zondag 22 september 2019

Make Up Zuster: opruimen en reorganiseren

Dit komt jullie vast wel bekend voor: ruimte gebrek om jouw mooie make up collectie op te bergen. Bij mij was het weer zo ver: mijn lades waren vol (dankzij allerlei verschillende formaten van paletten), mijn beauty tafel was rommelig (overal pennenbankjes en losse make up). Kortom: ik werd er niet blij van. Tijd om alles eens goed op te ruimen en te reorganiseren! Maar waar begin je?!


Beauty Organizers 
Mijn kwasten, foundations, lipcreams van NYX en andere gezichtsproducten in metalen pennenbakjes van de Ikea. Verder had ik ook nog een tweetal kleine lipstick organizers (van de Flying Tiger en Action) op mijn beautytafel (van de Ikea) staan en een rekje (ook van de Ikea) met een paar oogschaduw paletten. Kortom: het begon rommelig te worden.

Bij de Primark in Liverpool had ik een aantal toffe beauty organizers gezien: eentje speciaal voor lipsticks en een aantal met verschillende soorten lades. Perfect dus. Maar niet heel handig om in het vliegtuig mee te nemen. Eenmaal thuis begon de zoektocht. Primark Alexander had hem niet. Primark Zuidplein had hem niet. Primark Utrecht had hem niet. Ik wist dat ze in het Amsterdamse filiaal ze wel hadden. Dus vanuit Utrecht 'even' naar Amsterdam. Na even zoeken vond ik ze: eentje voor lipsticks en eentje met drie lades. Helaas niet degene die ik graag wilde (met twee lange lades), maar goed.  Beter iets dan niets zullen we maar zeggen.

Alles uit de kast
Toen ik eenmaal bedacht hoe ik alles wilde, kon het leuke werk beginnen. Alles, echt alles uit mijn lades, organizers, bakken en rekjes halen. Toen alles op tafel lag, was dat wel even schrikken. Ik wist dat ik 'veel' make up heb, maar zo 'veel'? Ik hou  nu eenmaal van make up te verzamelen. Wij zeggen altijd over verzamelingen 'je komt er altijd eentje te kort'. Maar goed, waar te beginnen? Ik besloot eerst alles per product soort bij elkaar te leggen, om wat overzicht te krijgen. Vervolgens ben ik gaan passen en meten, inruimen en er weer uit halen tot dat ik tevreden was. Gelijk heb ik kritisch gekeken naar al mijn make up: is het nog goed? Hoe lang heb ik het al? Gebruik ik het nog?  De producten die ik al heel lang heb, heb ik weg gedaan. Ik had nog nagellak uit mijn studietijd. Dat is al weer heel wat jaren geleden. Dus weg er mee! Producten die nog goed waren, maar die ik niet meer gebruik, gaan naar vriendinnen. Dat vind ik dan zonde om weg te gooien.

Ik heb veel plezier beleeft aan alles herinrichten. Ik kwam lipsticks tegen die ik al een tijdje niet had gebruikt. #lipstickjunkie Het is fijn om weer te zien welke producten ik allemaal heb. Ik kreeg gelijk heel veel inspiratie om looks te maken. Maar jullie zijn vast benieuwd naar het resultaat? Hier komen de voor en na foto's. Veel kijk plezier!

Hoe berg jij jouw make up collectie op?

Voor de grote reorganisatie 
Al mijn make up door elkaar op tafel liggend Nagellak, oogschaduw, poeders en ditjes & datjes
 Foundations, poeders en nagellak
 #lipstickjunkie
 Oogschaduw paletten
Mijn beauty tafel

Na de grote reorganisatie 
 Hier word ik vrolijk van, een mooie,  opgeruimde beauty tafel

Mijn (bescheiden) parfum collectie

De rekjes aan de muur komen van de Action en de spiegel is van Kruidvat
 Geen ruimte is onbenut
 Onder mijn kwasten ligt een handdoekje, zodat de lade niet vies kan worden
Het grote rekje is van Action. Hier zitten blush, foundation, vloeibare oogschaduw en lipsticks in. Het andere lipstick rekje is van de Action
 De grote beauty organaziter is van de Primark, het lipstick bakje is van de Flying Tiger en het houten rekje is van de Ikea
 In het bovenste deel van de beauty organizer zitten lipsticks, foundation en primers. In de grote lade zitten highlighter/blush paletten
 In de kleine bovenste lade zit mijn collectie losse blush
 In de kleine onderste lade zitten verschillende gezichtspoeders
Grote oogschaduw paletten in een borden houder van de Ikea

8 opmerkingen:

 1. Briljant zeg, die bordenhouder van Ikea! En jouw make-up tafel vind ik ook prachtig! Ik heb ook allerlei doosjes en kastjes om mijn make-up een beetje overzichtelijk te houden. Op een bepaald moment heb je zoveel dat je niet weet waar je alles moet laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he?! Die is echt perfect voor de wat grotere paletten. Dank je. Ik ben er ook erg blij mee. Dat had ik ook, daarom ben ik alles gaan opnieuw inrichten.

   Verwijderen
 2. Ik had het proces al via Instagram gezien, lekker bezig! Soms is alles even opruimen en uitzoeken ook écht nodig x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut, ik kwam lipsticks tegen waarvan ik vergeten was dat ik ze had. Oops....

   Verwijderen
 3. Je hebt echt een leuke make-uphoek! Ik vind het heerlijk om alles te sorteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik vind dat ook altijd heerlijk om te doen. Word er helemaal vrolijk van

   Verwijderen
 4. Leuk om te zien! Heerlijk om een beetje met make-up te rommelen vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Make Up Zuter: Make Up Tag

Op Instagram kwam ik deze beauty tag tegen. Het leek me leuk om al deze vragen op mijn blog te beantwoorden, zodat jullie mijn beauty-wise ...