maandag 11 november 2019

Make Up Zuster: make up mandje

Op Instagram kwam ik bij een account de term make up mandje tegen. En nee, dat is niet een mandje waar je jouw hele make up collectie in bewaard. Het is een mandje waarin je elke week producten doet die je die week alleen mag gebruiken. Het idee hier achter is om telkens andere producten te gebruiken en niet elke keer dat ene palette of die favoriete lipstick.

Dit concept sprak me gelijk aan. Ik merk dat ik regelmatig dezelfde producten gebruik. En dat is best zonde. Daarom heb  ik twee make up mandjes gemaakt. Één gevuld met make up die ik naar werk draag en eentje voor make up die ik in mijn vrije tijd draag.


Werk make up mandje
Het make up mandje met mijn werk make up staat in de badkamer en bevat een oogschaduw palette van MUA, een gezichtspalette van Etos, een concealer van Catrice en twee mascara's van essence en Catrice. Ik merk dat dit mandje goed werkt: elke werkdag maak ik me nu op. Vaak pas ik de kleur van mijn oogschaduw aan, aan mijn kleding. Vaak draag ik een blauwe of grijze blouse, dus alle kleuren oogschaduw die in dit mandje zitten, passen daar wel bij.  Oplettende lezers is vast opgevallen dat er geen lipstick, mijn favoriete product, in dit mandje zit. Dat klopt. Standaard zit er in mijn werktas een aantal gekleurde lipbalm.

Vrije tijd make up mandje
Al na 2 dagen wist ik al: dit gaat niet werken. Ik wil mijn make up (en dan vooral oogschaduw en lipstick en in mindere mate blush en highlighter) aanpassen aan de kleding die ik draag en mijn stemming. Door zo'n mandje voel ik mij heel erg beperkt. Daarom ben ik er na twee dagen mee gestopt. Het idee achter een make up mandje vind ik erg leuk, maar voor mij werkt het niet. Ik geef toe, ik pak regelmatig dezelfde producten, en dan vooral lipsticks. Maar dat kwam (ja, je leest het goed: verleden tijd), omdat mijn make up collectie niet netjes was opgeruimd. Vooral mijn collectie lipstick lag verspreidt door mijn make up kamer. Een tijdje geleden heb ik mijn beauty kamer opnieuw ingericht en mijn hele make up collectie kritisch bekeken (hoe dat ging, lees je hier). Doordat alles nu overzichtelijk is opgeborgen, heb ik een goed overzicht van wat ik heb en ik merk dat ik nu vaker andere producten pak. En dan vooral lipsticks die ik al een tijdje niet gebruikt heb.

Hebben jullie ook een make up mandje?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb momenteel echt een puinhoop op mijn beauty kamer! Dus wellicht opruimen en ook eens een mandje aanschaffen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. voor mijn werk make up werkt het echt ideaal. het bakje is van de action

   Verwijderen
 2. Wat een leuk concept! Ik wissel sowieso wel veel af eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook. Nu mijn collectie beter zichtbaar is voor me, wissel ik ook meer af

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...