maandag 3 december 2018

Schoonheid in het verpleeghuis: Onzekerheid

Tijdens mijn werk als zuster heb ik mevrouw Jansen ontmoet. Ze is in de 80 en tekende altijd haar wenkbrauwen bij. Toen ze bij ons kwam wonen deed ze dat niet meer. Ze vertelde dat haar wenkbrauw potlood stomp was geworden. Ik heb haar geadviseerd om aan van haar kinderen te vragen of ze een puntenslijper mee kunnen nemen.  En dat heeft ze gedaan. De eerste volgende keer dat ik mevrouw Jansen  weer zag, had ze haar wenkbrauwen bijgetekend.  Mevrouw haar gezichtsuitdrukking was gelijk een stuk anders. Ik complimenteerde mevrouw met haar uiterlijk.  Onzeker vroeg ze of ik dat echt meende. Natuurlijk verzekerde ik haar.  Maar ik was ook nieuwsgierig waarom  ze dat vroeg. Wat bleek,  er waren huiskamergenoten die negatieve opmerkingen over haar wenkbrauwen hadden gemaakt. Ik zei tegen  mevrouw Jansen dat ze zich daar niets van moet aantrekken.  Ze gaf aan dat ze zich goed voelt als ze haar wenkbrauwen bij tekent . Ik heb gezegd dat ze dat dan vooral moet blijven doen. En tot op de dag van vandaag doet mevrouw Jansen dat.


6 opmerkingen:

 1. Het is toch eigenlijk wat, ben je 80 jaar en dan krijg je nog opmerkingen over je uiterlijk. Wat fijn dat je haar advies hebt kunnen geven, ik denk dat je haar daar zeker mee geholpen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je wilt niet weten hoe gemeen sommige ouderen tegen elkaar kunnen doen. En als je ze erop aanspreekt, dan spelen ze de onschuld. Mevrouw Jansen was erg blij met mijn gesprekje en elke keer als ik haar zie, is ze mooi opgemaakt.

   Verwijderen
 2. wat een aandoenlijke post. Fijn dat je mevrouw Jansen oprechte aandacht schenkt ! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie. Persoonlijke aandacht is zo belangrijk, maar vaak worden dingen 'even snel' gedaan. Maar met 5 minuten persoonlijke één-op-één aandacht bereik je zo veel bij zorgvragers. Ik heb nog een ander artikel geschreven. Als je op het woord Make Up Zuster (staat onder aan het artikel), dan vind je het andere artikel over schoonheid in de zorg

   Verwijderen
 3. Wel gek he, ben je zo op leeftijd en maakt de omgeving je nog onzeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het ook. Soms kunnen ouderen echt gemeen tegen elkaar zijn.

   Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: I.Myss Natural Mask Collagen

Ik hoor heel veel positieve verhalen over K-Beauty . Of te wel: make up en huidverzorging uit Korea. Toen ik laats bij de Amazing Oriental S...