vrijdag 30 november 2018

Urban Decay versus Max & More

Vandaag was ik bezig met het opruimen van mijn oogschaduws toen mij wat op viel. Het oogschaduw palette True Shades  (het palette 608 Silk Glam) van Max & More lijkt wel heel erg op het Naked Cherry  palette van Urban Decay.  Het was me niet eerder opgevallen, terwijl ik beiden toch al een tijdje heb. Maar is dit Max & More palette ook een goede dupe van het immens populaire Naked Cherry?  Let's find out!


Urban Decay Naked CherryLaten we eerst naar de verpakking kijken. Deze lijken totaal niet op elkaar.  Waar Max & More een transparante deksel heeft waar True Shades eyeshadow palette op staat, is de deksel van Naked Cherry  bedrukt met kersen in verschillende kleuren (die overeenkomen met de oogschaduw tinten) en de naam van het palette en merk ligt als een reliëf erboven op. Beide palettes hebben een applicator. Max & More heeft een applicator met aan beiden zijdes een sponsje, terwijl Urban Decay een mooie zachte kwast heeft: aan de ene kant een kleine kwast en aan de andere kant een grotere kwast waarmee je fijn kan blenden. Bovendien heeft Urban Decay een fijne grote spiegel. Ook in gewicht voel je een duidelijk verschil: het Max & More palette is vederlicht terwijl Urban Decay behoorlijk zwaar is. Wat betreft verpakking vind ik Urban Decay fijner. Dit komt door de spiegel en de fijne kwasten. Ik breng namelijk altijd mijn oogschaduw aan met een kwast i.p.v. een sponjes. Een groot voordeel van Max & More is het transparante deksel, zo zie je in een oogopslag welke kleuren er in zitten. Maar het gaat niet om de verpakking, maar wat er in de verpakking zit!

Urban Decay Naked CherryAls eerste valt op dat de kleuren overeen lijken te komen. Maar wanneer je goed naar de kleuren kijkt, dan valt op dat de kleuren in Naked Cherry helderder/feller zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met de hoeveelheid pigmentatie die gebruikt wordt. Bij het maken van de swatches lijken de kleuren niet meer op elkaar te lijken. Sommige tinten zijn bruiner dan de ander. Terwijl ze in de pan wel op elkaar lijken. Er is een duidelijk verschil: Max & More heeft 10 verschillende kleuren oogschaduw, terwijl Urban Decay  er 12 heeft. De namen van de kleuren lijken in de verste verte niet op elkaar.


Urban Decay Naked Cherry
Als je naar de swatches kijkt, zie jij dan welke kleur uit welk palette komt?  Zo op het eerste gezicht niet. Toch komt de helft van de swachtes uit het ene palette en de andere helft uit het andere. Swatchs 1, 3 en 5 komen uit het Max & More palette en swatches 2,4 en 6 komen uit Naked Cherry. Had jij ze goed? Ik moet zeggen, de pigmentatie van beide is goed. Al is die van Urban Decay  iets beter. Bij de Max & More  swatches heb ik de kleur echt moeten opbouwen en bij Urban Decay was een veeg al genoeg.

Ik vind dat het Silk Glam palette van Max & More een fijn budget alternatief is: het is niet een duidelijk één op één kopie, maar een ode aan Naked Cherry. Zo zijn er subtiele kleurverschillen. De pigmentatie is boven verwachting. Ik had verwacht dat de kleuren niet zo goed over zouden komen. Wat wel een nadeel is het blenden. Waar je bij Naked Cherry mooie overgangen kunt creëren, wordt het bij Slik Glam één kleur zonder overgangen. Ondanks dat ik een goede dupe vind, raad ik toch Naked Cherry  aan. De pigmentatie is beter en je kunt de oogschaduw ook beter blenden. Maar als je niet het budget hebt om dit palette te kopen, dan is Soft Glam is een aanrader.

Op de onderstaande foto's kan je de kleuren goed bekijken en vergelijken. Welke palette heeft jou voorkeur?

Urban Decay Naked Cherry2 opmerkingen:

  1. Het naked palette is mooier, maar als je budget het niet toelaat is de Max & More een prima budget alternatief!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Had niet verwacht dat de pigmentatie zo goed was van Max & More. Maar toch heeft Naked mijn voorkeur. Daarom heb ik mijn Max & More palette weg gegeven.

      Verwijderen

Wat leuk dat je reageert op mijn artikel. Ik zal je reactie zo snel mogelijk plaatsen. Met een persoonlijke reactie van mijzelf. Laat je wel je naam achter? Anonieme reacties vind ik zo onpersoonlijk en plaats ik daarom niet.

Review: Clinique Pop Lipstick

Mooi rood is niet lelijk zeggen ze wel eens. Maar gaat dat ook op voor de Poppy Pop lipstick van Clinique ? Een hele tijd geleden heb ik de...