on smooth and creamy and silky for comfortable wear. Each deeply pigmented shade—from subtly stunning nudes to poppin’ bolds—is made for turning heads and dropping mics. You know, like you do.
  
BENEFITS: Deeply pigmented, Glides on smooth , Stay-put wear 

Dat klinkt allemaal erg interessant en veel belovend. In het setje dat ik kocht zitten de volgende drie kleuren:
TLC: Tender Loving Care / rose nude
NSFW:Not Suitable for Work / ballet slipper pink
ASAP:  As Soon as Possible / rich wine

Review Morphe Lip Crayon
Het zijn dus echte kleuren voor dagelijks gebruik. De Morphe Lip Crayon ziet er uit als een groot lippotlood. De verpakking is zwart en met witte letters staat er Morphe. Het uiteinde van het potlood heeft een kleurtje. Deze kleur komt overeen met de kleur van de lip crayon. Erg handig als je, net zoals ik, meerdere lip crayons in bezit hebt. Op de onderkant staat de afkorting van de naam van de kleur.

Review Morphe Lip Crayon
De lip crayons zijn erg romig in het aanbrengen en voelen prettig aan. Ze drogen wat mat op zonder de lippen echt uit te drogen. Ik had verwacht dat de houdbaarheid laag zou zijn, omdat ze zo romig zijn bij het aanbrengen. Maar dat is niet zo: een kopje thee en een lichte lunch overleeft de lip crayon met gemak. Het is alleen een heel klein beetje vervaagt in het midden van de lippen. Als je een wat uitgebreidere of vette lunch eet, dan is het wel aan te raden om na het eten jouw lippen bij te werken. De pigmentatie is ook erg goed: met één laagje op jouw lippen heb je al een mooie dekking.

Mijn mening
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de Morphe Lip Crayons. Ik heb ze nu een aantal keer gedragen en ik ben fan! De pigmentatie en houdbaarheid is goed, ze brengen prettig aan en er zijn vele kleuren om uit te kiezen. De volgende keer als ik weer naar Amsterdam ga, koop ik zeker nog een tint of twee er bij!

Ben jij al bekend met de Lip Crayon van Morphe?

Verkrijgbaarheid: ik heb voor de Lip Hit sets met drie verschillende kleuren Lip Crayons €11 betaald in de Morphe winkel in Amsterdam. Dit was tijdens Black Friday. Of deze set nog te koop is weet ik niet zeker. De Lip Crayons zijn ook los te koop voor €11 per stuk. 

12 opmerkingen:

 1. Ik ken het merk niet. Vroeger deed ik een lijntje om de lipstift die ik had aangebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende ze nog niet, maar ik vind ze er erg leuk uitzien. Net een echt potlood!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een mooie kleuren! Ik hou liefst van vaak wat opvallendere maar niet schreeuwende kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige basic kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik wist niet dat ze een flagshipstore hadden in Nederland. De pigmentatie ziet er top uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee ik heb ondertussen wel veel van Morphe en alles bevalt me tot nu toe goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die lip krijtjes zien er best leuk ui! die ga ik ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke kleuren! Ik ken het merk niet maar ik zou ze wel een keer willen uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh ik vind ze er zo erg mooi uitzien! Ben benieuwd hoe ze er op de lippen uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige kleuren zijn dit! Ben benieuwd hoe het er op je lippen uit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken het nog niet. Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd hoe het pp lippen kleurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kleuren. Ik gebruik alleen nooit lippotloden helaas.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuster: kwasten schoon maken

Het is een klusje waar vele beauty lovers een hekel aan hebben: kwasten schoon maken. Terwijl het juist zo ontzettend belangrijk is om jouw...