zaterdag 16 november 2019

Review: Pure Simplicity met Catrice

Catrice Pure SimplicitySinds enige tijd ligt de nieuwste Limited Edition van Catrice in de schappen bij Kruidvat. Ik heb het natuurlijk over de Pure Simplicity lijn. Eerder deel ik van deze lijn al een preview, die je hier kan lezen. Ik was enthousiast over deze lijn en ik kon ook niet wachten totdat die in de winkel zou liggen. Benieuwd welke producten ik gekocht heb? Lees dan snel verder!


Clean beauty – puur en effectief:  Pure Simplicity
Meer en meer vrouwen willen niet alleen dat hun beautyproducten dierproefvrij zijn, maar ook vrij van additieven en vegan. CATRICE is erin geslaagd aan deze wensen tegemoet te komen met de Limited Edition Pure Simplicity. De nieuwe lijn is verkrijgbaar van november tot half december 2019. De make-upproducten in de categorieën Gezicht, Lippen en Nagels zijn vrij van PEG's (Polyethyleenglycol); de lipsticks bevatten geen siliconen, maar zorgen toch intensief voor de veeleisende huid van de lippen. Ondanks de schonere textuur, zijn er geen compromissen in het effect: alle producten leveren de topkwaliteit waar CATRICE om bekend staat. De nieuwe Lip Colours bijvoorbeeld, bieden intense roodtinten, maar bevatten geen karmijn en zijn vegan. De nieuwe CATRICE-producten vallen op door hun grote variëteit, innovatieve texturen en bijzondere effecten, waarmee elke look een statement van pure schoonheid wordt. De verpakking bestaat voornamelijk uit papier en bamboe. Pure Simplicity is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat.

Tsja en dat ligt de lijn in de winkel en dan moet je kiezen welke blush je neemt.  Coral  Crush en Moody Plum vielen direct al af: te oranje (Coral Crush) of te donker (Moody Plum). Na lang wikken en wegen ben ik toch gegaan voor Naked Petals, omdat ik die kleur lipstick ook erg mooi vind en ik graag dezelfde kleur blush en lipstick wilde. De nagellak was ook erg mooi, maar aangezien ik bijna full-time in de zorg werk, is nagellak geen optie.



Catrice Pure Simplicity  BlushPURE SIMPLICITY BAKED BLUSH
De gebakken poeder blush heeft een zachte textuur, is hoog gepigmenteerd en blend gemakkelijk. Met zacht glinsterende pigmenten creëert de blush een frisse teint die de wangen doet stralen, zelfs in de koelere herfstmaanden. De vegan blush is verkrijgbaar in vier kleuren die perfect afgestemd zijn op de Pure  Simplicity Matt Lip Colour en de Pure Simplicity Nail Colour in dezelfde kleur. 


De blush zit in een verpakking gemaakt van bruin karton en bamboe met een dun (milieuvriendelijk?) plastic deksel. Voor mijn gevoel lijkt deze verpakking niet echt stevig, ik zal deze dan ook niet snel mee nemen op vakantie.  De blush zelf bestaat uit twee tinten roze: baby/zacht roze en oudroze. Een mooie combinatie vind ik dat. Ook bevat de blush zeer subtiele glitters. De blush is niet erg poederig, dus er is niet veel fall out. De blush moet goed opgebouwd worden, wil je effect zien. Zelf houd ik van subtiele blush, dan is een of twee keer met jouw kwast in de poeder meer dan genoeg.

Catrice Pure Simplicity lipstick
PURE SIMPLICITY MATT LIP COLOUR
Deze lipstick staat niet alleen voor zijn prestaties, maar voldoet ook aan de hoogste verpakkingseisen. De romige textuur van de Pure Simplicity Matt Lip Colour geeft een matte finish en een hoge dekking en voelt prettig aan op de lippen. De lipstick is verpakt in een stijlvolle, hoogwaardige papieren huls.

Catrice Pure Simplicity lipstickOok de lipstick heeft een omhulsel van bruin karton met zilveren accenten. Hierdoor wordt het geheel wat speelser. Bovenop de dop van de deksel staat een blaadje afgebeeld en het woord vegan, terwijl je op de onderkant van de lipstick de kleur, de kleurnaam en de naam van de lijn ziet. Dit vind ik altijd erg handig, zeker als je meerdere lipsticks uit deze lijn hebt. De kleur Naked Petals is te omschrijven als een combinatie van oudroze met bruin. Een mooie, niet al te opvallende kleur. Net zoals de blush. Het aanbrengen gaat wat stroef, doordat het een matte lipstick is. In de loop van de dag, zeker na het eten van een vette lunch, vervaagt de lipstick geleidelijk en is bijwerken noodzakelijk.

Mijn mening
Catrice Pure Simplicity

Ik vind de Pure Simplicity lijn van Catrice erg mooi, Niet alleen qua gedachte, maar ook qua uitvoering en kleuren. Wat ik erg origineel vind, is dat de blush, lipstick en nagellak een setje kan laten vormen. De kwaliteit van zowel de blush als de lipstick vind ik erg goed. En ik hoop heel erg dat deze producten vast in de collectie van Catrice komen!

Zoals jullie zien is de blush
erg subtiel


Verkrijgbaarheid: de Pure Simplicity lijn ligt tot half december exclusief bij Kruidvat in de schappen. De blush, lipstick en nagellak hebben allemaal vier dezelfde namen: C01 Rosy Verve // C02 Naked Petals // C03 Coral  Crush // C04 Moody Plum. De blush en lipstick kosten € 4,99 en de nagellak €3,59

4 opmerkingen:

  1. Je hebt een mooi kleur lipstick uitgezocht, precies de kleur die ik ook zou kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind vooral de kleur van de lipstick echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: MAC Connect in Colour Future Flame

Een tijdje geleden heb ik een make up session gevolgd bij de MAC Pro Store in Amsterdam. Ik wilde graag leren om een smokey eye te maken (bi...