maandag 24 juni 2019

Make up en goede doelen: Viva Glam van MAC

mac cosmetics Viva GlamMaatschappelijke verantwoordelijkheid gaat een steeds grotere rol spelen, ook in de beauty industrie. Denk maar aan de vegan vriendelijke producten, verpakkingen van karton en geen producten meer die testen op dieren getest zijn. Maar wist je dat een aantal merken ook sociaal betrokken zijn bij diverse maatschappelijke organisaties? Met deze artikelen reeks wil ik hier bij stil staan. Het eerste merk dat ik in de spotlight wil zetten is MAC met de Viva Glam campagne. Deze lijn bestaat dit jaar alweer 25 jaar. Wat mij betreft perfect om deze rubriek mee te beginnen!
mac cosmetics Viva Glammac cosmetics Viva Glam

MAC  en Viva Glam
Tien jaar na de oprichting in 1984 hebben MAC oprichters Frank Toskan en Frank Angelo de Viva Glam lipstick lijn in het leven groepen: een vurig rode lipstick.  Sinds 1994 zijn er al 19 miljoen levens verandert in 92 landen dankzij 1810 organisaties. In de begin jaren lag de focus op HIV en AIDS bestrijding en awareness, terwijl tegenwoordig het breder is: gezondheid en rechten voor vrouwen, kinderen, LGBTQ, ongeacht de leeftijd of culturele achtergrond.

I'm the MAC Girl!
mac cosmetics Viva Glammac cosmetics Viva GlamDit was de uitdagende slogan die in 1994 wed aangekondigd door het legendarische drag-idool RuPaul. Door de jaren heen bleef de campagne lef hebben, een extravagante stijl en een onbedwingbare lust voor het leven.  In die 25 jaar tijd is er elkaar jaar een bekend persoon die het gezicht van de lijn is. Dit kunnen ontwerpers zijn, maar ook muzikanten, vrouwen én mannen, opkomende artiesten, ervaren artiesten, LGBTQ artiesten. Een kleine greep uit de vele namen: Dita von Teese, Elton John, Christina Aguilera, Debby Harry, Ricky Martin, Mary J. Blige, Fergie, Cyndi Lauper, K.D. Lang, Sia, Shirty Manson, Chloë Sevigny en nog vele andere. Al deze namen passen perfect bij de gedachte achter de Viva Glam campagne.


Viva Glam lipstick
mac cosmetics Viva GlamWeet je wat MAC doet wanneer je een lipstick uit de Viva Glam lijn koopt? Een paar indrukwekkende cijfers:
 • 100% van de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor gezondheid en rechten voor vrouwen, kinderen, LGBTQ, alle leeftijden, alle culturele achtergronden en alle leeftijden
 • 75 vrouwen en  meisjes krijgen een training van 45 minuten waarin ze alles leren over HIV preventie
 • 5 baby's medicatie krijgen om er voor te zorgen dat zij geen HIV krijgen
 • 7 dagen groente, fruit en andere boodschappen gekocht kunnen worden voor een gezin die getroffen is door HIV
 • 14 zwangere vrouwen op HIV getest kunnen worden
 • 252 condooms gekocht worden
 • 2 volledige maaltijden voor daklozen jongeren en LGBTQ-ers
 • 500 miljoen dollar is opgehaald in de afgelopen 25 jaar
Viva Glam 2019
Vandaag de dag zijn er zes verschillende tinten te koop in de  Viva Glam lijn: 
Viva Glam I  klassiek rood, uitgebracht in 1994
Viva Glam II zacht paars met een vleugje roze, uitgebracht in 1997
Viva Glam III bruin rood, uitgebracht in 2000
Viva Glam IV authentiek roze met een vleugje rood, uitgebracht in 2002
Viva Glam V neutraal roze, uitgebracht in 2004
Viva Glam VI terracotta diep paars 
mac cosmetics Viva Glam

En ter ere van het 25 jarige jubileum is er een speciale editie uitgebracht van de Viva Glam I. De verpakking is eentje met robijn glitters. Erg mooi al en bijzonder.

En dat allemaal wanneer je een lipstick van €19,50 koopt! Heb jij al een Viva Glam lipstick? Ik nog niet, maar daar ga ik gelijk verandering in brengen! Alleen de grote vraag is: welke van de mooie kleuren kies ik?

* Disclaimer: alle afbeeldingen uit dit artikelen komen uit het perspakket dat ik ontvangen heb * 

2 opmerkingen:

 1. Goed bezig!Zelf zou ik kiezen voor klassiek rood, puur omdat dat het geboortejaar is van mijn zoon. Maar die met robijn glitters lijkt mij qua kleur echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja he?! echt zo goed om te zien dat merken zo betrokken zijn. ik nijg ook heel erg naar de rode lipstick

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Preview: NYX Advent Kalender 2020

Als klein meisje kreeg ik elk jaar een chocolade advent kalender om af te tellen tot kerst. Elke dag een vakje open maken en een chocolaatj...