donderdag 26 maart 2020

Review: Duik in de zee met Deep Dive eyeshadow palette van Only You

Review Only You Deep Dive eyeshadow palette Mijn make up bestie Berry is dol op de oceaan en toen ik haar het nieuwste oogschaduw palette van Only You (het Deep Dive oogschaduw palette) liet zien, wilde ze die gelijk hebben. Omdat ik zelf niet alles kan kopen, vroeg ik aan haar om een review te schrijven over dit palette. Met veel plezier heeft ze een review geschreven over dit bijzonder palette. Veel lees plezier!Wie mij kent, weet hoeveel ik hou van de zee. En een oceaanthema aan make-up? Tja, daar hou ik ook heel erg van. Zo schafte ik al eens grappige zeemeerminkwasten aan via internet en heb ik eens het essence Mermaid palette gekocht met een grappige tekening op de transparante deksel van het palette. Toen Tessa mij dus wees op het Deep Dive eyeshadow palette van Only You (verkrijgbaar bij ICI Paris XL) was ik eigenlijk stiekem al verkocht. Eerst zei ik nog stoer dat ik ‘deze kleuren al in andere paletten heb’, maar ik wist al ‘deze wil ik hebben!’. En met een kleine aanbieding ben ik overstag gegaan. Spijt? Spoiler alert: helemaal niet!

Laten we even bij de verpakking beginnen: een schitterend doosje van stevig karton. Het zegt weinig over het palette, maar de verpakking is al fijn. Als je het opent, dan zit het palette nog eens ingepakt in een beschermend laagje. Ook heel fijn. Haal je dit er af dan onthult het palette zich in al haar glorie: wat een prachtige vormgeving. Het 3D effect door de transparante deksel met gouden versieringen en de kleurrijkere achtergrond van het leven in de zee, is echt heel mooi uitgewerkt. Tussen de deksel en de kleurrijke achtergrond zijn kleine korreltjes te vinden. Het lijken wel luchtbelletjes! Maar het effect is nog veel mooier: als je de deksel opent (of het palette heen en weer beweegt) dan klinkt het samen net alsof er een golf op het strand rolt…

Review Only You Deep Dive eyeshadow palette Als dat deksel dan open is, dan onthul je de 24 kleuren van het palette en een grote, dekselvullende spiegel. Het palette is visueel op te delen in 16 kleuren roze/paars tinten en 16 kleuren blauw/groen tinten. Naast zijdeachtige kleuren vind je ook veel glanzende en glitterende tinten terug in het palette. De namen spreken direct tot de verbeelding. Sea Shell Necklace, Mermawesome, Let me Kelp You, Got Hooked en In The Shallows zijn slechts enkele aanduidingen voor de kleuren in het palette. Ik vind het fijn dat ze op het palette zijn gedrukt, zodat je ze altijd kan lezen.

En dan de kleuren zelf: vol pigment! Omdat ik swatchen zonde vind en looks bij mijzelf niet goed kan fotograferen, wil ik je daar eigenlijk voor doorverwijzen naar de Instagram pagina van ICI Paris XL. Maar geloof me: hier kun je looks mee maken. Van simpel met een kleur en een highlighter tot een golf aan blauwtinten. Of maak eens een vrolijke smokey eye in allerlei tinten roze. Ik gebruik altijd een eyeshadow primer, omdat de kleuren zo langer blijven zitten. Samen met die primer heb ik de hele dag plezier gehad van intense kleuren. Let me Kelp You en Take A Dip zijn hoogwaardige, vrij transparante glitter tinten. Ideaal voor een spectaculaire highlight. De kleuren zijn sprankelend, ook de lichtere tinten. Dit wordt zeker mijn go to palette voor de lente en zomer.

Als ik een nadeel moet noemen is dat het palette wat zwaar is. Dat komt uiteraard door de vormgeving en is ook helemaal niet erg. Het is alleen iets waar je even rekening mee moet houden bij de aanschaf. Waar je ook rekening mee moet houden is dat kleuren als Heatwave Craze en Sea Shell Necklace veel glittertjes op de bovenste laag hebben liggen. Deze is niet pan-diep. Oftewel, je veegt ze er met een keer gebruiken vanaf. Dat wil niet zeggen dat de kleur die eronder ligt niet fantastisch is, alleen heeft het een mindere concentratie aan glitters.

Het Deep Dive eyeshadow palette is gewoon een heel mooi vormgegeven palette met schitterende kleuren. Ik ben er blij mee!

Groetjes, Berry
Writing Berries

Berry van Writing Berries is een freelance tekstschrijfster. Op haar website schrijft ze vooral over dagjes uit. Het Deep Dive eyeshadow palette sluit perfect aan bij haar liefde voor de zee. Kijk ook eens op Writing Berries
foto's: Berry de Nijs/Writing Berries


2 opmerkingen:

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuter: Make Up Tag

Op Instagram kwam ik deze beauty tag tegen. Het leek me leuk om al deze vragen op mijn blog te beantwoorden, zodat jullie mijn beauty-wise ...